Yolcu360 Blog
erikli
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Erikli Gezi Rehberi: Erikli Sahili’nde Görmeniz Gereken 8 Yer

Erikli Gezi Rehberi: Erikli Sahili’nde Görmeniz Gereken 8 Yer

Erikli Sahili son zamanlarda oldukça popüler! Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli, Saroz Körfezi’nin berrak suları ile doğanın huzurlu dinginliğinin buluştuğu bir cennetidir. Doğayla iç içe konumlanan bu köy, dünyanın en temiz 3 denizinden biri olan Saroz Körfezi’ndeki uzun plajları ile biliniyor. 1960’lı yıllarda önce çadır kampçılarına ev sahipliği yaparak, yerleşimin başladığı Erikli, günümüzde “Trakya’nın Bodrum’u” olarak anılıyor. Keşan’da gezilecek yerler arasında Erikli, doğal güzellikleri, mütevazi ve şirin görünümü ile dikkat çekiyor. İstanbul’a yaklaşık olarak 2,5 saatlik mesafede olan bu şirin köy, yaz aylarında şehirden kaçıp sakinlik arayanların tercihi oluyor. Keşan’la arasında 33 km olan bu Erikli, başta İstanbul olmak üzere Trakya’nın pek çok bölgesinden ziyaretçi akınına uğruyor. Ulaşım kolaylığı ile hafta sonu ya da günü birlik tatilcilerin rotasında olan bu köy, Bulgar turistlerin de ilgisini çekiyor. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Erikli

İstanbul’a yakın tatil yerleri tavsiyelerinde üst sıralarda yer alan Erikli, deniz ve kum tatili sevenler için muhteşem bir destinasyondur. Akdeniz’i aratmayacak güzelliğe sahip olan köy, İstanbul’a en yakın denize girilecek yerler arasında bulunuyor. Yaz sezonunda oldukça canlı olan Erikli’de kamp yapabilir, su sporlarının tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz özel aracınızla ya da araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek yakın bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Yolcu360’ı kullanarak hem bütçenize hem de kullanımınıza en uygun aracı kolaylıkla seçebilirsiniz. Böylece Erikli’yi daha konforlu keşfetme olanağı bulabilirsiniz.

Erikli Nerede? Erikli’nin Yolu Nasıl?

Erikli Edirne Keşan’da oldukça merkezi bir yer olduğu için yol konusunda sıkıntı yaşamazsınız ancak park konusunda ciddi bir sıkıntı yaşayacağınız kesin.

Erikli’ye Nasıl Gidilir?

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı olan Erikli’ye İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’den kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul’a 260 km mesafede yer alan Erikli’ye özel aracınızla 2,5 saatte ulaşabilirsiniz. Bunun için E5 yolunu kullanarak Tekirdağ üzerinden Keşan’a ulaşmanız gerekiyor. Keşan’dan tabelaları takip ederek 32 kilometre mesafedeki köye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, yaz aylarında İstanbul Esenler Otogarı’ndan Erikli Otobüs Terminaline karşılıklı otobüs seferleri bulunuyor. Bunun yanında, Edirne’den ve Keşan’dan ilçe minibüslerini kullanarak Erikli’ye ulaşabilirsiniz. 

Erikli tatilinizde daha esnek hareket edebilmeniz için özel aracınızla veya kiralık araç seçeneklerini değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Konforlu ve rahat ulaşım için kiralık araç rezervasyonunuzu Yolcu360 üzerinden yapabilirsiniz. Yolcu360, ihtiyacınız ve bütçeniz doğrultusunda size en uygun araçları listeleyerek seçim yapmanızı kolaylaştırıyor.

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Erikli’nin Denizi Nasıl?

erikli-1

Erikli’nin denizi Saros Körfezi’nin o anlata anlata bitirilemeyen güzel suyuna inat gibi oldukça bulanık… Sanırım bunun sebebi denizin oldukça kalabalık olması… Maalesef suyun dibi hiç gözükmüyor. Deniz bakımında sizi asla çok tatmin edecek bir yer değil. Sizi tek tatmin edecek yanı beach’leri… Küçük bir Bodrum yapmaya çalışmışlar. Her yer localar ve şezlonglarla dolu… Bunun yanında kendi havlunuzu atıp güneşlenebileceğiniz de yerler var ancak sahil çoğunlukla mekanlarla dolu… Zaten mekanlar dışında pek de güneşlenmenizi tavsiye etmiyoruz. Çirkin bir kalabalık olduğu için yanınıza bir anda toplu bir şekilde tuhaf insanlar gelebilir. Anlayacağınız deniz ve gelen insanlar yönünden sizi mutsuz etse de fotojenik yapısıyla gözünüze bir nebze güzel gelebilir.

Erikli’ye Ne Zaman Gidilir?

Haziran ayından Eylül ayına kadar olan süreç, Erikli’ye gitmek için en güzel zamanlardır. Bu dönemde denizin, güneşin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Kademeli derinleşen denize sahip olan Erikli’de deniz suyu sıcaklığı Haziran ve Temmuz aylarında 25 dereceye kadar yükseliyor.  Bu dönemde bölgeye yoğun ilgi olduğundan, konaklama hizmeti için rezervasyon yapmanızı öneriyoruz.

Erikli’ye bahar aylarında gitmeyi planlıyorsanız, Mayıs ve Ekim aylarını tercih edebilirsiniz. Bu aylarda hava serin, ortam ise sakin oluyor. Doğa yürüyüşleri, kamp ve keşif gezileri gibi aktivitelerinizi bu dönemde yapabilirsiniz.

Erikli’de Kamp Yapılır mı?

Erikli’de kamp yapabilirsiniz. Keyfinize ve isteklerinize göre çok fazla kamp alanı bulunuyor. Denize yakınlığı, uzaklığı, imkânları, fiyatı vs derken keyfinize göre birini tercih edebilirsiniz. Belirlenen kamp alanları dışında kurulan kamp alanlarına zabıta ve jandarma tarafından ceza kesilebileceğini hatırlatmak isteriz.

Erikli’de Neler Yapabilirsiniz?

Erikli merkez, yaz aylarında Akdeniz kasabalarını aratmayacak kadar hareketli oluyor. İncecik kumları ve berrak suları ile bilinen plajlarda, denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Su sporları yapabilir, tekne turlarına katılabilirsiniz. Doğayla iç içe tatil planlıyorsanız, bölgede birçok kamp ve piknik alanı bulunuyor. Özellikle günübirlik gezilerde Gökçetepe Tabiat Parkı, Danişment Tabiat Parkı gibi yeşilin ve mavinin bütünleştiği yerleri tercih edebilirsiniz.  

Saroz Körfezi, dalış meraklıları için mükemmel bir yerdir. Su altı dünyasını keşfetmek için özellikle İbrice Limanı’nda dalış yapabilirsiniz. Erikli’de her yaştan tatilcinin keyif alacağı birçok aktivite bulunuyor. Akşamları canlı müzik dinleyebileceğiniz beach club’lerden çayınızı yudumlayıp yakamozları izleyebileceğiniz sahil kafelerine kadar eğlence adına aradığınız her şeyi Erikli’de bulabilirsiniz.

Erikli’de Gezilecek Yerler

Saroz Körfezi’nin en büyük ve popüler yerleşim yeri olan Erikli, yaz aylarında canlı bir atmosfere sahip oluyor. Özellikle hafta sonları, günübirlik tatilcilerin rotasında olan bu şirin köyde, deniz tatilinden beklediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Huzuru ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz Erikli, plajları, kamp alanları, yürüyüş parkurları ile doğa ve deniz tutkunları için ideal bir destinasyondur. Buraya kadar gelmişken Erikli çevresindeki doğal güzellikleri ile bilinen köyleri ve tarihi yerleri de gezmenizi öneriyoruz. 

  • Saroz Körfezi

erikli-3

Erikli’nin gezilecek yerlerini anlatmadan önce biraz Saroz Körfezi’den bahsetmek istiyoruz. Böylece bölgedeki coğrafi oluşumları daha rahat keşfedebilir, denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Saroz Körfezinin kuzeyinde Trakya toprakları, güneyinde ise Gelibolu Yarımadası bulunuyor. Ege Denizi’nin bir parçası olan Körfez, karmaşık su altı akıntıları ile dünyanın kendi kendini temizleyen nadir denizlerindendir. Körfezin bu özelliği sularının berraklığının yanında zengin ekosistem barındırmasıyla da dikkat çekiyor. Deniz canlılarının çeşitliliği ve deniz çayırları ile Saroz körfezi, ziyaretçilerine doğanın tadını çıkarabilecekleri ve başka yerlerde göremeyeceği manzaraları sunuyor. 

  • Erikli Sahili

Saroz Körfezinin en popüler plajlarından biri olarak bilinen Erikli Sahil, yaklaşık olarak 2 km uzunluğundadır. Erikli Köyü merkezine 2,5 kilometre mesafedeki plaj, incecik kumları, berrak, sığ ve kademeli derinleşen tertemiz denizi ile körfeze gelenlerin ilk uğrak noktası oluyor. Başta çocuklu aileler olmak üzere her yaştan deniz seveni kendisine hayran bırakan plajda, yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kafe, restoran gibi işletmeler bulunuyor. Su sporları yapabileceğiniz Erikli Sahil’de, tekne turlarına katılarak denizden de doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Girişi ücretsiz olan plajda, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler de bulunuyor.

  • İbrice Limanı

erikli

Erikli’ye 20 kilometre mesafedeki İbrice Limanı, dalış yapmak isteyenlerin rotasında yer alıyor. Köklü bir geçmişi olan limanda zamanında gümrük binası, ticaret merkezleri ve hamamlar bulunuyormuş. Günümüzde ise dalış meraklılarının uğrak yeri olan İbrice’de, limanın her noktasından dalış yapabilirsiniz. Dalış okullarının öğrencilerini ve profesyonel dalgıçları bu bölgede görebilirsiniz. Su altı fotoğrafçılığı için harika fırsatlar sunan limanda, deniz kestaneleri nedeniyle dalış ekipmanlarının arasında palet de bulundurmalısınız. Bu konuda profesyonel değilseniz, Erikli’de dalış eğitmenlerinden ders alabilirsiniz. 

İbrice Limanı’nda dalış dışında balıkçılık da oldukça popülerdir. Burada bulunan restoranlarda muhteşem deniz manzarası eşliğinde taze balık ve deniz ürünlerini deneyimleyebilirsiniz. Akvaryum gibi muhteşem bir denize dalmak ya da yüzmek için İbrice Limanı’nı gezmenizi tavsiye ediyoruz.  

  • Erikli Tuz Gölü

erikli-4

Osmanlı Devleti zamanında tuz ihtiyacını karşılamak için kullanılan Erikli Tuz Gölü, 1. Derece sit alanı içinde yer alıyor. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan tuzla, günümüzde betonlaşma ile birlikte çeşitli çevre sorunları ile karşı karşıyadır. Çevresinde kuş gözlemciliği yapılan Erikli Tuz Gölü, özellikle flamingoları ile biliniyor.  

  • Gökçetepe Tabiat Parkı

erikli-5

Erikli’ye 25 kilometre uzaklıktaki Gökçetepe Tabiat Parkı, Saroz Körfezi kıyısında 5002 Hektar alana kuruludur. Saroz’un eşsiz manzaralarına tanıklık edebileceğiniz tabiat parkında, çadır veya karavan kampı yapabilir, bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Binicilik, ATV ile tur, tüplü tüpsüz dalış gibi birçok aktiviteyi bu parkta yapabilme olanağına sahipsiniz. Gökçetepe Tabiat Parkı’nda adrenalin dolu anlar yaşamak isterseniz zipline ile yukarıdan kayarken, manzaranın muhteşemliğine tanık olabilirsiniz. Orman ve denizin bir arada olduğu parkta, doğanın dinginliğinde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Gökçetepe Tabiat Parkı’nda günübirlik girişler ücretlidir. 

  • Mecidiye Köyü ve Sahili

erikli-5

Erikli merkezine 10 km mesafede yer alan Mecidiye Köyü, doğası, plajları ve sakin atmosferi ile dikkat çekiyor. 93 Harbi’nde mübadele göçü sırasında gelenler tarafından kurulan köyün nüfusu, yaz aylarında 30 binleri buluyor. Saklı bir cennet olan Mecidiye Sahili, Saroz körfezinin tertemiz sularıyla ünlüdür. Geniş kumsalı, yemyeşil doğasıyla Mecidiye plajı, doğayla baş başa kalmak ve sakin tatil yapmak isteyenlerin tercihi oluyor.  Roma ve Bizans yerleşim kalıntılarını da görebileceğiniz bu sahili, Erikli plajının devamı olarak düşünebilirsiniz. Otel olmayan sahil, sakin yapısıyla Erikli plajından ayrılıyor. 

  • Danişment Tabiat Parkı

erikli-6

Erikli merkeze 5 km mesafede yer alan Danişment Tabiat Parkı, Saroz körfezi kıyısında yer alıyor. 13 Hektar büyüklüğünde olan tabiat parkında, çadır ve karavanla kamp yapabileceğiniz tesis bulunuyor. Doğa yürüyüşleri, deniz aktiviteleri ve fotoğrafçılık yapabileceğiniz bu park, yaz sezonunda günübirlik ziyaretçilerin rotasında yer alıyor. Giriş için ücret tarifesi olan parkta, Saroz Körfezi’nin keyfini çıkarabilirsiniz. 

  • Gökçetepe Kalesi

erikli-6

Erikli merkeze 25,5 km mesafede olan Gökçetepe Kalesi, Saroz Körfezi kıyısında yer alıyor. Ceneviz kolonileri tarafından kullanılan bu tarihi kale, hem tarihi dokusu hem de muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Tarihi geçmişi hakkında fazla bilgi sahibi olmasak da Gökçetepe Kalesi’nin stratejik konumu, dönemin önemli savunma noktası olduğunu gösteriyor. Fotoğraf tutkunlarının rotasında yer alan kalenin duvarlarında lokal yıkılmalar bulunuyor. Henüz restorasyon çalışmalarının başlamadığı bu bölgeyi ücretsiz gezebilirsiniz.

Erikli’de Ne Yenir?

Saroz Körfezi kıyısında yer alan Erikli, sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda lezzetli yemekleriyle de tanınıyor. Taze balık çeşitlerini ve deniz ürünlerini en lezzetli haliyle sahil restoranlarında bulabilirsiniz. Trakya mutfağının izlerini taşıyan bölgede kuzu eti ile hazırlanmış lezzetlerin yanında köfte çeşitlerini de tadabilirsiniz. Yöresel lezzetlerin yanında Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarını da Erikli’de bulabilirsiniz.

Bilsen İyim

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi MYO İnşaat Bölümü mezunuyum. 28 yıllık çalışma hayatım boyunca farklı şehirlerde birçok projeye imza attım. 2020 yılından sonra farklı markalar ve ürünlerin tanıtımı için içerik yazıları ürettim. Gezmek, yeni yerleri keşfetmek, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmak ve arkeoloji tutkusu ile ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerini tanımaya çalışıyorum. Profesyonel deneyimlerim ve kişisel ilgi alanlarımın bana kazandırdığı geniş perspektifi içeriklerime yansıtarak okurlara rehber olmaya çalışıyorum.

5 comments

  • Denize yalnış saatte girmişsiniz eriklinin birçok şeyi güzel de oraya gidenler sevdiği için gidiyor şezlong falan değil mevzu

    • Zaten sabah orda şezlong veya şemsiye kiralayan yok orası halk plajı merkezde şezlong sıkıntısı olsa zaten sabah zabıta dan önce görevli gelir kardeş ben erikliyi kötülemiyorum ordaki yönetimin tutumu

    • Ben gittim sordum cezam nekadar ben İstanbul dan geldim burayı bilmiyorum ama zabıta ve jandarma bana güldü ve belediye size faturayı gönderecek dediler yazıklar olsun benim ülkemin insanlarına ne oluyor

  • Erikli sahili çok güzel bir yer suyu temiz plajı çok güzel ama Erikli Keşan belediyesi beş para etmez gece gittik orayı bilmiyoruz her yer zifiri karanlık mecbur sahile çadır kurduk plaja500 metre uzağa sabah zabıta jandarmayla beraber gelip kimlik istediler bizde güvenlik amaçlı sandık ve kimlikleri verdik kimlik foto çekip gittiler hiçbir uyarı yapmadan ceza kesmiş ler burası benim ülkem siz kimsiniz Türkçe yi bile düzgün konuşamıyorsunuz anayasa haklarım belli görüşürüz