Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gürdere Şelalesi: Ethone’nin serin suları / Rize

Gürdere Şelalesi: Ethone’nin serin suları / Rize

Gürdere Şelalesi ya da diğer adıyla Ethone, Karadeniz’de hayatın çağladığı bir yaşam kaynağı. Manzarası ve doğasıyla Gürdere Köyü’ne hayat veren bu şelaleyi yazarımız Elif Omput sizin için gezdi gördü ve yazdı. Kimileri deniz tatilini bunaltıcı bulur ve alternatif tatil rotaları arar. Göl kenarları ve dereler genelde bu tarz tatil arayışlarında olanların gözdesi olur. Eğer rotanıza yeni bir tatil noktası eklemek istiyorsanız işte tüm bereketi ve güzelliğiyle Gürdere Şelalesi.

Yine yeniden sizlere kendine has bir havaya sahip Karadeniz de bulunan bir köy olan Ethone den  bahsedeceğim. Ana yoldan 4 km kadar virajları dönerek tepelerin uçlarına kurulan Gürdere (Ethone) köyüne ulaşıyorsunuz.

Yola çıkmadan önce Yolcu360’tan uygun fiyatlı kiralık araçlara göz atmayı unutmayın. Bölgeye en yakın havalimanı Trabzon’da bu sebeple Trabzon Havalimanı araç kiralama fiyatları sizin için uygun olabilir. Manzarası muazzam o çam ağaçları, kestaneler, kızılağaçlar bunlara eşlik eden elma armut ve ceviz ağaçları…

Çocukluğumda yapamadığım bütün bahçe hırsızlıklarını yaptım sanırım. Dallarından sarkan hıyarlar, elmalar oldukça taze ve lezzetli görünüyorlardı. Hele dağa doğru esen tatlı rüzgar tam bir huzur sebebi.

Gürdere Şelalesi: Buz gibi

Gürdere ( ethone ) köyü Rize’nin İkizde re ilçesinde bulunmaktadır. Kendi ile aynı adı taşıyan yolun hemen sağ alt tarafındaki patikadan 15 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşılan bir şelaleye sahiptir: Gürdere Şelalesi. Serinliği iliklerinize kadar hissedeceğiniz Gürdere Şelalesi’ne ayaklarınızı sokmadan önce iki kere düşünün. Ben kızılağaçlarla kaplı bu suya girdim. Şelalenin soğukluğu vücudunuza bir şok yaratıyor.

Sonbaharda bir başka güzel: Gürdere Şelalesi

Size bir de haberim var sonbahar kendini yavaş yavaş gösteriyor, kestane ve kızılağaçlar tek tük yapraklarını rüzgarın kollarına bırakmaya başladı. Hazır Karadeniz turist akınından çıkmaya başladığı şu sıralarda  yolunuzu güz zamanı Gürdere’ye düşürün.

Gürdere Şelalesi yaklaşık 10 metreden dökülüyor çok büyük değil fakat görülmeye çok değer. Popüler kültürün parçası olan bölgelerden sıkılmış bir doğa severseniz işte size gidilecekler listesinde bir yer  daha. Bu arada dönüş yolunda derenin kenarında yolun solunda Hancının yeri diye salaş bir yer var oraya da uğrayıp ufak bir mola verebilirsiniz.

Siz de denizden sıkılıp bunalanlardansanız buyurun sizi de tatlı sulara alalım. Suyun soğukluğu size çığlık attırabilir. Ama ne derler bilirsiniz ; “Gelsene durdukça alışıyorsun” 🙂 Gezginkz der ki; doğa ile kalın, doğa da kalın.

Yorum ekle