Yolcu360 Blog
cof
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Tecina Şelalesi : Karlar altında gürleyen bir doğa harikası / Rize

Tecina Şelalesi : Karlar altında gürleyen bir doğa harikası / Rize

Tecina Şelalesi doğu Karadeniz’in bir başka tabiat hazinesi. Doğa yürüyüşü için yazın başka kışın başka manzaralar sunan bu harika gezi rotasını, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak sizin için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı…

Sevgili seyahat tutkunları sizler için yine gözlerden uzak saklı bir cennet keşfettim. Gezginkz sizler için en kuytuda kalmış cennetleri bile gün yüzüne çıkarıyor 🙂 Tecina ya da şuan ki adı ile Akyamaç Şelalesi; yağmurun şehri aynı zamanda şelalelerin diyarı Rize’de bulunuyor.

Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü

Rize gezi rehberi için tıklayınız.

Tecina Şelalesi ‘ne nasıl gidilir?

2014 yılında Akyamaç yani Tecina Şelalesi’nin de içinde bulunduğu 50 hektarlık alan tabiat parkı olarak tescillendi. Tabiat parkının içinde bulunduğu Akyamaç Köyü, Rize Hemşin Belediyesi’ne bağlı bulunuyor. Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak rahatlıkla bu tabiat harikasına ulaşabilirsiniz. Rize araç kiralama ya da Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerini mutlaka değerlendirin.

Akyamaç, Rize şehir merkezine 54, Hemşin ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta kalıyor. Rize sahil yolundan ilerledikten sonra Pazar bitişinde bulunan Hemşin deresini sağınıza alarak Hemşin ilçesine varıyorsunuz; ilçe girişinin hemen sol tarafında bir yol ayrılıyor yolun başında tabiat parkına ait bir tabela bulunmaktadır. Bu yolu yaklaşık 2 kilometre gittikten sonra artık aracınızı park etmeniz gerekiyor.

 Detaylı Karadeniz gezilecek yerler / Karadeniz turu için yazımıza tıklayınız.

Akyamaç Tabiat Parkı

Birçok tabiat parkı gezdim bir çok turistlik düzenleme gördüm hali ile ama şunu demeliyim ki Akyamaç Tabiat Parkı’nın şelaleye inen parkuru çok güzel ve dinlendirici adım adım yaklaşık yaklaşık yarım saat süren enfes bir doğa yürüyüşü yapıyorsunuz.

Benim ziyaretim sırasında kar yağdığı için bizi biraz zorladı ama zaten biz doğayı olduğu gibi kabul ediyoruz. Bu yarım saatlik sade yürüyüşte sizlere kestane, ladin ve kızıl ağaçlar eşlik ediyor. Her adımda şelalenin sesi kalbiniz de daha güçlü atıyor. Tecina ya da şimdi ki adı ile Akyamaç Şelalesi yaklaşık 12 metre yükseklikten dökülüyor vadinin içinde uyuyan bir güzel adeta.

Rize’de Hemşin ilçesi özel ve kendine özgü bir kültüre sahip bölgedir. Gelenekleri zaman karşısında yaşlansa da henüz yok olmamıştır. Ve ne der türkü de? ‘Hemşin yaylaları na gidilir mi karadan oy gidilir mi karadan Rabbım kavuştur bizi yeri göğü yaradan oy yeri göğü yaradan.’

edf

Bir yerlere gitmek kavuşmak ve tanımak için birilerini bir şeyleri beklemeyin çünkü zaman durmadan akıyor. Tecina Şelalesi siz doğa severlerini bekliyor acele edin. Gezginkz der ki Doğa ile kalın doğa da kalın.

Rize’ye nasıl gidilir?

İstanbul Rize kaç km? İki şehir arası mesafe 1.141,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4, E80 ve D010/E70 üzerinden 13 saat 09 dakika’da Rize’ye varılabilir.

Ankara Rize kaç km? Ankara ve Rize arasındaki mesafe 813,6  kilometre. Ankara’dan Rize için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 10 saat 04 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Trabzon Rize arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Rize’ye D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 79,8 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle