Yolcu360 Blog
fiat-topolino
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Fiat TOPOLINO 2024 Araç İnceleme

Fiat TOPOLINO 2024 Araç İnceleme

Fiat TOPOLINO son zamanlarda çok popüler! İlk bakışta yani onu ilk gördüğünüzde aklınıza gelecek kelimeler şöyle “ çok tatlı”. Gerçekten de hem hatları, hem boyutları hem de renk seçenekleri inanılmaz sevimli. Adeta küçük bir çocuk etkisi uyandırıyor. Bu şehirli minik, aynı zamanda şehirde büyümüş çocuklar gibi sosyalleşme odaklı. Çünkü onunla park sorunu gerçekten pek aklınıza gelmez. Peki, Fiat TOPOLINO nasıl bir araç? 2024 TOPOLINO incelemesi ile bu otomobili detaylı olarak değerlendirdik. Elbette TOPOLINO fiyat ve performans değerlendirmesi de yaptık. Hazırsanız Fiat TOPOLINO hakkında çok kapsamlı bir inceleme başlıyor. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Fiat TOPOLINO Hakkında

fiat-topolino-.jpeg

Fiat TOPOLINO fiyatı, teknik özellikleri, motoru, tasarım özellikleri, menzili ve boyutları gibi konuları incelemeden önce onun hakkında temel bilgilere bi’ bakalım dedik. Öncelikle bu otomobil ünlü ve köklü İtalyan otomobil devi Fiat’ın fabrikalarından çıkıyor. “otomobil” dedik ama literatürde kabinli dört tekerlekli elektrikli motosiklet olarak geçiyor. Yani Fiat TOPOLINO, A sınıfı bir otomobil değil. Burada yeri gelmişken A sınıfı otomobilleri de bi’ hatırlatalım. Mesela; Fiat 500, Toyota Aygo, Hyundai i10, Fiat Panda, Kia Picanto., Citroen C1, Peugeot 107, Audi A1. TOPOLINO, aslında yeni bir model değil. Çünkü o, tıpkı Volkswagen Beetle gibi taaa II. Dünya Savaşı zamanında üretilmişti. Daha ilginç bir şey söyleyelim; TOPOLINO’nun anlamı şu Disney’in meşhur faresinden geliyor. Evet, çizgi karakter Mickey fare var ya ismi ondan esinlenmiş. Zaten bu çizgi film, İtalya’da TOPOLINO adıyla bilinir. Özellikle siyah kırmızı renkli modeli gerçekten de benziyor bu arada 🙂 

TOPOLINO hakkında bilmeniz gereken 5 gerçekle devame delim.

  1. %100 elektriklidir.
  2. Menzili 75 km’dir. 
  3. Azami hızlanması 45 km/s’dir. 
  4. Kullanmak için 16 yaşından büyük olmak ve B1 ehliyet sahibi olmak gerekiyor. 
  5. Boyu sadece 2,53 cm’dir. 

Fiat TOPOLINO Tasarım Özellikleri

fiat-topolino-.jpeg

Citroén’in AMİ modeli çok popüler oldu. Opel Rocs da ona keza pazarda çok ciddi bir paya sahip. Eee İtalyan devi Fiat da boş durmadı ve eski TOPOLINO’yu canlandırdı. TOPOLINO görünüşü de bu iki markaya ait minik modeller gibi fazlasıyla sevimli. Biraz daha yuvarlak hatları var. Temelde Citroen Ami’nin iskeleti üzerine inşa edilmiş olsa da detaylarda farklılıklar var. Fiat’ın en küçük modeli olan Topolino, 2.53 metrelik uzunluğu ile her yere sığar gibi duruyor. Bu arada gümüş görünümlü aynalar çok hoş.

Fiat TOPOLINO Boyutları

TOPOLINO boyutları çok merak ediliyor. Elbette bu kadar çok küçük ve ikonik bir araç söz konusu olunca ilk merak edilen konu da boyutları oluyor. TOPOLINO uzunluk, genişlik, yükseklik ölçüleri aşağıdaki gibi. 

  • 1520 mm yükseklik
  • 2530 mm uzunluk
  • 1390 mm genişlik

Fiat TOPOLINO İç Mekan Özellikleri

fiat-topolino-.jpeg

TOPOLİNO yaşam alanı konforu da üstünde durulması gereken bir konu. Zira, böyle küçük araçlar söz konusu olduğunda yaşam alanı konforu geride kalacak gibi bir algı var. TOPOLINO iç mekan konforu ise manuel detayları önemsemez iseniz oldukça keyifli. Mesela pencereleri manuel açmanız gerek. Ama çok sevimliler. Koltuklar deri kaplı. Kapılar dışa doğru açıldığında içten çekmek için küçük kulpları var. Camlar manuel açılıp kapanıyor. Gösterge paneli var. Cam tavan opsiyonu çok hoş ve ferahlık hissi çok yüksek. Gaz ve fren pedalı ile otomatik şanzıman var. Topolino’nun bagajı yok. Küçük bir yükleme alanı var. Yanlarda da fileli bir taşıma alanı var. 

Fiat TOPOLINO kapıları da çok orijinal. Sürücü kapısı ters açılıyor. Yolcu kapısı düz açılıyor. Arka kısımdaki sepet çok işlevsel. Şeffaf stoplar düz ve ince. Kare plakalık kullanılmış. 

Fiat TOPOLINO Motor Özellikleri

TOPOLINO’nun motoru nasıl sorusu bu araçla ilgili en çok merak edilen konulardan biri. TOPOLINO motor özellikleri incelendiğinde motor gücünün 6kW olduğunu görüyoruz. Azami tork verisi de şaşırtıcı çünkü 44 nM oranı yakalanmış. 

Fiat TOPOLINO Batarya Özellikleri

TOPOLINO şarjı ne kadar gider, menzili nedir ya da şarjı kaç saatte dolar gibi konuları merak diyorsanız hemen cevaplayalım. Topolino modeli, elektrikli bir araçtır. Aracın zemin altına konumlanmış bir bataryası bulunur. Batarya özelliği, lityum iyon pil şeklindedir. Ayrıca 5,4 kWh’lik bir bataryadır. 75 km menzile sahip olan Fiat TOPOLINO bataryası, 4 saatte %100 dolar. Bataryanın ortalama tüketimi yani Topolino tüketim oranı 8.0 kWsa/100km şeklindedir. 

Kimler Fiat TOPOLINO Kullanabilir?

Öncelikle bu aracın elektrikli bir kabinli motosiklet statüsünde olduğunu ekleyelim. Avrupa’da 16 yaş ve üstü kullanıcılar onu kullanabiliyor. Avrupa’da sadece motosiklet ehliyeti ile kullanılmaktadır. 

Fiat TOPOLINO Türkiye’de Satışta mı?

Öncelikle 2024 Fiat TOPOLINO satışları, İtalya’da başlamış durumda. Türkiye pazarına da henüz girdi. Peki, TOPOLINO fiyatları nasıl?

Fiat TOPOLINO Fiyatları

Topolino fiyatları nasıl diye merak edenler için sıfır km araç fiyat listesinde elbette göremeyeceğiniz rakamlar olduğunu söylemeliyiz. Diğer yandan ikinci el bazı B sınıfı otomobillerin daha uygun olma ihtimali de var. 2024 Fiat TOPOLINO fiyat listesi aşağıdaki gibi.

  • Standart Topolino 449.900₺ 
  • Topolino Plus 479.900₺ 

Fiat TOPOLINO Alınır mı Alınmaz mı?

fiat-topolino-.jpeg

TOPOLINO gibi araçlar söz konusu olduğunda Türk tüketici, çok sevimli bulsa da genellikle satın almaya ikna olmakta zorlanır. Çok küçük otomobil sevmeyen bir otomobil kullanıcı kitlesine sahibiz. Diğer yandan değişen trendler, yakıt fiyatları, kalabalıklaşan trafik ve genç neslin yenilikçi bakış açısı bu durumu değiştiriyor. Fiat TOPOLINO modelini çok beğeniyor ama alınır mı alınmaz mı diye kararsız kalıyorsanız size biraz yardımcı olalım. 

  • Nasıl bir araca ihtiyacınız var?
  • Yakıt tüketimi ne kadar önemli?
  • Kolay park sizin için önemli mi?
  • Uzun yola çıkma sıklığınız nedir?
  • Yeni bir araç için ayırdığınız bütçe ne kadar?

Yukarıdaki sorulara vereceğiniz yanıtlar ışığında Fiat TOPOLİNO size uygun mu değil mi karar verebilirsiniz. 

Siz, bu konuda karar verirken TOPOLINO modelinin öne çıkan avantajlarına bakalım mı?

  • Dikey olarak da park edebilirsiniz. 
  • 4 saatte %100 şarj olur.
  • 16 yaşından itibaren B1 ehliyeti ile kullanabilirsiniz. 
  • Cam tavan ve vintage detayları çok hoş.

Topolino ile yaşadığınız şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Özgürce gezerken yakıt fiyatları ve park yeri stresi de yaşamazsınız. Bu otomobili bahsettiğimiz avantajları ile tercih edebilirsiniz. Uzun yolculuklara çok uygun olmadığını, kalabalık ailelere de konfor sunmayacağını eklemek de önemli tabi. 

Yorum ekle