Yolcu360 Blog
arac-kiralama
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > En İyi Araç Kiralama Şirketleri 2022 Listesi

En İyi Araç Kiralama Şirketleri 2022 Listesi

En iyi araç kiralama şirketleri hakkında konuşuyoruz. Siz de bu konuda bilgi almak ve fikir belirtmek istiyorsanız, içeriğimize yorum bırakmayı unutmayın! Şimdi konumuza başlayalım. 

Araç kiralama ya da daha halk diliyle araba kiralamak, günden güne artan bir trend. Neden? Araç kiralamanın en büyük avantajı vergi ve bakım masraflarından kurtulmak. Öncelikle bu konuyu daha önce konuşmuştuk, merak edenler Araç Kiralama Vergi Avantajları yazımıza göz atabilir. 

Şimdi gelelim araç kiralama hizmeti konusuna. Araç kiralamak özünde ikiye ayrılıyor: Bireysel ve kurumsal. Bunun yanı sıra araç kiralama işlemi uzun dönem ve kısa dönem olarak segmente ediliyor. Yerel şirketler genel olarak bireysel kiralama yaparken, çok uluslu şirketler kurumsal ve toplu araç kiralama konusunda rent a car hizmeti sunuyor. 

En İyi Araç Kiralama Şirketleri Hangileri?

Araba kiralama taleplerini karşılayan şirketler global ya da yerel ölçekte olabiliyor, demiştik. Şimdi global ölçekte olanlardan öne çıkanlara bir göz atalım. Bu tür şirketlere dünyanın birçok yerinde ulaşabiliyorsunuz.

Global Ölçekte Hizmet Veren En İyi Araç Kiralama Firmaları

Araba kiralama taleplerini karşılayan şirketler global ya da yerel ölçekte olabiliyor, demiştik. Şimdi global ölçekte olanlardan öne çıkanlara bir göz atalım. Bu tür şirketlere dünyanın birçok yerinde ulaşabiliyorsunuz.

Europcar

europcar rent a car

1949 yılında Paris’te kurulan Europcar, mütevazı bir başlangıcın ardından günümüzde 1.2 milyondan fazla araçtan oluşan filoyu yönetiyor. Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve Türkiye ile birlikte 170’den fazla ülkede hizmet sunan Europcar, ayrıca filosunda tüm araç segmentlerine yer veriyor. Karavan bile kiralayabiliyorsunuz. 

Kurumsal iş ortaklıklarıyla birçok alanda kendini gösteren Europcar, bununla birlikte havalimanlarından turizm acentelerine, özel etkinliklerden dev turnelere kadar birçok alanda araç kiralama ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yurt dışında kiralık araç arıyorsanız, bu isim aklınızda olsun!

GTMetrix Performans Skoru şikayetvar memnuniyet oranı Google puanı
% 84 2.9 2.9

Greenmotion

en iyi araç kiralama şirketleri, greenmotion

İklim krizini kabul ediyorsanız, aynı zamanda ulaşımda sektöründeki CO2 salınımının ürkütücü boyutlara vardığını biliyorsunuzdur. Buradaki içgörüyü temeline yerleştiren Greenmotion, sektördeki CO2 salınımını azaltma ve ayrıca uygun fiyatları kullanıcıyla buluşturma misyonuyla 2007 yılında Birleşik Krallık’ta kuruldu. Günümüzde Avrupa, Amerika ve Asya’ya yayılan şirket, aynı zamanda oldukça uygun fiyatlarıyla biliniyor. 

