Yolcu360 Blog
edf
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ağaran Şelalesi : Çayeli’nden öteye gidenler bilir / Rize

Ağaran Şelalesi : Çayeli’nden öteye gidenler bilir / Rize

Ağaran Şelalesi güzel ülkemizin Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda kalan cennet köşelerinden biri. Yeşilin suya doyduğu bu muhteşem tabiat manzarasını sizler için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı.

Ağaran Şelalesi nerede?

Bugün sizlere adını yeni yeni duyuran bir şelaleden bahsedeceğim. Doğu Karadeniz’in en güzel şehri olan Rize de bulunuyor Ağaran Şelalesi. Bu bölgeye ziyaret edenler bu şelalenin Çamlıhemşin‘de olacağını sanır ama yanılırlar. Bu sefer size türkülere bile konu olan Çayeli ilçesinden bahsedeceğim çünkü şelale rotamız burada bulunuyor.

Trabzon Havalimanı’na ulaşım açısından oldukça rahat bir nokta diyebiliriz. Yolcu360’tan Rize araç kiralama ya da Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak rahatlıkla kiralık araçla ulaşabilirsiniz.

Rize Çayeli ilçesindeki Yeşilırmak köyünde bulunan Ağaran Şelalesi yerli halkın bildiği ve yazın serinlemek için yüzdüğü bir yer olmaktan çıkarak başka şehirlerden gelen tatilcilerin de bir durak noktası oldu. Çayeli ilçe merkezinden şelale yaklaşık 12 kilometre ama hızlı çıkmanız pek mümkün değil dar ve bol virajlı bir yoldan ilerliyorsunuz. Şairler deresi yol boyunca size eşlik ediyor.

Çayeli’nden ötedeki güzellik: Ağaran Şelalesi

Kışın gelmiş olmasına ülkemizin dört bir yanında kar manzaraları yaşandığı bu zamanlarda yemyeşil çay bahçeleri ve onlara eşlik eden karayı iş ağaçları içinizi ısıtıyor. Çayeli eski adı Mapayri burada eski Ermeni isimler mevcut ama artık birçok yerin yeni ismi var. Rize şehir merkezine 15 dakikalık bir mesafede bulunan Çayeli ilçesinin kendine has bir kültür yapısı var burada bir gün geçirip insanları ile birazcık sohbet etme fırsatınız olursa hemen hissedersiniz.

Şelalenin bulunduğu yerde yeme içme için tesis bulunuyor. Dileyen ziyaretçiler kendileri piknikte yapabiliyor şelalenin tam karşısında bir otel yapılmış ama henüz aktif değil zannımca önümüzdeki yaz aktif olur. Aslında burada bir şelaleden bahsetmek doğru değil çünkü ağaran şelalesine komşu ufak 2 şelale daha var. Fikrimi sorarsanız onlarda oldukça güzel ve huzur verici. Hemen bir Karadeniz kaçamağı hazırlayın ve rotanıza Ağaran Şelalesi’ni de ekleyin.

Sizler için YouTube kanalım Gezginkız Yollarda bir ufak video ekledim oradan da bakabilirsiniz. Gezginkz der ki Doğa ile kalın doğa da kalın.

Yorum ekle