Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kopenhag Gezilecek Yerler | Kopenhag Gezi Rehberi

Kopenhag Gezilecek Yerler | Kopenhag Gezi Rehberi

Danimarka’nın başkenti ve en güzel şehirlerinden biri olan Kopenhag’a daha önce gitmiş miydiniz? Eğer gitmediyseniz mutlaka Kopenhag gezi rehberi kapsamında bir seyahat planı yapmanızı tavsiye ederiz. Danimarka vizesiSchengen vizesi ve Danimarka’ya nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı Kopenhag gezilecek yerler için seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı. 😊

Kopenhag Gezilecek Yerler

  • Tivoli Park

Kopenhag gezilecek yerler arasında listenin başında olan Tivoli Park, aynı zamanda şehrin en popüler yerlerinden biri. Tivoli Park dediğimizde aklınıza büyük ihtimalle bahçe gibi bir yer geliyordur. Ancak burası bir eğlence merkezi ve 1843 yılında kurulmuş. Tivoli Park içerisinde 26 tane eğlence parkuru ve birçok konser kısmı bulunuyor. Yani çok geniş bir alana sahip.

Ayrıca burada acıkınca karnınızı doyurabileceğiniz pek çok da restoran mevcut. Birden fazla giriş yeri olan parkın ana giriş kapısı belediye merkezi tarafında yer alıyor. Kopenhag gezilecek yerler için şehre ilk adım attığınızda eğlenceli bir an yaşamak istiyorsanız, kesinlikle buraya gitmelisiniz. Park içerisinde suni göller ve akvaryumlarda yer alıyor. Yani göl kenarında bir şeyler atıştırabileceğiniz veya soluklanıp bir kahve içebileceğiniz mekanlarda bulunuyor. Tivoli Park’ın bu kadar geniş bir alana yayılmış olması, eğlence yerlerinin de çok çeşitli olmasını sağlıyor. Yani her yaş grubuna hitap ediyor diyebiliriz. 😊

  • Rosenborg Kalesi

İskandinav kral IV. Christian tarafından 1606 yılında inşa edilen Kale, Kopenhag gezilecek yerler arasında bulunuyor. Yaklaşık 1 asır boyunca kraliyet ailesi tarafından kullanılan kalenin mimarisi Rönesans tarzında. Kale yazlık bir saray olması amacı ile yapılmış. Kopenhag gezilecek yerler listesinde kültür turizmi için ziyaret edilmesi gereken kale, 1838’de halka açılmış. Kraliyet Mücevherleri ve Kraliyet Taç Regalia gibi koleksiyonlara ev sahipliği yapan kale, günümüzde müzesi ve bahçesi ile hizmet veriyor. Yalnız uyaralım buraya bahçe deyip geçmeyin o kadar güzel ki hayran kalacaksınız. Zaten Avrupa’nın en güzel saray ve bahçeleri arasında bulunuyor.

  • Christiansborg Sarayı

Kopenhag’ın tarihine doğru bir yolculuk yapmak istiyorsanız, Kopenhag gezilecek yerler planlarınıza burayı eklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu sarayın altında 900 yıl içerisinde Piskopos Absalon’un Kalesi ve Kopenhag Kalesi isimli iki tane kale inşa edilmiş ve binanın altında hala kale kalıntıları mevcut. Hatta daha güzel bunları yakından da görebiliyorsunuz. Danimarka Parlamentosu ve Danimarka’nın en yüksek kulesi de burada bulunuyor. Hatta Parlamento, pazar günleri ziyarete açık. Kraliyet kabul odaları ise şıklıkları ve görkemli tasarımları ile ilgi çekiyor.

Kopenhag Gezi Rehberi

  • Amalienborg Sarayı

Kopenhag gezilecek yerler listenize Danimarka kraliyet ailesinin evini eklemek ister misiniz? Kraliyetin evini yakından görmeyi gerçi kim istemez ki… Sarayın bütün bir kısmını gezemiyorsunuz. Ama 150 yıldan beri burada yaşamış ve yaşayan kral ve kraliçelere odaları ve eşyaları yakından görüp, gezebiliyorsunuz. Kraliyet sarayının meydanında Frederick V’e ait atlı bir heykel bulunuyor.

  • Frederik Kilisesi

Mermer kilise olarak da bilinen kilise, Kopenhag gezilecek yerler listesinde inanç turizmi kapsamında yer alabilir. Buranın özelliği Evanjelik bir Lutheran kilisesi olması. Amalienborg Sarayı’nın yakınında bulunan kiliseyi, saray ziyaretinizden sonra gezebilirsiniz.

  • Nyhavn

Kartpostallardaki manzaralara benzeyen görüntüsü ile gerçekten turistleri kendisine hayran bırakan yer, kesinlikle ama kesinlikle Kopenhag gezilecek yerler listenizde bulunmalı. Burası 17.yüzyıldan kalma renkli evleri, lokantaları ve kafeleri ile gerçekten çok güzel bir yer. Kral Christian V tarafından 17. yüzyılda inşa ettirilen kanal, sanatçıların yaşadığı aslında bir sanat merkezi. Sadece sanat merkezi de değil kargo gemileri ve balıkçı gemileri de burada yer alıyormuş. Zaten Kopenhag gezilecek yerler için burayı ziyaret ettiğinizde müze gemileri, anıt çıpayı, kraliyet tiyatrosunu ve Nyhavn köprüsünü yakından görebilme şansınız olacak.

Danimarka Vizesi / Schengen Vizesi

Danimarka vizesi demek Schengen vizesi demek. Yani Schengen vizesi almanız gerekiyor yada bu vizeye sahipseniz Schengen ile ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. Danimarka vizesi için direkt olarak Danimarka Konsolosluğuna başvuru yapamıyorsunuz. Danimarka vizesi sadece Danimarka Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen danışmanlık firmaları tarafından alınabiliyor. Ancak, uzun süreli bir Danimarka vizesine ihtiyacınız varsa, Danimarka Konsolosluğu’na başvurabiliyorsunuz. Danimarka için vize başvurularınız ise yaklaşık 7 ve 10 gün içerisinde sonuçlanıyor. Vize ücretini merak ediyorsanız, Schengen vizesi ücreti 2020 yılı itibari ile 80 Euro oldu.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Danimarka için yetkilendirilen vize başvuru merkezlerinden biri VFS Danimarka vize merkezi. Danimarka için VFS Global Beyoğlu, VFS Global İzmir / Pasaport veya VFS Global Çankaya şubelerine başvuru yapabilirsiniz.

  • İstanbul VFS Global adres: Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No: 29 / Beyoğlu.
  • Ankara VFS Global adres: İşçi Blokları Mh. Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No: 57/A / Çankaya.
  • İzmir VFS Global adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No: 1/C Pasaport.
Danimarka’ya Nasıl Gidilir?

Kopenhag’a Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Kopenhag gezilecek yerler için Kopenhag Havalimanı üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Kopenhag şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kopenhag turu sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kopenhag gezilecek yerler listesini bitirip Ankara‘ya hava yolu üzerinden gidecek olanlar, kiralık araba için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Kopenhag gezisi için seyahat planlarını tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise kiralık araç için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle