Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çiçeklerin diyarı: Anzer Yaylası / Rize

Çiçeklerin diyarı: Anzer Yaylası / Rize

Sevgili seyyah ve doğaseverler bugünkü rotamız çiçeklerin ve dünyaca ünlü Anzer balının anayurdu Anzer Yaylası. Ülkemizde yeşilli ve yağmuru ile bilinen Rize ilimizin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası bal denince akla ilk gelen yer. Bu eşsiz nokta binbir çeşit aralarında endemik bitkilerin de bulunduğu zengin bir floraya sahip. Gezgin yazarımız Elif Omput çiçekler diyarına gitmek isteyenler için çok özel bir gezi rehberi hazırladı…

Anzer Yaylası ‘na nasıl gidilir?

Anzer Yaylası Trabzon Havaalanı’na 124 km, Rize şehir merkezine 74 km, İkizdere ilçe merkezine 24 km mesafede bulunuyor. Trabzon Havalimanı araç kiralama için yolculuk öncesinde Yolcu360’ın cazip fiyatlarına göz atmanızda fayda var.  Trabzon ya da Rize’den hareket ettiğinizde, yol boyunca doğanın eşsiz manzarasının tadına varıyorsunuz.

 

Anzer Yaylası Çiçekli Köy  ve Ballı Köy olmak üzere iki ana noktadan oluşuyor. Bu bölgeyi ziyaret etmek için en uygun zaman mayıs-haziran aylarıdır. Temmuz ayı Karadeniz’de yağışlı geçer ve bu nedenle bu aya bölgede çürük ayı denilir. Anzer Yaylası Bayburt ve Erzurum sınırlarına oldukça yakındır. Ulaşımı toplu taşıma ile mümkün olmadığı için araç kiralamak en mantıklı çözüm.

 

Anzer Yaylası ‘nda ne yenir?

Hiç kuşkusuz Anzer balını deneyeceksiniz bunun yanında yaylada yapılmış kaymak, tereyağ, minci ve taze bir bardak süttün tadına bakmadan sakın dönmeyin. Minci genelde Minzi olarak da bilinen bir çeşit lor peyniridir. Tereyağında yapılan Minci; gerek kahvaltıda gerekse akşam yemeklerinde yenilebilir. Oldukça lezzetli olan Minci, Karadenizlilerin öğünlerinde vazgeçemediği bir tat. Sizin için en isabetlisi Anzer Yaylası’nda güzel bir kahvaltı yapmak olacaktır. Mis gibi Karadeniz çayını da ıskalamamış olursunuz.

 

Neden gidilir?

  • Eşsiz havasını solumak için
  • Avrupa’nın toplamından bile daha çok endemik tür olduğu için
  • Buz gibi pınarlarından su içmek için
  • Bulutların ve sissin dansını izlemek için
  • Yazın ortasında ayazı hissetmek için
  • En önemlisi ülkemizin ne kadar güzel olduğunu anlamak için…

 

Yorum ekle