Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Vaşa Yaylası: Terk edilmiş güzellik / Rize / Karadeniz

Vaşa Yaylası: Terk edilmiş güzellik / Rize / Karadeniz

Karadeniz bölgesindeki yaylaları gezmeye devam ediyoruz. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, yazarımız Elif Omput‘un bu seferki durağı Vaşa Yaylası. Yalnızlığa terk edilmiş olsa da güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bu kayıp dünyanın kapılarını sizler için araladık. Yeşile ve huzura doyacağız Vaşa Yaylası’nı keşfetmeye hazır olun…

Vaşa Yaylası

Merhaba sevgili doğa tutkunları yeni bir keşifle yine sizlerleyim. Şimdi tanışma sırası sizde bu manzarası nefes kesen ve buram buram kültür kokan  yaylaya merhaba demeye hazır olun.

Yalnızlığa tek edilen güzellik: Vaşa Yaylası

Biraz hüzünlü biraz da buruk bir yer Vaşa , yaklaşık 100 tane hanesi var hem de ne haneler.. Bugüne kadar çok yayla gezdim fakat  hepsini sevmekle birlikte aralarında bazılarına, anlam veremediğim  bağlarla bağlandım. Vaşa Yaylası da bunlardan biri, bu yaylaya baktığım zaman gördüğüm kalbimde hissettiğim hüznü size nasıl tarif edebilirim bilemiyorum.

Cebindeki son parayla kendine şeker alıp iki adım attıktan sonra  şekeri elinden düşen çocuğun hüznü ve masumluğu gibi.. Terk edilmiş Vaşa kimsesiz bırakılmış. Bana sorarsanız bayramı bahane edip bir Karadeniz bileti alıp bu kimsesiz bırakılmış cennet parçasını ziyaret edin. Bölgeye en yakın havalimanı Trabzon’da. Yolcu360’tan Trabzon havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmanızda bir fayda var.

Bir zamanlar yaylada koşan çocukların kahkahalarını işiteceksiniz usulca belime kadar uzamış otların arasından, sonra sobanın üstünde dumanı tüten sıcak yayla sütünün kokusu sızlatacak burnunuzu, yüreğinizi; tabi bunları görmek anlamak için gözünüzle değil, kalbinizle bakacaksınız.

Vaşa Yaylası’na nasıl gidilir?

Vaşaya nasıl gidilir? Rize merkezden yola çıkacaksanız Yolcu360’tan Rize araç kiralama seçenekleri arasında cazip olan bir aracı kiralamanızda fayda var çünkü arabasız ulaşmanız mümkün değil. Arabayla oldukça kolay yaylaya ulaşmak. Vaşa Yaylası o kadar sade ki bir tabelası bile yok. Rize İkizdere ilçe merkezinden devam ederek ispir yolunda ilerliyorsunuz.  Yaylaya gitmenin iki yolu var biri Demirkapı Köyü‘nden ve daha önce bahsettiğimiz Homeze Yaylası‘ndan geçerek takiben 20 dk sonra yaylada oluyorsunuz.

Bu istikameti kullanırsanız İkizdere‘den yolculuğunuz  saat sürecektir. Bir diğer yol ise İkizdere Çamlık köyünü solunuza alarak tırmanacağınız  bol zigzaglı  yaklaşık 40 dakika sürecek çamlık köyünün  yamacında bulunan yol. Bu yol diğerine göre daha bakımsız ve bozuk haldedir nedeni kullanılmıyor oluşudur.

Umarım sonbahar ayında bu yaylada  bir kamp yapma fırsatı gelime geçer ve sizinle renklerini de paylaşmış olurum. Şimdi Karadeniz de yalnız bırakılmış yaylaları şenlendirme zamanı. Ve o zaman Gezginkz der ki doğa ile kalın doğada kalın, umutla da kalın elbet…

1 yorum

  • bu yaylaya gittim az aşşağısında bir dere var kırmızı alabalık yakalamıştık..
    ömrümde böyle güzel bir yer daha göremem ..insan ayağının nadir bastığı yerleren biri vaşa yaylası..ama aracınız sağlam olması lazım..benim aracım cıkar iken istop ediyordu oksijen azlığından..yolları cok bakımsız ..yolu temizleyerek ilerledik ..taşlar yolun ortasındaydı hep.birde cabuk sis çöküyor buraya bilginiz olsun.bilmeyen biriyle giderseniz yolunuzu şaşıra bilirsiniz..alışık olmayanları havası bayabi çarpıyor.cok yüksek rakımda.