Yolcu360 Blog
karaburun-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Karaburun Gezi Rehberi: İzmir Karaburun Gezilecek Yerler – Yolda bi Blog

Karaburun Gezi Rehberi: İzmir Karaburun Gezilecek Yerler – Yolda bi Blog

Karaburun gezi rehberini sevilen gezi blogger’ları Yolda bi Blog yazdı!

Bizim için bu yazın en güzel keşiflerinden biri Karaburun oldu! Uzun zamandır bakir koylarını merak ettiğimiz, gidenlerin sakinliğini öve öve bitiremediği ve turkuaz sularında yüzmeyi çok istediğimiz bir yerdi. Karaburun bizi yanıltmadı; Ege’de en sevdiğimiz yerlerden birisi oldu, keşfetmek için geç bile kalmışız!

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Karaburun Nerede? İzmir Karaburun’a nasıl gidilir?

İzmir’in kuzeyinde, Ege Denizi’nin masmavi sularıyla çevrili, Çeşme’den de bir o kadar yakın ama henüz keşfedilmediği için oldukça sakin bir yer Karaburun. Biraz tam karşısındaki Foça’ya benziyor, biraz da Olimpos’un 10-15 sene önceki haline.

Önce Karaburun’a ulaşımı anlatalım; en kolayı özel araçla ulaşmak. İzmir şehir merkezinden Karaburun’a olan mesafe yaklaşık 100 km ve yol yaklaşık 1.5-2 saat sürüyor. Biz İzmir’e indiğimiz gibi Yolcu360‘tan kiraladığımız aracımızı hızlıca teslim aldık, sonrasında yaklaşık 1,5 saatte Mordoğan’daydık. Yollar da oldukça düzgündü. Keyifli bir yolculuk geçirdik. 

Eğer toplu taşımayla gitmek isterseniz İzmir’den Karaburun’a düzenli otobüs seferleri var, çoğunluğu İzmir Otogar’dan kalkıyor.

Son olarak, dönemsel olarak İzmir Üçkuyular İskelesi’nden Karaburun’a feribot kalkıyor. Karaburun’a feribotların çalıştığı yüksek sezonda gidiyorsanız, feribotu da tercih edebilirsiniz.

Yine de Karaburun’u daha konforlu ve özgürce keşfedebilmek için araç kiralamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Karaburun aslında tam da kafanıza göre keşfedilecek bir cennet. 

Gelelim Yolcu360 ile Karaburun’da gezilecek yerlere..

Karaburun’da Gezilecek Yerler

Karaburun deyince koylarıyla başlamazsak olmaz! Bu yarımadada hem işletmeli hem de bakir çok sayıda koy var. En sevdiklerimizden başlayalım;

Mordoğan

karaburun-4.jpg

Mordoğan, sahil ve koy kısmı olarak ikiye ayrılıyor. Koy kısmı, sakinliği ve samimiliğiyle tam bir Ege koyuyken, sahil kısmi Karaburun’un en popüler ve hareketli bölgesi diyebiliriz.

Mordoğan’da en sevdiğimiz koy Ayıbalığı oldu. Hem işletmeli hem de işlemesiz bölümleri var. Deniz suyu biraz soğuk ama tertemiz! İşletme fiyatları da oldukça uygun. Özellikle çocuklu aileler burayı çok sevecektir.

Dolungaz Koyu

karaburun-5.jpg

Karaburun’daki favori yerlerimizden birisi de burası oldu. Dolungaz Koyu, tam kendisini çevreleyen Şirin Baba Camping isimli bir kampı ve minik bir işletmesi bulunan cam gibi bir koy. Kamp kuracaklar için mangal alanı da var. Karaburun’un turkuaz renkli bu koyunu çok seveceksiniz. Tek zor yani, sahili dar ve taşlık. Denize girip çıktıktan sonra sahil de degil de, koyda ve kamp alanı çevresinde zaman geçiriyorsunuz. Sahilde yatmalık bir yer isterseniz orası için başka önerilerimiz var. Bir de son olarak, eğer gözlüğünüz varsa burada çok güzel şnorkel yapabilirsiniz!

Boyabağı Koyu

karaburun-6

Boyabağı, Karaburun’un en sakin koylarından. Hem özel işletmesi olan hem de işlemesiz alanları bulunuyor. Biz haziran ayında gittiğimizde bizden başka sadece 2 kişi vardı, öyle düşünün. Girişi biraz çakıl ama ilerisi tamamen kumluk.

Manal Koyu

karaburun-3-1.jpg

Karaburun’a yolu düşeceklere mutlaka gidin diyeceğimiz yerlerden birisi Manal Koyu! Balıklıova ve Mordogan arasinda kalan upuzun bir sahil burası. Taşlık kısımları da var, kumlu alanları da var. Oldukça alternatif bir bölge olduğu için sandalyesini kapıp gelen ve burada keyif yapan çok güzel bir kitle var. 🙂 İsterseniz sezlong-semsiye kiralanan bölgeleri ve yeme-içme seçenekleri de var. Biz Manal Koyu’nu çok sevdik. Manal Koyu’na kadar gelmişken hemen ilerisindeki Beyaz Kayaları da listeye alabilirsiniz.

Karaburun Merkezdeki Mimoza Koyu, Bodrum Koyu ve İncirli Koyu

Karaburun Merkez’in en sevilen koyları arasında bu üçlü var; Mimoza Koyu, Bodrum Koyu ve İncirli Koyu; bu koylar kristal berraklığındaki suyu ve sakin ortamıyla, cam ağaçlarıyla ve huzurlu atmosferiyle unlu. Ayrıca şnorkelle dalış için de oldukça uygun. Karaburun’da merkeze mutlaka yolunuz düşecektir, bu üç koyu listeye almayı unutmayın!

Sarpıncık Deniz Feneri

karaburun-2-1.jpg

1938 yılında inşa edilen bu fener, Karaburun’a yaklaşık 20km uzaklıkta ve muhteşem gün batımı manzaraları ile ünlü! Bir tarafında Midilli, diğer tarafında Sakız Adası manzarası var.

Karaburun’da ne yenir ve nerede yenir?

Karaburun, yerel lezzetleriyle bizi kendisine hayran bıraktı ve bir Ege mutfağı aşığı olarak sürekli bir şeyler
yeme pesine düştük! Karaburun’da deneyebileceğiniz lezzetler söyle;

karaburun-7.jpg

Deniz Ürünleri: Karaburun’un gibi bir sahil kasabasının
olmazsa olmazı tabii ki deniz ürünleri. Kalamar, karides ve midye gibi
deniz ürünleri de her yerde karsınıza çıkıyor ve mekanlarda fiyatlar oldukça
uygun.

Ege Otları: En sevdiğimiz meze sıcak ot! Ne zaman bir
Ege kasabasına gitsek mutlaka yeriz. Radika, şevketibostan, cibez, deniz
börülcesi gibi otları da deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlılar: Zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı yaprak
sarma, kabak çiçeği dolması ve lahana sarması Karaburun’un olmazsa olmazlarından.

Keçi Peyniri: Karaburun’da kahvaltılarda hep keçi peyniri
gördük. Mekanlarda meze olarak da servis ediliyor.

Balık Çorbası: Taze balıklardan yapılan balık çorbasını çok
sevdik. Normalde balık çorbasıyla hiç aramız yok ama denediklerimiz çok
lezzetliydi. 

Peki Karaburun’da nerede yenir sorusuna gelirsek;

Giritli Meyhane‘de deniz mahsulleri ve mezeleri deneyebilirsiniz. Deniz kenarında, oldukça keyifli bir mekan. Konumu Karaburun merkezde.

Ayşe Hanım’ın Yeri ev yapımı mezeleri ve balıklarıyla bilinen, samimi bir aile işletmesi. Özellikle mezeleri çok iyiydi! Konumu Bodrum Koyu’nda

Saklıbahçe Kafe, Karaburun merkezdeki favori kafemiz oldu. Kahvaltısı ve tatlıları çok güzeldi.

Bizim için de bir acı ot kavurması sipariş etmeyi ve kabak çiçeği dolması denemeyi unutmayın! Karaburun’u çok seveceksiniz.

 

Yolda bi Blog

Biz, Asya ve Umut, tanıştığı andan itibaren birlikte gezen bir çiftiz. Ruhumuz Akdenizli, yerleşik hayatimiz ise Berlinli. Yolumuz kimi zaman komşu Yunanistan’a, kimi zaman Küba’ya düştü. Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik derken, yol hikayelerimiz birikti ve paylaştığımız yol hikayelerimizle büyük bir aile yarattık.
Sadece gezip gördüklerimizi değil, Almanya’da eğitim için başlayan hayatımızı ve sonradan iş hayatına dönüşmesini ve bu süreçte yurtdışında yaşamanın bize kattığı artıları paylaşıyoruz. En büyük heyecanımız, Yolda bi Blog’un gezmeyi ve keşfetmeyi seven herkese bir şey öğretmesi değil, birlikte öğrenmeyi amaçlayan bir seyahat rehberi olmasıdır.
Maksat, Dünyayı gezen ve yolu bizimle kesişenlerin çorbasında bir tuzumuz bulunsun!

3 yorum

    • Selamlar, direkt olarak bir işletme ismi paylaşamasak da Karaburun ve çevresinde çocuğunuzla rahatlıkla tatil yapabileceğiniz birçok otel, apart ve pansiyon seneçekleri mevcut.