Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 incelemesi ve fiyatlarıyla karşınızdayız. Elektrikli araçlar son dönemde gittikçe popülerleşmeye ve yaygınlaşmaya başladı. Özellikle elektrikli araçlar için alt yapısını güçlendiren Avrupa ülkelerinde bu etkiyi daha iyi görüyoruz.  Birçok marka elektrikli motor seçeneğine sahip araçlarını kullanıcılara sunuyor ve gelişen teknolojilerle elektrikli araçlar her gün bir adım daha ön plana çıkıyor. İlk dönemlerde her ne kadar elektrikli araçları hibrit motor seçenekleri ile görmüş olsak da günümüzde tam elektrikli motora sahip araçlar gittikçe artmaya başladı. İspanyol otomobil üreticisi olan Seat’ın sportif model araçlarına genel olarak Cupra ismi veriliyordu. Ancak şimdi Cupra başlı başına bir marka oldu ve ülkemize de giriş yaptı. Cupra’nın tam elektrikli otomobiller yarışında temsil eden modeli ise el-Born. Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 hakkında merak edilen detaylara bakalım. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Elektrikli Cupra el-Born 2023 Hakkında

Seat’ın performans odaklı otomobili olan Cupra, 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tam elektrikli modeli olan el-Born’u görücüye çıkarmıştı. 2021 yılında pazara sunulan Cupra el-Born Volkswagen’in MEV platformu üzerinde geliştirilmiş bir araç. Tam elektrikli olması ile dikkat çeken, 2021 yılında Altın Direksiyon Ödülleri’nde kendi kategorisinde birinci olan ve 2022 yılında Yılın Otomobili Ödülleri’nde finale kalan 7 araçtan biri olma özelliğine sahip Cupra el-Born’un tüm tasarım ve teknik detaylarına biraz daha yakından bakalım. 

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 Dış Tasarım Özellikleri

2023 model Cupra el-Born ya da daha bilinen adıyla Cupra Born, dışarıdan bakıldığında oldukça dikkat çekici ve dinamik bir görünüme sahip. İncelikle tasarlanmış dış hatları Cupra Born’un bu görünüme kavuşmasındaki en büyük etken. Aracın ön kısmına bakıldığında ilk olarak oldukça etkileyici farlar görülüyor. Farların üçgen formdaki yapısı ve dış kenarlara yerleştirilmiş olan gündüz LED farkları sportifliği vurgulayan en önemli detaylar. Tampon kısmına baktığımızda ise Cupra Born’un diğer Cupra modellerinden çok daha farklı bir çizgiye sahip olduğunu görüyoruz. Oldukça geniş tutulmuş tampon kısmında ilk göze çarpan detay bakır renkteki Cupra logosu oluyor ve bu detay araca oldukça şık ve klas bir görünüm sağlıyor. 

Cupra Born’un keskin hatları ve aerodinamik özellikleri sportifliği vurgulamak için özel olarak tasarlanmış. Özellikle de kapı altlarından aracın arka kısmına kadar uzanan kıvrımlı hatlar aerodinamik katsayıda araca büyük bir artı sağlıyor. 18 inç ve 20 inç olmak üzere 2 farklı jant seçeneği olan Born’un bu jantları son dönemde birçok araçta görmeye alışık olduğumuz elmas kesim jantlardan çok daha farklı bir görünüme sahip. Tıpkı araç logosundaki gibi bakır renge sahip olan bu jantlar da aerodinamiğe büyük katkı sağlıyor. 

Aracın arka kısmına baktığımızda ise Cupra ailesinin diğer üyeleri ile benzer hatlar görüyoruz. Özellikle de arka kısımda boylu boyunca uzanan infinity LED stop lambaları bu benzerliği daha da öne çıkarıyor. 4322 mm uzunluğunda, 1809 mm genişliğinde ve 1537 mm yüksekliğindeki aracın bagaj hacmi ise 385 litre. Mavi, Vapor Gri, Siyah, Kırmızı ve Gümüş olmak üzere 5 farklı renk seçeneği olan Cupra Born’un tüm renk seçeneklerinde logo ve diğer kaplama detayları bakır renkte kullanılmış.

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 İç Tasarım Özellikleri

Cupra Born’un iç tasarımında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış olsa da aracın içerisi kullanıcılara kesinlikle “Premium” bir his yaşatıyor. Geri dönüştürülmüş malzemelerle oluşturulmuş iç dizayn ise Cupra Born’un yalnızca elektrikli olması ile değil aynı zamanda üretim malzemeleri ile de çevreye duyarlı bir otomobil olduğunu gösteriyor. Cupra Born’un koltukları okyanuslardan toplanmış plastiklerden elde edilmiş “Seaqual” ipliklerinden üretilmiş. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemine sahip olan aracın ön kısmında 12 inçlik renkli dokunmatik ekran yer alıyor. Bu ekran Bluetooth ve USB-C bağlantı portuna sahipken aynı zamanda entegre ses kontrollerini gerçekleştirmenize de imkan sağlıyor. Akıllı telefon entegrasyonu için Android Auto ve Apple CarPlay ile de uyumlu olan bu ekran birçok kontrolü de gerçekleştirmenizi sağlıyor. 

Cupra Born’un dışında görülen bakır detaylar aracın iç dizaynında da kullanılmış ve bu da görsel açıdan bir bütünlük sağlanmasına neden olmuş. Isıtmalı direksiyon simidi, rahatlığı ön planda tutan çanak koltuklar ve 5 hoparlörlü ses sistemi de Cupra Born’u oldukça keyifli bir araç haline getiren diğer detaylar. 

Cupra Born’un sürücü ve yolcu için ayrı ayarlama imkanına sahip bir klima kontrol sistemi de mevcut. Aynı zamanda yüksekliği ayarlanabilir sürücü ve yolcu koltukları da ekstra konfor sağlıyor. Bakır dikişli siyah döşemeler ise çok daha lüks bir ortam yaratırken özelleştirilebilir renklerdeki iç ambiyans aydınlatmaları, alüminyum pedallar ve entegre kontrollere sahip ısıtmalı spor deri direksiyon aracın sportif yönünün altını çiziyor. 

Cupra Born spor bir araç olmasına rağmen oldukça geniş bir iç hacme sahip. Ön koltuk arkasındaki depolama cepleri, kolçaklı yükseltilmiş orta konsol, bagajda ek depolama alanı oluşturmak için tasarlanmış çift katlı bagaj sistemi, otomatik kararan dikiz aynası, katlanabilir arka koltuklar gibi detaylar hem sürücünün hem de yolcuların ekstra konforu için tasarlanmış. 

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 Teknik Özellikler

Cupra Born’un hem sürüş deneyimi hem de performansının geliştirilmesinde Jordi Gene ve Mattias Ekström isimli iki yarış pilotunun da büyük katkıları oldu. Bu nedenle Cupra Born bir yarış otomobili ruhuna sahip bir model. Cupra Born, 150 PS (110 kW) ve 204 PS (150 kW) olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. Elektrik motoru arka aksta yer alıyor ve bu da gücü arka tekerlekler üzerinden yere iletmesi anlamına geliyor. Kısacası Cupra Born arkadan itişli bir elektrikli otomobil. Cupra Born’un sportif özelliklerinden biri de Dinamik Şasi Kontrol sistemine sahip olması. Bu sistem sayesinde aracın her türlü yol şartında performansının çok daha yüksek olması sağlanmış.

150 kW’lık motor seçeneği 58 kWh batarya kapasitesi ile yaklaşık 450 kilometrelik bir menzil sunuyor. Cupra Born aynı zamanda e-Boost performans paketi ile 231 PS (170 kW) güce ulaşabiliyor. En üst versiyonundaki 77 kW batarya kapasitesi ise aracın 540 kilometrelik bir menzile ulaşabilmesini sağlıyor. Aynı zamanda 77 kW kapasiteli bataryanın 0-50 km/s hızlanması da 2,9 saniye.

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 Güvenlik Donanımları

Cupra Born güvenlik anlamında da oldukça geniş donanımlara sahip bir araç. Çarpışmayı önlemek için ön yardım, şehir içi acil durum frenlemesi ve yaya koruması gibi özelliklere sahip olan araçta aynı zamanda adaptif seyir kontrolü, çıkış asistanı, kör nokta algılama, arka çapraz trafik uyarısı, üstten görünüm kamerası, şerit yardımı, acil durdurma sinyali ve uzun far yardımı gibi birçok donanım yer alıyor. 

Elektrikli Seat Cupra el-Born 2023 Fiyatları

Cupra-el-Born-2023-4

Elektrikli otomobiller son dönemde birçok sürücünün favorisi konumuna geldi. Bu anlamda da Cupra’nın Born modeli birçok kişinin radarında. Elektrikli Cupra el-Born 2023 fiyatları hakkında bir araştırma yapıyorsanız bu aracın henüz ülkemizde satışa sunulmadığını söyleyelim. Aracın yurt dışındaki satış fiyatı ise 2023 yılı için ortalama 70.000 $ civarında olduğu biliniyor. Bu anlamda eğer hayalinizdeki araç Cupra Born ise ona sahip olabilmek için biraz daha beklemeniz gerekiyor. Cupra Born ile ilgili tüm gelişmeleri Yolcu360 üzerinden takip edebilir, bu sırada araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak isterseniz istediğiniz marka ve modeldeki aracı yine Yolcu360 üzerinden kolay, güvenli ve uygun fiyatlı şekilde kiralayabilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle