Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2024’te Türkiye’ye Gelecek Elektrikli Arabalar: Heyecanla Beklenen 5 Araç

2024’te Türkiye’ye Gelecek Elektrikli Arabalar: Heyecanla Beklenen 5 Araç

2024’te Türkiye’ye gelecek elektrikli arabalar belli oluyor! Elektrikli araçlar gün geçtikçe daha popüler bir hale geliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araç tercih eden kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Hal böyle olunca 2024 yılında ülkemize gelecek olan elektrikli araç modelleri de daha fazla merak edilmeye başlandı. 2024 yılında Türkiye’ye 40’a yakın yeni araç gelmesi bekleniyor. Bu araçlar içerisinden en iyilerini sizin için derledik. İşte 2024’te Türkiye’ye gelecek 5 elektrikli araç:

  • BMW iX2

2024te-turkiyeye-gelecek-elektrikli-arabalar-

Tamamen elektrikli sürüş keyfini modern tasarım çizgileri ile bir araya getiren BMW iX2 sportif ve güçlü dış görünümü kadar şık ve konforlu iç tasarımı ile de dikkat çekiyor. Tüm bunlarla birlikte etkileyici menzili de BMW iX2’nin cazibesini fazlasıyla arttıran özelliklerden biri. 

BMW iX2 313 kW gücü, 494 Nm tork üretimi ve 5,6 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması ile oldukça etkileyici bir araç olan BMW iX2’nin tek şark ile menzili ise ortalama 449 km. Bu menzil ile BMW iX2 uzun yolculuklar için oldukça ideal bir elektrikli araç. BMW iX2 6,5 saatte tamamen şarj olabiliyor. 

Sports Activity Coupe tarzı ile dikkat çeken iX2, BMW’nin Iconic Glow Böbrek Izgaraları ile çarpıcı bir görünüm kazanmış. Sürüş sırasında ve park halindeyken kontur çizgilerini vurgulayan beyaz ışıkla özellikle de gece tüm dikkatleri üzerine çeken BMW iX2 yenilikçi LED fiber teknolojisi ile göz alıcı aydınlatma oluşturuyor. 

İç tasarımı da oldukça konforlu olan BMW iX2, panoramik cam tavanı ile içeriye daha fazla ışığın girmesini sağlayarak çok daha aydınlık ve ferah bir iç ortam meydana getiriyor. Geniş kavisli ekranı ve BMW Live Cockpit Professional ile müzik, navigasyon ve diğer araç ayarlarını da kolaylıkla yönetmenize imkan tanıyor. Sürüş güvenliğini artıran donanımları ile hem konforlu hem de çok daha güvenli bir yol deneyimi sunan model 2024’ün heyecanla beklenen araçlarından biri. 

  • Peugeot E-3008

2024te-turkiyeye-gelecek-elektrikli-arabalar.jpg

%100 elektrikli versiyonu ile 2024’te Türkiye’ye gelecek olan E-3008 Peugeot için bazı yenilikleri de beraberinde getirecek. Allure ve GT donanım seviyeleri, üç farklı opsiyon paketi ve üç ayrı güç aktarma kombinasyonu ile tercih edilebilecek olan E-3008 ülkemizde favori elektrikli araçlardan biri olmaya aday. 

E-3008’in ilk versiyonunda 73 kWsa net kapasiteye sahip 400V batarya bulunuyor. Bu batarya ön aksa entegre edilmiş ve 157 kW güç ve 343 Nm tork üreterek sürekli mıknatıslı senkron motora güç veriyor. Bu da Peugeot E-3008’in 525 kilometreye kadar sürüş menzili vaad etmesini sağlıyor. Peugeot E-3008’in ikinci ve bir üst versiyonunda ise 73 kWsa’lik batarya çift elektrik motoruna güç veriyor. Ön aksa entegre edilmiş 170 kW güç ve 343 Nm tork üreten motora ek olarak arka aksa entegre 83 kW güç ve 166 Nm tork üreten bir motor daha bulunuyor. Bu versiyon ise 700 kilometreye kadar sürüş menzili vadediyor. 

Peugeot E-3008’in dış tasarımı standart SUV görünümünden sıyrılarak son dönemin favori tasarımlarından biri olan fastback-SUV görünümüne daha yakın bir profil çiziyor. Aracın ön kısmında pençe şeklinde gündüz LED farları ve bu farlarla uyumlu ince farlar oldukça dikkat çekiyor. İç tasarımda ise Panoramic i-Cockpit adı verilen yeni kokpit düzeni oldukça şık bir görünüm veriyor. Bu yeni tasarımda vites düğmesi motor start-stop düğmesinin hemen yanına taşınmış. Isıtmalı ön koltuklar, geniş bagaj hacmi ve ek depolama alanları ile Peugeot E-3008 hem konforlu hem de güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

  • Skoda Enyaq

2024te-turkiyeye-gelecek-elektrikli-arabalar-1

Daha uzun menzil, daha hızlı şarj ve daha fazla tork sağlayacak şekilde iyileştirmelerle 2024 yılında karşımıza çıkacak olan Skoda Enyaq; 85, 85x ve RS olmak üzere 3 farklı modelde oluşuyor.

Skoda Enyaq 85 konfigürasyonu tek şarjla 565 km menzil vadediyor. 210 kW maksimum güç sağlayan motor arka aksa entegre edilmiş. Skoda Enyaq 85x modeli ise 28 dakikada %10’dan %80’e şarj olabilme özelliğine sahip. Bu versiyonda ise yine 201 kW gücünde bir motor yer alıyor ve motor 538 km menzile sahip. Son olarak Skoda Enyaq RS versiyonu ise 250 kW motora sahip. Bu motor 541 km menzile sahip ve şarj süresi de 85x modeli ile aynı.

Ön profilinden bakıldığında oldukça çekici ve sportif bir görünüme sahip olan Skoda Enyaq geniş iç hacmiyle de kullanıcılara ferah bir sürüş deneyimi sağlıyor. Aynı zamanda iç tasarımdaki multimedya ekran, geniş depolama alanlar ve rahat koltuklar da konforlu bir sürüş deneyimini destekliyor. 

  • Cupra Tavascan

2024te-turkiyeye-gelecek-elektrikli-arabalar-2

Born modeliyle dikkatleri üzerine çeken ve kullanıcıların beğenisini kazanan Cupra markası, 2024 yılında Tavascan modeliyle Türkiye’de olacak. Cupra Tavascan güvenli bir sürüş için park asistanı, seyahat asistanı, adaptif hız sabitleyici, şerit asistanı, destekli şerit değiştirme gibi birçok güvenlik donanımına sahip. 

Cupra Tavascan Endurance ve VZ olmak üzere iki farklı versiyona sahip. Endurance versiyonu 77 kWh bataryaya sahip ve batarya arka aksa entegre. 210 kW güç üreten motor 547 kilometre menzil vadediyor. VZ versiyonu ise çift motor 4×4 özelliğine sahip. 77 kWh bataryaya sahip olan modelin motoru 250 kW güç üretiyor ve menzili ise 517 kilometre. 

  • Citroen E-C3

2024te-turkiyeye-gelecek-elektrikli-arabalar-3

Keskin hatları ile diğer C3 modellerine göre çok daha sağlam bir görünümü olan Citroen E-C3 tam bir şehir otomobili. Uygun fiyatlı bir elektrikli araç olması beklenen Citroen E-C3, 44 kWh’lik bir bataryaya sahip. 320 kilometrelik bir menzil sunan bu batarya 26 dakikada %20’den %80’e kadar şarj olabiliyor. Bu da aracı şehir hayatının hızlı yaşamına çok daha kolay adapte ediyor. 113 beygir gücündeki araç 0’dan 100 kilometreye 11 saniyede çıkabiliyor. 

Citroen E-C3’ün dış tasarım özelliklerine baktığımızda markanın geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Oli isimli konseptten ilham aldığı görülüyor. Keskin hatlara sahip olan model iç mekanı ile de kullanıcılara konforlu bir sürüş deneyimi vadediyor. Advanced Comfort koltuklar kullanıcılara ilk temas anında yumuşak bir his sağlıyor. 1,57 m yüksekliğindeki ön koltuklar hem daha güvenli bir sürüş sağlıyor hem de daha geniş bir görüş alanı imkanı tanıyor. Geniş koltuk diz mesafeleri de arka koltuktaki yolcular için çok daha konforlu bir yolculuğu mümkün kılıyor. Citroen E-C3 kompakt dış tasarımı, konforlu iç mekanı ve güvenli sürüş donanımları ile elektrikli sürüş keyfini başka bir boyuta taşıyor. 

Elektrikli araçların popülaritesi son yıllarda gittikçe daha da artıyor. Ancak sıfır araç almak kullanıcılar için her zaman ilk seçenek olmayabiliyor. Özellikle de henüz yeni olarak nitelendirebileceğimiz elektrikli araç teknolojileri kullanıcıların bir süre deneyimlemeyi isteyebileceği türden teknolojiler. Elektrikli araç satın almadan önce bu teknolojiyi deneyimlemek ve kullanım açısından değerlendirmek için en iyi yöntemlerden biri de araç kiralamak. Yolcu360 uzmanlığında dilediğiniz elektrikli aracı kiralayarak bugünün gerçek otomobil  teknolojisini deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda elektrikli olsun olmasın tüm marka ve modellerdeki araçları Yolcu360 güvencesi ile kolay ve hızlı bir şekilde kiralayabilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle