Yolcu360 Blog
rpt
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çayeli Çaylık : Doğu Karadeniz turlarının gözbebeği / Rize

Çayeli Çaylık : Doğu Karadeniz turlarının gözbebeği / Rize

Çaylık muhteşem manzaralarıyla Doğu Karadeniz turunda yolu Rize‘den geçen herkesin mutlaka uğraması gereken bir seyahat rotası. Bu seyrine doyulmaz gezi noktasını sizler için gezgin yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı.

Çayeli Çaylık gezi rehberi

Gün geçmiyor ki yurdumuzun güzel diyarları tek tek gözümüzün önüne serilmesin. Bu sefer yeşili, mavisi ile gönlümüzün baş tacı olmuş bir nokta olan Rize ilimize doğru yola koyuluyoruz. Bazı yerler, kareler artık günümüzde marka olmuş durumdadır. Bunlardan biride hafızalarımızda yer edinmiş bir çaylık fotoğrafıdır. Çoğu çay reklamlarına ev sahipliği yapan Çayeli ilçesine bağlı Haremtepe ( çeçeva ) köyü son yıllarda tüm gezginlerin ve seyahat edenlerin uğrak noktası olmuş durumdadır.

Bir çaylık var ki diğerlerinden daha cazibeli ve gözde olmuş durumda. Sahipleri Kenan – Fatma Çiftçi oldukça sevecen mütevazı bir aile olarak hayatlarını idame ettiriyorlar. Kenan amca çaylığına gözü gibi bakıyor desek az kalır. Haremtepe isimli köyde bulunan çaylık (çay bahçesi) birçok ünlü isim tarafından ziyaret edilmiş.  Köyün eski Çeçeva’dır, yerli halk hala bu ismi kullanmaktadır.

Çaylık nerede ve nasıl gidilir?

Meşhur çaylık Çayeli ilçe merkezine 6 kilometre, Rize şehir merkezine 24 kilometre mesafede bulunmaktadır.  Ulaşım için en mantıklı tercih araç kiralama. Dilerseniz Yolcu360‘tan Trabzon Havalimanı araç kiralama yada Rize araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Köy tepelik ve dağınık bir arazide kurumuştur. Yaz aylarında bile sis ve bulutların dansına sizi şahit olursunuz. Sosyal medyada çığ gibi bu çaylığın meraklıları büyümektedir. Çaylıkta reklam, klip, gelin- damat çekimi bile yapılmış durumda eğer hala bu çaylığı duymadıysanız geç kalmışsınız demektir.

Başka bir ilgi konusu ise Rize de gelişmekte olan Çay turizmi ve türk çayının dünya piyasasına adım adım açılmasıdır. Geçtiğimiz haftalarda Çayeli’nde Çay Demleme ve Sunum Şampiyonası yapıldı. Bu etkinlik kapsamında 6 farklı ülkeden 25 misafiri konuk ettik gelgelelim ki bu misafirler Haremtepe de bulunan çaylığımıza tek kelime ile hayran kaldılar.

Tatil planınız arasında doğu karadeniz ve Rize varsa kesinlikle deneyimlemeniz gereken bir çay rotasıdır. Bu toprakların nazlı kızlarıdır çay filizleri, sis denizinde yüzer, yağmur damlaları ile kucaklaşır.

Neşemizde de, kederimizde de ince belli bardakta bize eşlik eden çayımızın anayurdunu ziyaret etme vaktidir. Gezginkz der ki;Doğa ile kalın doğa da kalın..

Yorum ekle