Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Avusor Buzul Gölü : Tabiatın Karadeniz’e Armağanı

Avusor Buzul Gölü : Tabiatın Karadeniz’e Armağanı

Avusor Buzul Gölü nasıl anlatılmalı bilemedik… Nefes kesen, muhteşem, aklınızı başınızdan alan bir yer. Rize’nin zirve noktasında tabiatın bir armağanı, gidip görmesini bilene. Gezgin yazarımız Elif Omput, Rize gezi rehberi için Avusor Buzul Gölü’nü gezdi gördü ve keşfetti! Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bu doğa harikası yeri keşfetmeye ne dersiniz?

Avusor Buzul Gölü , Kalp Gölü ya da Büyük Göl 🙂

Yazın sıcak aylarında herkes sahil kenarlarında serinlerken sizin başka bir seçeneğiniz var diyoruz ve soluğu Karadeniz’in serin dağların da alıyoruz. Rize ilimize bağlı Çamlıhemşin ilçesi sınırların da bulunan   daha önce anlatmış ve sizlere sunmuştuk. Bu sefer daha aksiyonlu bir ziyaret yapacağız. Avusor Buzul Gölü ya da haritalarda ki adı ile Büyük Göl, şekli itibari ile yeni adı Kalp gölü veyahut lazca adı ile Toba Celezena olmak üzere birçok ismi bulunmaktadır.

Avusor Gölü Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Toba lazca da göl, celezena ise yamaçta bulunan düzlük anlamına gelmektedir. Avusor Yaylası’na vardıktan sonra dilerseniz yaylanın sonunda bulunan Simge Pansiyon da biraz dinlenip ortalama 1 saat sürecek patika yolculuğuna başlayabilirsiniz. Avusor Yaylası, Ayder Yaylası‘ndan 12 kilometre yukarı da kalmaktadır. Bu rotanın güzelliğini, bakir doğasını anlatmaya kelimeler yetmez elbet. Peki nasıl gideceğinizi merak ediyorsanız, hemen söyleyeyim kesinlikle araba kiralama seçeneğini değerlendirin. Toplu taşıma siz de takdir edersiniz ki mümkün değil 🙂 Ve bir noktadan sonra yürümeniz gerekmekte. Yolcu360 ile siz en iyisi hemen Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakın. Rize araç kiralama fiyatları da size uygun gelebilir, mutlaka değerlendirin.

Yolu oldukça bozuk ve stabilizedir. Bu yolculuk için uygun bir araç tercih etmeniz gerekmektedir. Bu zikzaklı yolu tamamladıktan sonra aracı yolda bırakıp Avusor deresinden karşıya geçiyoruz. Böyle bir doğa yürüyüşü ilk defa yapacaksanız bazı önerilerim olacaktır.

Avusor Buzul Gölü

İlk olarak, Avusor Buzul Gölü için giyim çok önemlidir, doğaya uygun rahat terletmeyen ve yürürken sizi sıkmayacak kıyafetler tercih etmelisiniz. Ayakkabınız yürüyüşe uygun olmalıdır çünkü yürüyeceğiniz patika yol yer yer tehlikeli ve kaygan zeminlidir. Bunların dışında yanınızda size enerji verecek kuru meyve ve kesinlikle su bulundurmalısınız.

Doğa da gördüğünüz kaynak sularını içmemenizi tavsiye ederim bu sizde fark etmeden sağlık sorunları yaratabilir. Dirençli bir yapıya sahipseniz bu yürüyüşün sonunda buzul gölde detoks etkisi yaratacak ufak bir yüzme etkinliği yapabilirsiniz. Avusor Buzul Gölü için her ihtimale karşı yanınızda yağmurluk bulundurmanız avantaj olur.

Göl inip çıkmak geçirdiğiniz vakte bağlı olarak ortalama 3 saatti bulabilir. Göle vardığınız da karşı yamaçlara dikkatli bir yürüyüş yapıp biraz yükseğe çıkanca kalp şeklini seyredip fotoğraflayabilirsiniz.  Dağların ihtişamı bulutların gölde ki yansımaları sizi kendine aşık edecek başka bir gözle bakmaya başlayacaksınız Karadeniz’e.

Gölün bir tarafı Kaçkarlar bir tarafı Altıparmak dağlarıdır. Dağların arka yamaçları Artvin sınırıdır, dağcılık sporu ile ilgilenen sporcular burada geçişler yapmaktadır.

Yorum ekle