Yolcu360 Blog
edf_vivid
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kama Köyü gezi rehberi / İkizdere ‘nin kalbinde bir cennet / Rize

Kama Köyü gezi rehberi / İkizdere ‘nin kalbinde bir cennet / Rize

Kama Köyü sıcak yaz aylarında püfür püfür doğasıyla sizi çağıran yemyeşil bir cennet. Peki nesi özel bu güzel Karadeniz köşesinin? Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Rize‘nin kalbinde saklı bu hazineyi, sizin için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı…

Kama Köyü

Bugün yine heybemizde bilinmeyen bir Karadeniz köyünü tanıtacağız. Balın ana yurdu, çiçeklerin diyarı İkizdere ilçesi ve onun doğa harikası masal köyleri. Yeni bir Ayder Yaylası keşfediliyor, diye duyuyoruz aslında. Fazlası ile bakir kalmış çam ormanları ile sizi mest eden Kama Köyü.

Kama Köyü nerede ve nasıl gidilir?

Rize sınırları içerisinde bulunan İkizdere ilçesi Erzurumİspir ilçesi ile sınırdır. İsterseniz Trabzon Havaalanı‘ndan ya da Erzurum yönünden gelinebilir. En mantıklı tercih Yolcu360 ile araç kiralama çünkü arazi ve yollar toplu taşıma ile canınıza okuyabilir 🙂 Trabzon Havalimanı araç kiralama ya da Erzurum Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Arabaya atladıktan sonra, Karadeniz sahilinde İyidere Of sınırından dağlara doğru 44 kilometre kadar yol alıyoruz.

Yolun devamında çamlık istikametinde yaklaşık 10 kilometre kadar ilerledikten sonra hemen sağ tarafa ayrılan Anzer Vadisi tabelasını görünce sapıyoruz. Bu yol bizi farklı bir vadinin içine doğru alıyor. Yaklaşık 10 kilometre kadar daha kayalık ve Anzer deresi eşliğinde ilerliyoruz. Karşımızı ilk olarak Kama köyü yazısı çıkıyor. Dağınık bir şekil de sağlı sollu kurulmuş mısır ve lahana bahçeleri arasında ahşap evleri görüyoruz.

Karadeniz’in kalbinde saklı bir cennet: Kama Köyü

Kama köyü nüfus olarak yaklaşık 50 kişi diyebiliriz. Köyün çıkış kısmında Kama Dibi denilen bir yer var burada et ve balık pişiren 2 3 mekan bulunuyor. Salaş ama lezzetli yerler arayanlar için tam on ikilik bir öneri diyebilirim. Kendi hayvanlarından bahçelerinden çıkan mahsulleri sunuyorlar. Anlayacağınız burada yediğiniz etin, balın, kaymayın, peynirin bir anlamı var.

Sonbaharı, ilkbaharı, yazı ayrı güzel olan bu memleketin bitki örtüsü kestane meşe kızılağaç ladin ve karaçam olmak üzere çeşitlilik göstermektedir. Sahil kesiminden oldukça farklı bir havaya sahiptir. Zira bu köyü yazın bile gezseniz serinliğini hissedersiniz.

Bütün sınırda kalan bölgeler gibi bu bölgede de bir kültür harmanı oluşmuş durumdadır. Kama Köyü için ne tam Rize ne tam Trabzon ne de Erzurum yapısı var diyemeyiz. Siz iyisi mi hemen bir tatil planı yapıp bu cennet köyü keşfetmeye çıkın. Aklınız da bulunsun köyde konaklama tesisi bulunmamaktadır.

Kama Köyü – İkizdere

En yakın konaklama tesisi Çamlık Köyü de Genesis Oteldir. Yaklaşık kama köyüne 30 dakika mesafededir.  Buradan geçen herkes kama köyün de yemek yenilmesi gerektiğini bilir. Odun ateşin de pişen o etin, alabalığın tarifi mümkün değildir. Kama’nın dibi sizi bekler. Doğa ile kalın, doğa da kalın.

Rize'de keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle