Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Erikli Sahili | Erikli Nerede? | Erikli Kamp Alanı

Erikli Sahili | Erikli Nerede? | Erikli Kamp Alanı

İstanbulluların, “İstanbul’a yakın nereye tatile gidilir?” diye düşündüklerinde ilk aklıllarına gelen yerlerden biri Erikli… Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı olan Erikli İstanbul’a sadece 3 saat uzaklıkta… Akla ilk gelen yerlerden biri olduğu için hafta içi, hafta sonu demeden yaz turizminin çok yoğun olduğu yerlerden… Dolayısıyla burada denize girerken çok sakinlik ve huzur aramayın. Sizde araç kiralama ya da kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak Erikli’yi keşfetmeye ne dersiniz?

Erikli’nin Yolu Nasıl?

Erikli oldukça merkezi bir yer olduğu için yol konusunda sıkıntı yaşamazsınız ancak park konusunda ciddi bir sıkıntı yaşayacağınız kesin…

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Erikli Sahili / Erikli’nin Denizi Nasıl?

Erikli’nin denizi Saros Körfezi’nin o anlata anlata bitirilemeyen güzel suyuna inat gibi oldukça bulanık… Sanırım bunun sebebi denizin oldukça kalabalık olması… Maalesef suyun dibi hiç gözükmüyor. Deniz bakımında sizi asla çok tatmin edecek bir yer değil. Sizi tek tatmin edecek yanı beachleri… Küçük bir Bodrum yapmaya çalışmışlar. Her yer localar ve şezlonglarla dolu… Bunun yanında kendi havlunuzu atıp güneşlenebileceğiniz de yerler var ancak sahil çoğunlukla mekanlarla dolu… Zaten mekanlar dışında pek de güneşlenmenizi tavsiye etmiyoruz. Çirkin bir kalabalık olduğu için yanınıza bir anda toplu bir şekilde tuhaf insanlar gelebilir. Anlayacağınız deniz ve gelen insanlar yönünden sizi mutsuz etse de fotojenik yapısıyla gözünüze bir nebze güzel gelebilir.

Biz fotoğrafları 19.30 gibi çektiğimiz sakin gözüyor ancak “İğne atsan yere düşmez” sözü buraya tam uyuyor.

Pırlanta Plajı Kamp yazısı için tıklayınız.

Erikli’de Kamp Yapılır mı?

Erikli’de kamp yapabilirsiniz. Keyfinize ve isteklerinize göre çok fazla kamp alanı bulunuyor. Denize yakınlığı, uzaklığı, imkânları, fiyatı vs derken keyfinize göre birini tercih edebilirsiniz. Denize yakın değil ama konaklamak için Demicioğlu Camping’i tercihlerinizden biri olabilir. Burası ile ilgili konaklama şekilleri, imkanları ve fiyatları gibi ayrıntılı bilgileri daha sonra muhakkak vereceğiz.

Erikli’de Market, Restoran, Otel vs Var mı?

Eğer Erikli’deyseniz bu soru fazla gereksiz kalacak cinsten… Küçük bir yer olmasına rağmen adım başı cafe, restoran, otel, pansiyon, market vs bulabilirsiniz. Ancak bir otelde kalmak istiyorsanız Erikli’nin yaz dönemi oldukça kalabalık olduğunu unutmayın. Yer bulamama ihtimalinize karşılık rezervasyonunuzu son ana bırakmayın. Ayrıca burada günlük ev kiralamada çok yaygın bilginiz olsun.

Vakıf Sahili Kamp yazısı için tıklayınız.

Erikli Sahil’in Etrafı Temiz mi?

Plajın etrafı genel olarak temiz… Sadece çok kalabalık olduğu için gelen tatilci ya da günübirlikçilerin günlük çöpleri oluyor.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

1 yorum

  • Denize yalnış saatte girmişsiniz eriklinin birçok şeyi güzel de oraya gidenler sevdiği için gidiyor şezlong falan değil mevzu