Greenmotion, doğaya karşı pozitif tutumuyla en iyi araç kiralama şirketleri arasında kesinlikle dikkat çekiyor. Greenmotion Rent a Car, 2007 yılında kurulmuş bir araç kiralama firmasıdır. İngiltere merkezli kurulan firma zamanla büyüyüp gelişmiştir. Toplamda 52 ülke ve 540’tan fazla araç kiralama ofisinde sizlere hizmet vermektedir. Greenmotion, Türkiye’de çalışmalarına 2018 yılında başlamıştır. Metal Oto Tic. A.Ş.  tarafından operasyonları yürütülüyor. Greenmotion Araç Kiralama, çevreyi ve doğayı düşünen bir firmadır. Geri dönüşüm fikrini destekler. Yenilenebilir enerji kullanımına yönelik çalışmaları vardır. Greenmotion misyonu, karbon ayak izini azaltmaktır. Bu yüzden araç filosu oldukça çeşitlidir. Hibrit, elektrikli ve filtreli dizel araçlar vb. çeşitli düşük emisyonlu araçları kullanıma teşvik ediyorlar. Bunun yanında Greenmotion Rent a Car, klasik tip araçlar da sunuyor. Audi, BMW, Honda ve Toyota gibi birçok üretici ile çalışıyor. Franchise da bu politikalarını devam ettirir. Böylece Greenmotion’dan nerede araç kiralarsanız, çevreci ve doğayı koruyan bir şirket olacaktır.

GTMetrix Performans Skoru şikayetvar memnuniyet oranı Google puanı
% 60 2.1 3.2

Goldcar

goldcar, en iyi araç kiralama şirketleri

Goldcar, 1985 yılından beri İspanya merkezli olmak üzere dünyada 118’den fazla ülkede hizmet veriyor. 60.000’den fazla aracıyla Goldcar, filosunu genç ve bakımlı tutmaya özen gösteren bir şirket. İspanya’nın birçok bölgesinde bu firmayla karşılaşabilirsiniz.

Şirket 2013 yılında İspanya’daki tatil sektörünün bir numaralı araç kiralama şirketi olmuştu. Ardından bu başarısı Portekiz’de gösteren Goldcar, günümüzde global ölçekte en iyi araba şirketleri arasında kesinlikle önemli bir yere sahip.

GTMetrix Performans Skoru şikayetvar memnuniyet oranı Google puanı
% 40 2.1 4.1

  • Budget

Budget, dünyanın en iyi araç kiralama şirketleri listesinde ilk sırada yer alıyor. 1958 yılında Budget Rent a Car markası olarak kurulan firma Avrupa başta olmak üzere her kıtada adını duyurmayı başarıyor. Nitekim Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da Zodiac Europe LTD. ŞTİ.’ye ait olduğu biliniyor. Bazı budget şirketleri Zodiac Europe’a aitken bazı şirketler ise farklı isimler ile karşımıza çıkıyor. 3.400’ü aşkın ofis ve yaklaşık 128 ülkede hizmet vermekte olan Budget, küresel ağını her geçen gün genişletiyor. Aradan, kamyona geniş skalası ile halka açılıyor. 

Türkiye’de 2007 yılında Koç Holding şirketlerinden Otoko. Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. bünyesinde hizmet vermeye başladı. Gelişen teknoloji ile birlikte hızla büyüyen araç kiralama sektöründe kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet verebilmek adına çalışıyorlar. Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan Budget, insan ilişkilerini güçlü tutmayı biliyor. Bir taraftan bütçenizden tasarruf ederken diğer taraftan kusursuz hizmet sağlayan bir araç kiralama firması. Siz değerli müşterileri için özel tasarlanan ödeme seçenekleri ve her şey dahil uygun fiyatları ile araç kiralamanın adresi Budget oluyor. 

  • AVİS

1946 yılında Warren Avis tarafından kurulan araç kiralama şirketi kısa zaman içerisinde büyümeyi başardı. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk araç kiralama şirketi olarak da bilinen Avis Türkiye pek çok başarıya imza attı. 1974 yılında Koç Holding bünyesinde kurulan şirketin ilk filo kiralama teslimatı 100 araçla gerçekleşti. Profilo Holding’e yapılan bu büyük satış ile Avis Filo’nun temelleri atılmış oldu. 1992 yılına geldiğimizde ise Kayseri merkezli ilk bayilik ofisini kurdu. 1997 yılında Azerbaycan’a açılarak ilk yurt dışı yatırımını gerçekleştirdi. Günümüzde Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirleri olmak üzere dört bir köşeye hizmet vermektedir. Yunanistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi 100’ü aşkın ofiste kusursuz hizmet için çalışmaktadırlar. Sağladığı müşteri memnuniyeti ile müşterileri tarafından her daim zirvede tutulmaktadır. Nitekim bu memnuniyet karşılıklı olmakta ve ödüllerle başarılarını taçlandırmaktadır. Avis Türkiye, 2020 yılında “Marketing Türkiye Social Media Awards Turkey”de “Araç Kiralama” kategorisinde “Altın Ödül”e layık görülmüştür. Elbette bu ödül ile sınırlı kalmamıştır. Başarılarına her geçen gün yenisini ekleyen araç kiralama firması 2019 yılında “Echo Awards”da “Türkiye’nin En İyi E-Ticaret Deneyimini Yaşatan Marka” ödülüne de sahip olmuştur.  

Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de Avis ismini sıklıkla görebilirsiniz. Nitekim İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile birlikte başlattığı “Aynı Dili Konuşuyoruz” projesine katılım gerçekleştirmiştir. Proje bitiminde ise Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nde “Eşitsizliklerin Azaltılması” kategorisinde ikinci defa ödül alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. 

Diğer bir başarısı ise turizmin Oscar’ı olarak nitelendirilen Skalite Ödülleri ve Dünya Seyahat Ödülleri’nde defalarca “En İyi Araç Kiralama Markası” seçilmiştir. Avis, Türkiye’nin ilk kurulan araç kiralama şirketi olması sebebi ile sorumluluğunu bilen ve rakiplerine öncü olmayı başaran bir firmadır.

  • SİXT

arac-kiralama-3

Almanya’nın ilk araç kiralama şirketi olan SİXT rent a car, en iyi araç kiralama şirketleri listesinde yerini alıyor. 1912 yılında Münih temelleri atılmıştır. 1.500’den fazla seyahat noktasında bulunan ofis ağı ile Avrupa’nın en bilinen araç kiralama şirketlerinden biri olmaktadır. 1992 yılında ise SİXT araç kiralama Türkiye pazarına giriş yapıyor. Yenilikçi girişimleri, güçlü alt yapıları ile hem kısa vadeli hem de uzun vadeli araç kiralamalarınızda işinizi kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra işinde uzman çağrı merkezi çalışanları ile her daim yanınızda. Türkiye’nin hemen her köşesinde hizmet veren kiralama noktaları ile SİXT Türkiye müşterilerini adeta bir misafir titizliği ile ağırlıyor. Günlük ve aylık kiralamalarınız için ideal adres SİXT rent a car. En uygun fiyat garantisi ve yenilenen araç filosu ile hayalinizdeki araç ile sizleri buluşturuyor. 105’i aşkın ülkede, 4.000’den fazla ofisi ile kalite ve güveni ayağınıza getiriyor. Özellikle Avrupa seyahatlerinizde kararsız kaldıysanız SİXT rent a car sizin için aracınızı ayarlıyor. Sigorta teminatından, araç bebek koltuğuna kadar en ince ayrıntıyı sizin için tasarlayan firma tam da aklınızdan geçen fikirleri yansıtıyor. Sizlere BMW’den, Mercedes’e zengin araç filosu ile konforlu ve güvenli bir seyahat sunar. 

  • Mayrent

arac-kiralama-4Mayrent Rent a Car, 30 yılı aşkın süredir araç kiralama şirketleri arasında gelir. Maygold Şirketler grubuna ait kısa dönem araç kiralama markasıdır. Mayrent Araç Kiralama, tecrübeli kadrosu ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için çalışır. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eder. Böylece en gelişmiş en yenilikçi araçlara sahiptir. Mayrent Araç Kiralama, bol seçenekli araç filosuyla diğer rakiplerinden ayrılır. Kısa ve uzun dönem araç kiralamalarınıza en iyi cevap veren firmadır. Sizlere kesintisiz hizmet sunabilmek için 7/24 çalışır. Bunun yanı sıra müşteri memnuniyetini önemser. Bu yüzden dilek ve şikayetlerini değerlendirir. Çağrı merkezleri personelleri ile yapacağınız görüşmeler doğrultusunda ihtiyaçlarınıza en iyi cevabı verir. Araç kiralama şirketleri arasında Mayrent, uygun fiyatlara sahiptir. Bütçenizi düşünen araçlarıyla sizleri buluşturur. Araç kiralamaya karar verdiyseniz kaliteli ve konforlu deneyim için Mayrent Araç Kiralama’yı seçebilirsiniz.

Türkiye’de En İyi Araç Kiralama Firmaları

Kendi içerisinde pek çok kritere ayrılan araç kiralama firmaları müşterilerine sınırsız seçenek sunmaktadır. Havalimanından kiralama, vale hizmeti derken sizlerin işini kolaylaştırmak adına her daim müşteri memnuniyetini önde tutarlar. Türkiye’de en iyi araç kiralama firmaları:

  • Central

  • Windycar

  • Çizgi

  • Rentgo

  • Novacar

  • Turmobil

  • B2 Carlease

  • Wish

Ve ayrıca listemize ekleyemediğimiz onlarca şirket, Türkiye araç kiralama sektörüne yön veriyor.

Araç kiralarken kimi seçmeli? diye merak ediyorsanız işi bize bırakın. 

Tüm bu seçenekler arasından size en uygununu seçmek için tek yapmanız gereken yolcu360.com’a tıklamak. Konumunuzu ve tarihinizi belirleyin, o konumda hizmet veren en iyi araç kiralama şirketleri önünüze gelsin.

Yolcu360: En İyi Araç Kiralama Şirketlerini Sizin İçin Listeler

Yolcu360 olarak kullanıcılarımıza dilediği araçları en iyi araç kiralama fiyatlarıyla ulaştırmayı; bunun yanı sıra kullanıcılarımızın mutluluklarını ön planımıza koyuyoruz. 

Araç kiralama sektörünü geliştirmek ve kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek için Türkiye’nin ilk müşteri memnuniyeti merkezini kurduk. Bunun yanı sıra kendimizi sadece araç kiralama ile sınırlamadık, blogumuzda seyahat rehberlerinden gündeme, faydalı bilgilerden sanat kültüre kadar geniş bir dünyada okurlarımızla buluşuyoruz. 

Arama motorlarından ulaşamayacağınız bireysel ve kurumsal araç kiralama firmalarına Yolcu360 ile ulaşabilir ve en iyi seçimi yapabilirsiniz. Araç kiralama hakkında detaylı bilgiler için blog’umuzu takipte kalın!

Şimdi gelelim teknik meselelere. Yolcu360 birkaç adımda ve 1 dakikadan kısa bir sürede araç kiralamanızı sağlıyor. Sadece bireysel değil, aynı zamanda kurumsal iş ortaklıklarıyla araç kiralamayı bir adım öne taşıyor. Detaylar için kampanyalar sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sistemimiz basit, dilediğiniz aracı seçin, istediğin yerden en uygun fiyatlarla kiralayın. Bunun için internet sitemizi ve mobil uygulamalarımızı kullanabilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indir

Şimdi yolcu360’ın genel puanlarına bakalım. GTMetrix, web sitesinin performansını ölçen bir platform. Şikayetvar kullanıcılardan gelen ürün ve hizmet şikayetlerini markalara ulaştıran ve dijitalde görünür kılan bağımsız bir uygulama. Google’u ise bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz 🙂

GTMetrix Performans Skoru şikayetvar memnuniyet oranı Google puanı
% 91 4.3 4.3

 

3 yorum

  • Çalışanlarınızdan karşılama ve teslim alma yapan Murat bey ve Mehmet beye ilgileri için çok Teşekkür edrm.kiraladığım sınıfta bir araça teslim edildi yeni ve çok temiz bir araç. Teşekkürler MAYRENT

  • Enterprise hepsine 5 basar. 10 yıldır oradan kiralıyorum sıfır problem. listedeki firmaların çoğundan nadir de olsa kiralama yaptım aynı kaliteyi vermiyor