Yolcu360 Blog
bali (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Bali Gezisi: Dünyadaki Cennete Yolculuk

Bali Gezisi: Dünyadaki Cennete Yolculuk

Bali, dünyadaki cennete yolculuk. Ekolojik yaşama bakışı ve huzurun adresi Bali’ye dair tüm güzellikleri inceliyoruz.

Bali Turu

Son zamanların gözde tatil cennetlerinden olan Bali eşsiz doğası ile sizi huzura davet ediyor. Hatta öyle ki Bali’yi “son cennet” olarak tanımlıyorlar. 

bali-1-1.jpg

Maviliği ile benzersiz sahilleri, yemyeşil ağaçları, buz gibi şelaleleri ile kusursuz bir tatil seçeneği. Ruhu dinlendiren ve ilham veren Bali gezisi kesinlikle hayallerinizi karşılayacak. Rüya gibi tabiri vardır ya hani işte burada geçirdiğiniz her dakikada bu hissi yaşayabileceksiniz. 

Özellikle ülkemizden düzenlenen Bali turu, gerek bütçe gerek konfor açısından epey tercih ediliyor. Yaz tatilinde sakinlik arayanların adresi olmaya devam ediyor. 

Maldivler Turu | Maldivler Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

Bali Nerede?

Doğal güzelliği ile bizi büyüleyen Bali adası, Endonezya’ya bağlı bir adadır. Bunun yanı sıra çevresinde irili ufaklı pek çok ada mevcuttur. Ülkemizden Bali’ye uzaklık ise yaklaşık 15 saattir. 

Bali’ye Nasıl Gidilir?

“Her güzelin bir derdi olur.” derler. Bali’nin de derdi ulaşım sorunu. Aslında sorun demeyelim de bu güzellik uğruna biraz çaba harcamanız gerekiyor diyelim.😊

Bali’ye direkt uçuş imkanı olmadığı için öncelikle Jakarta’ya ulaşmalısınız. Ardından 1.5 saatlik uçak yolculuğu ve karşınızda Bali’nin sonsuz güzelliği. 

Bali’ye Ne Zaman Gidilir?

Böylesine geniş ve devasa ormanlar elbette çok fazla yağış alan bölgelerde mevcuttur. Haliyle Bali de yılın hemen hemen her günü yağış almaktadır. Tropikal İklim etkisi ile yıl boyu sıcaklık 25-35 derece arasında oluyor. 

Aslına bakarsanız Bali’yi gezmek için her mevsim ideal. Ama yine de sizlere Nisan ayı ile Ekim ayı arası tarihlerini önerebiliriz. Yağışın nispeten daha az olduğu bu zaman aralığında keyifli bir tatil yapabilirsiniz. 

Bali Gezilecek Yerler

Dünyada cenneti bulmuşuz gezmeden olur mu? Elbette olmaz. Sonsuzluk havuzlarından, kutsal tapınaklara; buz gibi şelalelerden, su saraylarına Bali turumuz başlıyor. 

  • Akla İlk Gelen Pirinç Tarlaları

bali-pirinc.jpg

“Pirinç tarlasını mı gezeceğiz?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Fakat bu bildiğiniz pirinç tarlalarına benzemiyor. Merdiven şeklinde geniş bir araziye ekilmiş pirinçler muazzam bir görüntü ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda Ubud’daki Tegalallang ve Jatiluwih pirinç terasları UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Hem doğal hem kültürel değeri sayesinde çok fazla turist ağırlıyor. 

  • Efsanevi Sonsuzluk Havuzları

bali-ubud.jpg

Bali’nin manzarasına tepeden bakmak ister misiniz? O halde sizleri sonsuzluk havuzuna alalım. Özellikle Ubud’da yer alan sonsuzluk havuzları ormanın en güzel bölgesine konuşlanmış. Otel tatili düşünenler için sonsuzluk havuzlarını değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Şehirden uzaklaşmanın, huzuru hissetmenin en efsanevi yolu. 

  • Kutsal Lempuyang Tapınağı

bali-lempuyang.jpg

Bali’nin hem en kutsal hem de en çok turist çeken noktalarından biri Lempuyang Tapınağı. Fakat kutsallığını unutup, tapınağın huzurunu bozan bazı turistler sebebi ile tapınağa girişler artık yasak. Yine de tapınak kapısının ardındaki Agung Dağı manzarasına karşı Instagramlık fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

  • Muzsuz Girilmez! Maymun Ormanı

Hinduizm’in vazgeçilmez mottosu doğa ve insandan yola çıkarak oluşmuş bir orman. Gönlünce eğlenen, o ağaç senin bu ağaç benim koşuşturan maymunların ormanı. Yaklaşık 1000 maymunun bir arada yaşadığı orman Ubud’da yer alıyor. Maymun Ormanı içerisinde tapınaklar da mevcut fakat turistlerin tercihi maymunlardan yana oluyor. Bali gezisi sırasında mutlaka uğramanız gereken yerler arasında olduğunu söyleyebiliriz. Hatta gitmeden önce bir torba dolusu muz götürmenizde fayda var. Bu sayede daha sıcak karşılanabilirsiniz. 😀

bali-maymun.jpg

  • Köpük Köpük Şelaleler

Bali için şelaleler adası desek yeridir. Kafanızı çevirdiğiniz her köşede sizi bir şelale selamlar. Aling Aling, Git Git, Sekumpul, Tukad Cepung, Banyumala, Tegenungan Şelaleleri aralarında en popüler olanlarıdır. Sıcaktan bunaldığınız an bırakın kendinizi serin sulara. Şöyle buz gibi köpükler arasında birkaç saatin tadını çıkarın. 

bali-waterfall.jpg

  • Gelgitlerin Ortasında Tanah Lot Tapınağı

Daha önce deniz tapınağı gördünüz mü? Şaşırdınız öyle değil mi? İşte Tanah Lot da sizi şaşırtacak güzelliğe sahip. Aslına bakarsanız Bali’de sayısız deniz tapınağı var. Fakat içlerinden en ünlüsü Tanah Lot. Gelgitlerin ortasında tam bir ikonik tapınak. Bali’de gezebileceğiniz yerler listesinin en büyüleyici keşiflerinden biri. Sular yükselince adaya dönüşen Tanah Lot, sular çekildiği an ise ortaya çıkıyor. Tabanan bölgesinde bulunan tapınağı gelgit zamanlarında ziyaret etmeden dönmemelisiniz. 

bali-tapinak.jpg

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle