Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Seyahatlerin Çocuk Gelişimine 6 Etkisi

Seyahatlerin Çocuk Gelişimine 6 Etkisi

Seyahatler, çocuklarınızın farklı kültürler tanımasını sağlarken aynı zamanda onların çok yönlü gelişebilmelerine de yardımcı olur. Ayrıca birlikte seyahat ederken çocuklarınızın hayata karşı pratik fikirler edinmesini sağlayabilirsiniz. Seyahatin çocuk gelişimi üzerindeki etkisi, öncelikle çocuğun sosyal ilişkilerinin zenginleşmesiyle ve onun yaşamının daha renkli hale gelmesiyle başlar. Gelin, çocuğunuzun bir dünya vatandaşı olmasını nasıl sağlayabilirsiniz birlikte inceleyelim. İşte seyahatlerin çocuk gelişimine 6 etkisi.

Çocuklarla tatile çıkmak istiyorsanız, Çocukla Tatil: En İyi Rotalar & Püf Noktalar yazısına göz atmak için tıklayın.

Çocuk Gelişimi İçin Seyahat Etmenin Faydaları Nelerdir?

cocuk-gelisimi-4.jpg

Çocuğunuzun seyahat sırasında karşılaşabileceği farklılıklara kolaylıkla uyum sağlayabilmesi için öncelikle onun araştırarak öğrenen bir birey olmasını destekleyebilirsiniz. 

  • Seyahat eden çocuk dünya vatandaşı olabilir

Seyahat eden çocuklar, çok çeşitli coğrafyaları ve bu coğrafyalarda yaşayan insanları doğal olarak gözlemleme şansı elde eder. Dolayısıyla seyahat etmek onları, gittikleri her yeni lokasyonda konforlu hissettirir. 

Diğer yandan seyahat eden çocuk, tüm toplumlara karşı bir duyarlılık kazanır. Yeni tecrübe ettiği farklılıklara karşı yetişkinlere göre daha hızlı uyum sağlar. Ayrıca seyahat sırasında pratik bilgiler de edineceği için genel kültür seviyesi doğal olarak yükselir.

  • Farklı kültürlerden arkadaşlar edinebilir

Çocuklar seyahatleri sırasında, farklı kültürden yaşıtlarını gözlemleme şansı elde eder. Dolayısıyla yeni arkadaşları onlara yeni tecrübeler ve bakış açıları kazandırabilir.

cocuk-gelisimi-2.jpg

  • Gastronomik bakış açıları zenginleşebilir 

Seyahat etmek demek, ziyaret ettiğiniz yerlerin lezzetli yemeklerini tadabilmek demek. Çocuğunuza sağlıklı yeme alışkanlıkları kazandırabilmenin en keyifli yollarından biri de bu noktada onunla seyahat etmekten geçiyor.

Fazla yemek yemeyen bir çocuğunuz varsa yabancı bir şehre ya da ülkeye seyahat etmek, çocuğunuzun yeme alışkanlıklarını pozitif yönde değiştirebilir. 

Seyahatlerde çocuk beslenmesi nasıl olmalı merak ediyorsanız, tıklayın.

  • Seyahat eden çocuklar yabancı dili daha kolay öğrenebilir

 

Çocuğunuz seyahatiniz esnasında gittiğiniz ülkenin dilini konuşmaya çalışmasa dahi farklı bir dili işitecektir. Özellikle erken yaş dönemlerinde farklı dil yapılarını duyan çocuklar, ilerleyen yaşlarda fonolojik yapıyı daha iyi hatırlayacaktır. Dolayısıyla seyahatinizin çocuğunuzun dil öğrenme üzerindeki pozitif etkisi yadsınamaz.

  • Seyahat etmek çocukların özgüvenini geliştirebilir 

Çocuklar seyahat sırasında yeni girdikleri topluma hızla entegre olabilir ve yeni alışkanlıklar kazanabilir. Ayrıca ziyaret ettiğiniz yerdeki diğer çocuklardan da yeni şeyler öğrenebilirler.

Seyahatiniz boyunca çocuğunuzu kontrollü bir mesafeden gözlemleyerek ona özgürlük alanı sağlayabilirsiniz. Böylelikle o da yalnızca farklı ülkelerin sınırlarını keşfetmekle kalmayıp özgüvenini de geliştirecektir.

  • Seyahat, çocuklara esneklik kazandırabilir 

Kuşkusuz ki seyahatler yeniliklerin yanında bilinmezliklerle de doludur. Uçağınız rötar yapabilir, otel odanızla ilgili problemler yaşayabilirsiniz veya farklı tatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. 

Yüzleşmek zorunda kalabileceğiniz tüm olumsuzluklar, çocuğunuzun problem çözme, sabretme ve teşekkür duygusu geliştirme becerileri kazanmasına yardımcı olacaktır.

Çocuğunuzla Seyahat Etmeniz İçin 6 neden 

cocuk-gelisimi-1.jpg

Çocuklarla seyahat etmek ya da etmemek? İşte tüm mesele bu… Çocuğunuz olduktan sonra seyahat etmek sizin için daha mı zorlaştı? İşte çocuğunuzla seyahate çıkmanız gerektiğini kanıtlayan 9 neden:

  • Kendi takviminize uygun şekilde seyahat edebilirsiniz: 

Çocuğunuz henüz okul çağında değilse seyahat takviminin kontrolü tamamen sizin elinizde demektir. Şubat tatili, yaz tatili ya da resmî tatilleri beklemek zorunda olmadığınız için uygun bilet bulduğunuz her an macerayı başlatabilirsiniz.

  • Ailece kaliteli zaman geçirebilirsiniz

Henüz küçüklükte çocuklarınızın kişisel tercihleri ve sosyal hayatları tam oluşmadığı için onlarla  geçirebileceğiniz zaman sayısı hayli fazladır. Bu nedenle, ailecek kaliteli zaman geçirebileceğiniz en basit seyahatler dahi çocuklarınızın üzerinde pozitif etkiler yaratabilir.

  • Çocuklarınız küçükse seyahatte onları rahatlıkla taşıyabilirsiniz

Sonuçta küçük çocuk demek hafif çocuk demek! Uzun seyahatlerde çocuğunuz kucak isteyebileceğinden bu durum sizin için kabusa dönüşebilir.

Çocuklar genellikle 3 hatta 4 yaşa kadar kaldırabileceğiniz ağırlıkta olurlar. Kangurular bu yaşlardaki çocukları kucakta taşımak için oldukça iyi bir seçenek. Dolayısıyla 4 yaşa kadar fırsat buldukça seyahat etmek, çocuğunuza verebileceğiniz en iyi hediyelerden biri.

  • Küçük çocukla seyahat etmek daha ekonomik

cocuk-gelisimi-3.jpg

Seyahatlerimiz sırasında en çok harcama yaptığımız alanlar ulaşım, konaklama, yeme & içme ve aktivitelerdir. Uçakla seyahat edecekseniz, ulaşım, 0-2 yaş arası çocuklar için ücretsizdir.

Yalnızca uçak değil, toplu taşıma araçlarında da bu yaş grubu ücretsiz seyahat eder. Pek çok ülkede çocuklar için ücretlendirme, okul çağıyla başlıyor.

Konuyu konaklama açısından değerlendirdiğimizde ise çoğu yer 0-12 yaş arası çocuklardan ekstra ücret talep etmiyor. Ayrıca bebek için beşik veya 12 yaş altı çocuğunuz için ilave yatak isterseniz de ücretsiz olarak temin ediyorlar.

Her otel farklı uygulama içerebilir, dolayısıyla seyahat öncesinde otel koşullarını mutlaka incelemelisiniz. Son olarak çocuklar için hazırlanan menü fiyatları da genellikle daha ekonomik oluyor.

  • Çocuğunuzla mutlu anılar yaratabilirsiniz 

Çocuklar zaten küçük, tatilden bir şey hatırlamayacaklar diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Küçükler bizden daha dikkatliler ve gördükleri her yeni şeyi tepeden tırnağa inceliyorlar. Dolayısıyla bizim görmediğimiz detayları daha kolay fark ediyorlar.

Zihinler boş olduğu için çocuklarınızla seyahat ederek, onlara hayatları boyunca hatırlayabilecekleri güzel anılar verebilirsiniz. Daha da güzeli, gözlemleri sonucunda kendi çıkarımlarını sizinle paylaşmalarını sağlayabilirsiniz.

  • Küçük çocuğunuzla seyahatinizi zorlaştırmak yerine kolaylaştırabilirsiniz

Çoğunluğun düşündüğünün aksine küçük çocuklar, seyahati zorlaştırmaz tam tersine kolaylaştırır. Peki nasıl olacakmış o derseniz, cevap oldukça basit.

Göreceksiniz ki seyahat edeceğiniz pek çok yerde küçük çocuklu ailelere öncelik tanıyor. Pasaport kuyruklarında, müze girişlerinde, bilet sıralarında ya da otobüs bilet gişelerinde karşılaşacağınız tutumlar, adeta hayatınızı kurtaracak!

Emin olmalısınız ki henüz yürümeyen çocuğunuzla seyahat etmek, onların kontrolsüzce koşabilen yaşlardaki deneyimlerinizden çok daha konforlu olacaktır. Gezegenimiz çok güzel ve zaman, çocuğunuzun büyümesini beklemek için oldukça kısa. 

Bırakın çocuklarınız, yenilikleri sizle ve yolda deneyimleyerek büyüsünler!

Ailenizle seyahate çıkmadan önce, Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve dilediğiniz aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralayabilirsiniz!

 

Yorum ekle