Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Manavgat Şelalesi: Antalya’nın can suyu / Antalya gezi rehberi

Manavgat Şelalesi: Antalya’nın can suyu / Antalya gezi rehberi

Manavgat Şelalesi şüphesiz ülkemizde şelale denince akla ilk gelen yer. Akdeniz bölgesinde çağlardır çağlayan bu eşsiz su kaynağı Antalya gezi rehberi içindeki keyifli rotalardan biri. Peki Manavgat Şelalesi nerede? Manavgat şelalesi giriş ücreti 2019 itibarıyla ne kadar? Manavgat otelleri nasıl?

Manavgat Şelalesi Nerede?

Yeşillikler içerisinde gürül gürül akan suyu ile burası şehrin arasına gizlenmiş bir cennet adeta. Manavgat şelalesi Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alıyor. Antalya Manavgat arası kaç km sorusunun cevabı ise 76 km. Eğer siz de doğa ile baş başa kalmak ve şehir hayatının stresinden birkaç saat de olsa uzaklaşmak istiyorsanız yolunuzu Manavgat Şelalesi’ne düşürün derim. Antalya araç kiralama yaparak yaklaşık 1 buçuk saatte Manavgat şelalasine ulaşabilirsiniz. 

Manavgat Şelalesi Hakkında Bilgi

Antalya’nın birbirinden güzel plajlarında yeterince vakit geçirdiyseniz sırada keyifli bir rota var: Manavgat Şelalesi! Manavgat Şelalesinin huzur veren ortamı sizleri bekliyor. Yeşillikler içerisinde gürül gürül akan suyu ile burası şehrin arasına gizlenmiş bir cennet adeta.Büyük yer altı suları ile beslenen Manavgat Nehri falezlerden dökülerek bu muhteşem Manavgat Şelalesini oluşturuyor. Eşsiz bir doğal ortam sunan Manavgat Şelalesi birçok canlı türüne de ev sahipliği yapıyor. Öyle ki burada; ördekler, kazlar, martılar gibi kuş türleri ile beraber söğüt, kavak, çıkar gibi ağaç türleri yer alıyor. 

Manavgat Şelalesi’ne ne zaman gidilir: 

Manavgat Şelalesi’nin en güzel zamanları Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim ayları. Turist yoğunluğunun nispeten azaldığı bu aylarda hava sıcaklığı da ideal seviyelerde olduğu için bunalmadan gezebilirsiniz. 

Manavgat Şelalesi giriş ücreti 2019: Kişi başı 7 TL.

Manavgat Şelalesi’nde Ne Yapılır?

Manavgat Şelalesi her ne kadar dört metrelik bir falezden dökülse de debisi yüksek olduğu için fazlasıyla etkileyici görünüyor. Şelaleyi besleyen en büyük kaynak ise Dumanlı Kaynağı olarak biliniyor. Kuş seslerinin su sesine karıştığı Manavgat Şelalesi fotoğraf tutkunları için de vazgeçilmez adresler arasında. Dört mevsim farklı güzellikler yansıtan şelale kartpostallık görüntülere sahne oluyor. Suyun rengi öyle güzel ki bakarken adeta gözleriniz dinleniyor.

  • Şelalenin etrafında kafe ve restoranlar bulunuyor. Dilerseniz manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilir ve kısa bir dinlenme molası verebilirsiniz.
  • Karnınız acıktığında ise taptaze alabalıklar sizleri bekliyor.
  • Bu nokta aynı zamanda piknik yapmak için de elverişli. Şelalenin yanı başında yer alan piknik alanlarında doğa ile bütünleşebilirsiniz.
  • Şelalenin üzerinde bulunduğu nehirde rafting ve kano yapabilir veya tekne turuna çıkabilirsiniz. 

Manavgat Şelalesi etrafında gezilecek diğer güzellikler ve plajlar için aşağıdaki içeriklere göz atabilirsiniz:

Gizli Cennet Şelalesi / Manavgat gezi rehberi için Tıklayın!

Köprülü Kanyon gezi rehberi / Manavgat gezilecek yerler için Tıklayın!

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Manavgat – Side Sahili için Tıklayın!

Manavgat Şelalesi Ne Yenir?

Manavgat Şelalesi yakınlarında bulunan kafe ve restoranlarda doğanın sesleri eşliğinde serpme kahvaltı yaparak güne zinde başlayabilirsiniz. Gün içinde gezinizi yaparak burada bulunan balık restoranlarında Akdeniz’in taze balıkları ile bir ziyafet çekebilirsiniz.


Manavgat Otelleri

Manavgat otelleri ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kapasitede. Manavgat ucuz pansiyon ve Manavgat ucuz otel arayışınız bulunuyorsa sezondaki yoğunluk sebebi ile erken rezervasyon yaptırmalısınız. Eğer ailecek geliyorsanız veya konforunuza düşkünseniz Manavgat her şey dahil oteller tam size göre.

Manavgat her şey dahil oteller:

  • Ali Bey Resort
  • Ali Bey Park
  • TUI BLUE Palm Garden
  • Barut B Suites
  • Side Su Hotel

Manavgat Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Antalya’dan Manavgat’a özel aracınızla yaklaşık 1.5 saatte ulaşabilirsiniz. Zaten yol boyunca “Şelale” tabelaları karşınıza çıkıyor. Girişte otopark da mevcut. Yola çıkmadan önce Yolcu360‘tan Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakmayı unutmayın.

Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatları için Tıklayın!

Alanya – Manavgat Şelalesi arası 62 km. Alanya araç kiralama yaparak konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorum ekle