Yolcu360 Blog
en-iyi-lunapark.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En İyi Lunaparkları: Baş Döndüren 10 Lunapark

Türkiye’nin En İyi Lunaparkları: Baş Döndüren 10 Lunapark

Lunapark dediğimizde hepimizin ilk aklına gelen çocuklar olmuyor mu? Aslında lunaparklarda yaşınız, işiniz ne olursa olsun sınırsızca eğlenebilirsiniz. Üstelik çocuklar gibi eğlencenin sınırlarını zorlayabileceğiniz bu yerde her şey sizin eğlenmeniz için tasarlanmış. Güvenlik önlemlerinizi aldıysanız en güzel lunaparklara yolculuğumuz başlasın! Belirtmeliyiz ki Türkiye’de dünya standartlarını yakalayabilen lunaparkların sayısı pek fazla değil. Dört bir yanda gondollar, küçük oyuncaklar kurulu ancak lunapark evrenini görmek isteyenler için listemiz biraz kısıtlı. Eğer siz de çocuk gibi eğlenmenin çocuklara has olmadığını düşünüyorsanız bu liste tam size göre. Türkiye’nin en iyi lunaparkları hangileri yazımızda inceledik.

en-iyi-lunapark-1

Çocuklar İçin Eğlenceli AVM’ler Listesi Okumak İçin Tıklayın.

Vialand Tema Park İstanbul

Elbette Türkiye’de lunapark söz konusu olduğunda ilk akla gelen şehir İstanbul oluyor. İstanbul, lunaparklar konusunda Türkiye’nin kalbi gibi.  Türkiye’nin ilk tema parkı olma özelliğine sahip merkezin ilk ismi ise İsfanbul. Ailece eğlence, çocuklara eğlence ve korkusuzlara eğlence gibi kategorileriyle misafirlerine kapılarını açan tema park sürekli gelişmeyi sürdürüyor. Eyüpsultan’da bulunan tema park, İstanbul lunapark dediğimizde ilk akla gelen yerlerden biri.

Adalet Kulesi ile 50 metre yükseklikte maceracı ruhunuzu test edebilirsiniz. Nefeskesen ile nefesinizi kesecek bir yolculuğa hazır mısınız? 3 saniye içerisinde 110 kilometre hıza ulaşan Nefeskesen meraklılarını bekliyor. Vialand’de tescilli bir aksiyon deneyimi sizi bekliyor. Nefeskesen, dünyanın en iyi 4. roller coaster’ı olarak lunaparkseverlerin beğenisine sunuldu. Aileler için uygun olan bir diğer roller coaster ise Maceraperest!

Eğlence üniteleri arasında en çok sevilenlerden biri; Viking! Adrenalin tutkunlarının aile boyu bir eğlence yaşayabilecekleri bir ünite. Dillerden düşmeyen eski İstanbul’u merak etmiyor musunuz? “Bir Zamanlar İstanbul” bu merakınızı giderebilir. Hollywood’dan fırlayıp gelen King Kong, Kahraman İtfaiyeciler, Cesur Sürücüler ve Sihirli Oda. Birbirinden eğlenceli üniteler sizi bekliyor.

Doğum gününü Vialand’de geçirmek isteyenlere iyi haber! Vialand misafirlerini doğum gününde ücretsiz ağırlıyor.

Viaport AVM İstanbul/ Viasea Tema Park

Outlet denildiğinde akla ilk gelen AVM olan Viaport, aynı zamanda eğlenmek isteyenler için iyi bir seçenek. Yoğun ziyaretçisi olan ve açık AVM konseptiyle hizmet veren Viaport bünyesinde pek çok AVM barındırıyor.

Robocop, Çılgın Sandalye, Rock’n Roll eğlence üniteleriyle eğlencenin sınırlarını zorlayabilir siniz. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden eğlence üniteleri çocuklar gibi eğlenmeniz için sizi bekliyor.

Viaport Tema Park’ta neler var? Adrenalin tutkunlarının adresi Red Fire; roller coaster olmadan lunapark keyfi olmaz diyenler için. Nautilus Aile Treni ile ailenizin tüm bireyleri ile eğlencenin tadına varabilirsiniz.

Dönence ile çarpışıp dönmeyi denediniz mi? Üstelik 80 cm – 105 cm boy aralığındaki misafirler de refakatçileri ile bu üniteyi kullanabiliyor. Girdap, torpido, ahtapot, hürkuş, uçan balıklar ve daha birçok eğlence ünitesi Viasea AVM’de.

Bostancı Lunapark İstanbul

Yılların eskitemediği bir lunapark olan Bostancı Lunapark, en eğlenceli anılarınızın mekanı olmaya aday. Burada hem yıllar öncesine gidebilir hem de ailecek keyifli zaman geçirebilirsiniz. “Nerede o eski lunaparklar…” diyenler varsa, cevap Bostancı’da. J

Gençlik Parkı Lunaparkı Ankara

Şehrin merkezinde hala yeşil ve eğlence dolu bir yer var desek ne dersiniz? Güzel bir gün geçirmek isteyenlerin karşısında Ankara lunapark ziyaret listesine eklenebilecek nostalji dolu bir yer. Nesiller boyunca insanların anılarının merkezi olan Gençlik Parkı ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok tesise sahip. Restoranlar, çay bahçeleri, büfeler… Opera salonu, tiyatro ve nikah salonu. Burada yapacak çok şey var!

Coşkun Lunapark İzmir

İzmir lunapark denince ilk akla neresi gelir? Tabii ki Coşkun Lunapark! Burada güvenliğiniz birinci sırada! İzmir’de çocuklarınızın eğlenceli dakikalar geçirmesi için uğrayacağınız noktalardan biri Coşkun Lunapark! Gondol, UFO, Perili Şato, Tsunami ve daha fazlası için Coşkun Lunapark sizi bekliyor.

Aktur Lunapark Antalya

Karşınızda aile, yetişkin ve çocuk üniteleri ile her türden kitleyi karşılamaya hazır Aktur Lunapark! Ahtapot, Airborn, Korku tüneli, Rio rapidos, crazy danse ve Uçan Halı! 300 kişilik çay bahçesinde dinlenip eğlenceye ve aksiyona kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Aktur Park, Antalya’da 23 Nisan Şenlikleri’nde her yıl çocukları ücretsiz misafir ediyor.

The Land Of Legends Tema Park Antalya

Space Roket! Daha önce hiç bir kapsülün içinden suya fırlatıldınız mı? Cevabınız hayırsa adrenalinin sınırlarını zorlayacak bu deneyimi The Land Of Legends’ta yaşayabilirsiniz. Hyper Coaster 3 dakikaya sığdırabileceğiniz bütün macerayı size tattırabilir. Magicone, space rocket, tunnel deep dive, sea voyager, soy fighter ve dahası!

Tema Parkları: Yeni Trend

Tema Park’ta ayrıca AVM mevcut, AVM için giriş ücreti yok. Hem alışveriş yapabilir hem de sevdiklerinizle macera dolu anlar paylaşabilirsiniz.

Park Lunasan Kocaeli

Türkiye’nin ilk açık hava eğlence parkı Kocaeli’de. “Güvenilmek sevilmek kadar güzeldir” ifadesiyle seslenen Park Lunasan farklı eğlence ünitelerine sahip. Dance Party, Körfez Güneşi, Twister Coaster, Mega Disco gibi üniteler ile yetişkinlere hitap ederken, Mini Uçak, Samba Balon, Sekolin ve daha pek çok eğlence ünitesi ile çocukların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Masal Şatosu Eskişehir

Tamamen çocuklar için oluşturulan bir eğlence merkezi Masal Şatosu. Web sitesinden etkinlikleri kontrol ederek sizler de aktivitelerin bir parçası olabilirsiniz. Hatta bu masal evreninde gönüllü olarak çalışabilirsiniz. Sloganı “Her Şey Çocuklar İçin” olan şatonun yetişkin meraklılarına da yer var elbette. Özetle burada masal seansları, serbest turlar ve atölyelere katılarak masallar diyarında bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

80 Binde Devri Alem Parkı Konya

Küçük büyük herkesin keyifli vakit geçirebileceği bir alan burası. Meram’da bulunan park üç ayrı konseptten oluşuyor. Ek olarak tarih Öncesi Dönem, Cihan-ı Türk ve Masallar Diyarı bölümleri. T-rex parkı kendinizi adeta tarihin tozlu sayfalarında hissedebileceğiniz bir konseptte. Hareketli ve sesli dinazorlarla bu parkta tarihe ve bilime olan ilginiz yeni bir boyut kazanıyor.

Pamuk Şekeri Parkı ile masallar diyarına bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Farklı masal kahramanlarını görebileceğiniz park masal meraklılarına göre. Ayrıca Cihan-ı Türk Parkı’nda ise birbirinden değerli Türk mimari eserlerinin minyatürlerini görebilirsiniz.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle