Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kula Peri Bacaları / Kuladokya Kula Peri Bacaları / Manisa

Kula Peri Bacaları / Kuladokya Kula Peri Bacaları / Manisa

Ege bölgesinin ikinci en büyük şehri olan Manisa, aynı zamanda şehzadeler şehri olarak bilinmekte. Spil Dağı’nın eteklerine kurulmuş olan bu güzel şehir, tarih sahnesinde Magnesia veya Magnesia ad Sipylum isimleri ile yer edinmiş. Uşak, Kütahya, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Denizli ile komşu olan şehir; verimli toprakları, zengin tarihi geçmişi ve dağları ile sizi kendisine hayran bırakacak. Kuladokya peri bacaları ise belki de Manisa şehrinin en popüler yerlerinden biri. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, tarihe yakından tanıklık eden ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bu şehri ve Kula peri bacalarını gezmeye ne dersiniz? Hazırsanız Manisa gezi rehberi kapsamında doğanın bize sunduğu en güzel eserlerden biri olan Kula peri bacaları için gezi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Kula peri bacaları tarihi

Kula, Türkiye’nin ilk jeoparkına sahip. Burada 80 adetten fazla volkan konisi bulunmakta. Bu alandaki ilk volkan patlamasının 1.2 milyon yıl önce, son volkan patlamasının ise 10 bin yıl önce yaşandığı tahmin edilmekte. Hatta buranın en şaşırtan özelliği, peri bacalarının evriminin devam ediyor olması.

Özellikle fotoğrafçılar tarafından sıklıkla ziyaret edilen kula peri bacaları, gerçekten de çok güzel karelere sahip.  Bu atmosfere karşı kamp yapmak, sabah vakti bu inanılmaz manzaraya karşı gözlerinizi açmak isterseniz, size sevindirici bir haberimiz var. 🙂  Kula peri bacaları kamp olanakları da mevcut.

Kula peri bacaları özellikleri

Peri bacalarının bozulmadan korunabilmesi için 37,5 hektarlık alan doğal sit ilan edilmiş. Peri bacalarının ne zaman oluştuğu bilinmemekte. Kula peri bacaları nasıl oluşmuştur diye merak ediyorsanız doğanın harika bir eseri olan peri bacaları, şiddetli yağmur ve rüzgâr tarafından oluşmuş. Ege’nin peri bacaları olarak bilinen Kula peri bacaları, değişik bir atmosferle sizi adeta bambaşka bir dünyaya götürüyor. Kula peri bacaları giriş ücreti yok.

Kula peri bacaları nerede? Kula’ya ise 16 km uzaklıkta yer alan Burgaz Köyü yakınında bulunmakta. Manisa araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak doğanın bize sunduğu bu eseri yakından görmeye ne dersiniz?

Manisa gezilecek yerler

Manisa Spil Dağı

Eğer yolunuz bu güzel şehre düştüyse, Manisa gezi rehberi yazımızı inceleyerek seyahatinizi detaylandırabilirsiniz. İşte karşınızda Manisa gezilecek yerler listesi. 🙂

  • Muradiye Camii ve Sultan Camii

Ünlü mimar Mimar Sinan tarafından tasarlanmış olan Muradiye Camii, 1583-1585 yılları arasında, 3. Murat için bir külliye olarak inşa ettirilmiş. Sultan Camii ise Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi ve Yavuz Sultan Selim’in eşi Ayşe Hafsa Sultan tarafından, 1522 yılında bir külliye olarak yaptırılmış.

  • Sardes Artemis Tapınağı

Bir kültür turizmi aktivitesi olarak ilk ve en önemli ticaret yolu ve Lidya’nın başkenti olan Kral Yolu’nun başlangıcı Sardes Artemis tapınağını ve buradan çıkarılan eserlerin sergilendiği Manisa Etnografya Müzesi’ni gezmeyi unutmayın. 🙂

  • Manisa’nın doğal güzellikleri

Spil Dağı gezi rehberi adlı yazımıza bakarak Spil Dağını keşfedebilir ya da Karagöl Tabiat Parkı‘nı gezerek kendiniz için dinlendirici bir etkinlik tercih edebilirsiniz.

  • Manisa’nın neyi meşhur?

Manisa’nın neyi ünlü derseniz akla ilk gelen üç şey: Salihli Odun Köftesi, Mesir Macunu ve Maden Suyu.

Manisa mutfağı / Manisa nerede ne yenir? / Manisa’da ne yenir?

Manisa yöresel yemekleri arasında Kırkağaç Kavunu, Sultan Çayı / Mesir Çayı, Sultaniye Üzümü, Akhisar Köfte, Alaşehir Kapaması, Akhisar Katmeri, Kokoreç ve Cilveli Kahve.

Manisa en iyi restoranları:

  • Litany
  • Şafak Kebap
  • Taş Fabrika
  • Köfteci Ali
  • Balık Keyfi
  • Manisa Taylan Restaurant
  • Gülcemal Manisa Kebapçısı
Manisa ulaşım / Manisa’ya nasıl gidilir?

İstanbul Manisa kaç km? İki şehir arası mesafe 430 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-5 üzerinden üzerinden 4 saat 29 dakika içerisinde Manisa’ya varılabilir.

İzmir Manisa kaç km? İzmir üzerinden Manisa’ya gitmek isteyenler, İzmir araç kiralama olanaklarını inceleyerek D565 üzerinden 38,9 kilometrelik yolu 42 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Ankara Manisa kaç km? Ankara ve Manisa arasındaki mesafe 564,5 kilometre. Ankara’dan Manisa için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fiyatlarına göz atarak D300/E96 üzerinden 6 saat 45 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle