Huser Yaylası özellikle son dönemde Karadeniz’in parlayan yıldızı konumunda. Muhteşem bir tabiat manzarası sunan bu eşsiz gezi rotasını sizler için yazarımız Elif Omput, gezdi gördü ve Huser Yaylası nerede yazısını kaleme aldı. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Huser Yaylası gezi rehberi kapsamında yola çıkmaya ne dersiniz?
Huser Yaylası Gezi Rehberi
Bu günbatımını hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Karadeniz deyince akla ilk gelen yaylalarıdır. Bu kez belki de bazılarınızın adını ilk defa duyacağı Huser Yaylası ‘ndan bahsedeceğiz. Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Huser Yaylası ‘na giderken o kadar etkileniyorsunuz ki her köşesi adeta bir tablo gibi.
Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü yazısı için tıklayınız.
Huser Yaylası Nerede Ve Nasıl Gidilir?
Bölgeye en yakın havaalanı Trabzon havaalanı. Bu rotaya uygun bir araç kiralayarak son sürat soluğu yeryüzü cennetin de alabilirsiniz. Araziyi de göz önünde bulundurarak en mantıklı tercih araç kiralama diyebilirim. Yolcu360 sayesinde Trabzon havalimanı araç kiralama ya da Artvin Hopa araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Ardeşen ilçesinden ayrılıp artık Kaçkar dağlarına doğru iç kısımlara, fırtına deresi boyunca yaklaşık 40 kilometre gidiyorsunuz. Bu sırada dere üzerindeki asma ve taş köprüler size eşlik ediyor. Gittiğiniz mevsime göre doğayı tasvir etmek gerek elbette, ziyaretiniz yaz başlarında ise sarı, mor komar çiçekleri çoktan açmış; yemyeşil ağaçların içerisin de ahenkli bir şekilde bizlere göz kırpıyor olur.
Herkes bilir elbet karadeniz bir sevdadır, henüz söylenmemiş bir şarkı. Çamlıhemşin’e geldikten sonra yol artık iki cennette açılıyor. Bir taraf Çat vadisi bir taraf Ayder vadisi her yol huzura çıkıyor. Yolun sol tarafını takip ederek önce Ayder yaylasına varıp bir ufak mola veriyoruz. Ardından Ayder yaylasının üst kısmında sola dönen bir yoldan devam ediyoruz yol üzerinde zaten tabelalar mevcut zorlu ve stabillize bir yola hazırlıklı olur aracınız alttı yüksek ve dört çeker olması gerekmektedir. Bu virajlı yolu takip ederek 8 kilometre kadar gittikten sonra önce bizi Avusor yaylası karşılıyor ve ihtişamlı Altıparmak dağları daha önce size bu yayla ile tanıştırmıştık. Avusor yaylasının o deli deresini seyredip biraz soluklandıktan sonra artık zorlu uçurumlu yolları aşıp Huser Yaylası’na varma vakti.
Tepan Köyü ve Şarınçor Yaylası gezisi için tıklayınız.
Huser Yaylası’nda Kamp
Huser Yaylası konum olarak hemen ayder yaylasının üst kısmında bulunuyor. Hatta hava açıksa Ayder Yaylası’nda bulunan Gelintülü şelalesini görebiliyorsunuz. Son birkaç yıldır yayla doğaseverler ve kampçılar arasında oldukça revaçta. Huser Yaylası’nı diğerlerinden farklı kılansa kesinlikle büyülü günbatımı insan dünyaya ve doğaya bir kez daha aşık oluyor.
2400 rakım da bulunan Huser yaylasında konaklama ve dinlenme için tesisler bulunuyor. Gitmeden önce müsait olup olmadıklarını öğrenmeniz de fayda var elbet. Huser yeryüzünde eşi benzeri olmayacak kadar nadide ve güzel bir yayla burada bir kez de olsa günbatımını izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Ben Gezginkz (Elif Omput) size yeryüzü cennetinden bildiriyorum doğa ile kalın, doğa da kalın…
Add comment