Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sal Yaylası Çamlıhemşin / Rize Gezilecek Yerler

Sal Yaylası Çamlıhemşin / Rize Gezilecek Yerler

Rize Çamlıhemşin’e bağlı Sal Yaylası rakımı 2700… Ünlü Pokut Yaylası yakınında bulunan Sal Yaylası Rize’de gezilecek yerler arasında. Peki Sal Yaylası konaklama seçenekleri neler? Sal Yaylası’na nasıl gidilir? Sal Yaylası kamp yapmak için uygun mu? ve araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek,  Sal Yaylası hakkında bilgi içeren detayları bu yazımızı Yolcu360 ekibi olarak sizler için derledik.

Sal Yaylası Hakkında Bilgiler

2070 metre yükseklik ile Sal Yaylası Rize içinde bulunan yaylalara oranla biraz farklı. Çünkü Sal Yaylası çevresinde nehir veya ırmak bulunmuyor. Ünlü Pokut Yaylası’na yaklaşık 15 dakikalık uzaklıkta bulunan Sal Yaylası etrafı Hemşin mimarisi ile yapılmış evlerle sarılı. Kendinizi adeta bir Avrupa köyünde hissedeceğiniz yerleşim yapısıyla dikkat çekiyor. Tamamı ahşap olan evlerin uyumu görülmeye değer. Sal Yaylası hakkında bir diğer bilgi ise buranın sadece bir köy tarafından kullanılıyor olması. Çinçiva Köyü sakinlerinin kullandığı Sal Yaylası özellikle Temmuz ayından itibaren ilgi görmeye başlar ve bu Ekim ayına kadar da devam eder. En yakın köyün 45 dakikalık araç yolculuğu uzaklığında olması araç kiralama yaparak tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya ve gezinizi rahatça yapmanıza olanak verir. Çamlıhemşin gezi rehberi içinde de mutlaka uğranması gereken noktalar arasında.

Sal Yaylası Konaklama

Ayder Yaylası, ZilkaleÇamlıhemşin ve Huser Yaylasıgibi noktalara yakın konumuyla Sal yaylası konaklama için de hayli uygun. Özellikle Sal Yaylası kamp alanları ile kampçıların dikkatini çekiyor. Mis gibi Kaçkar esintileri eşliğinde bulutların arasında bir güne uyanabilir, kampın tadını çıkarabilirsiniz. Bölgede bulunan pansiyon ve bungalovlarda da aileniz ve sevdiklerinizle rahatlıkla konaklayabilirsiniz. 45 dakikalık uzaklıkta bulunan köye giderek ihtiyaçlarınızı rahatlıkla temin edebilir gün içinde geri dönerek tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sal Yaylası’nda Ne Yapılır?

Ladin ve kestane ağaçları kullanılarak Hemşin mimarisini yansıtan evleri ile güzel bir görünüm sunan Sal yaylasında mimarinin ve yeşilliğin tadını çıkarabilirsiniz. Gün boyu geniş düzlüklerinde yürüyüş yaparak zengin bitki çeşitlerini keşfedebilir, aileniz ve sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Sal yaylası kamp için uygun konumuyla kamp severler için de ideal bir nokta. Burada kamp kurabilir, yüksekliği sayesinde yıldızlara dokunacakmış gibi samanyolunu seyre dalabilirsiniz. Yaz aylarında yemyeşil görüntü sunan Sal yaylası kış aylarında da eşsiz bir görünüme bürünüyor. Sal yaylası hava durumu genellikle açık olduğundan ve ulaşımın kolay olmasından dolayı yılın hemen her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir.

Sal Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Rize Sal yaylası kaç km sorusunun cevabı 109 km… Bu da araba ile 2 saat 40 dakikalık bir yolculuğa tekabül ediyor. yolcu360’tan Rize araç kiralama seçeneklerine bakarak yayla için ideal aracı bulabilir ve yeşillikler içinde bir yolculuk yaparak ulaşabilirsiniz. Trabzon yönünden gelecekler ise Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak bulacakları kiralık araç ile Sal yaylası’na 3 saatlik bir yolculuğun sonunda ulaşabilirler.

Rize’ye kadar gelmişken;

Rize ve Erzurum sınırında bir cennet Moryayla, İkizdere’nin kalbinde bir cennet Kakma Köyü, Pileki Mağarası, Avusor Buzul Gölü, Çayeli Çaylık, Tecina Şelalesi, Zilkale, Ağaran Şelalesi, Rüzgarlı Köyü, Varda yaylası, Gürdere Şelalesi, Vaşa Yaylası ve Ayder gibi noktaları mutlaka keşfedin.

Rize'de keşfedilebilecek diğer rotalar

Yorum ekle