Yolcu360 Blog
ölüdeniz, muğla, ekimde gezilecek yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ölüdeniz Gezilecek Yerler | Fethiye Gezi Rehberi

Ölüdeniz Gezilecek Yerler | Fethiye Gezi Rehberi

Ölüdeniz gezilecek yerler nereler? Ölüdeniz’de ne yapılır? Fethiye’nin plajları nasıl? Ölüdeniz’de nerede yamaç paraşütü yapılır ve nerede gece hayatı daha hareketlidir? Kiralık araç seçeneklerinden faydalanarak sizde Fethiye gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz?

Ölüdeniz Gezilecek Yerler

Ölüdeniz Bölgesi Fotoğrafları

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir belde olan Ölüdeniz’in nüfusu yaklaşık olarak 5000’dir. Anadolu’nun güneybatısında yer alan Ölüdeniz, turizm açısından oldukça gelişmiştir. Beldenin adını alma sebebi ise, en fırtınalı günlerde bile civar kıyılara nazaran denizinde sadece ufak dalgalar oluşmasıdır.

Ölüdeniz Hakkında Bilgiler

Ölüdeniz tarih boyunca farklı medeniyetler tarafından isimlendirilmiştir. Orta Çağ’da “Uzak Diyar” olarak anılan belde, Likyalılarca “Işık ve Güneş Diyarı” olarak adlandırılmıştır. Ölüdeniz Kumsalı 2006 yılında yüzde seksen iki oyla dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir.

Günlüklü Koyu gezisi için tıklayınız.

Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

Ölüdeniz’i ziyaret eden her insanın görmesi gereken ilk yer Kelebekler Vadisidir. M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan vadi, Likyalılarca “Perdicia” olarak adlandırılan yerleşim yerini de içinde barındırır. Vadi sahip olduğu bu ismi, başta Kaplan Kelebeği olmak üzere barındırdığı 80’den fazla kelebek türüne borçludur.

Akabinde, eski ismi Aya Nikola olan Gemiler Adası görülmeye değer niteliktedir. Adada, 5. ve 11. yüzyıllar arasında Bizans İmparatorluğu’nun Hristiyan mimarisi ve kıyı bölgelerindeki sarnıç kalıntıları görülebilir. Bu çevrede gezinirken karşılaşacağınız ilginç eserlerden biri de, iki kiliseyi birbirine bağlayan yaklaşık 500 metrelik bir tüneldir. İsa peygamberin çarmıha götürülürken 17 defa bekletilmesine binaen, tüneldeki merdivenlerin aralarında 17 durak bulunmaktadır. 3. yüzyılda meydana gelen depremler sonucu kalıntıların bir kısmı sular altında kalmıştır.

Görülmesi gereken bir başka yer ise Saklıkent Kanyonudur. Uzunluğu 18 kilometre, derinliği 200 metre olan bu kanyon, derinliğini suyun kolayca aşındırabildiği kalkerli yapısı sayesinde kazanmıştır. Duvarlar arasındaki en dar bölge 2 metre civarındadır. Şiddetli akan suyun girişi engellemesi sebebiyle, kanyona giriş, dik yamaçlara demir desteklerle yerleştirilen 200 metrelik tahta bir köprüyle gerçekleştirilmektedir.  Kaş ve Fethiye’nin toplamda altı köyünü içinde barındıran 12.390 hektarlık alan, 1996 yılında Saklıkent Milli Parkı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Ek olarak, Ölüdeniz’de bulunan Karacaören, Kıdrak Koyu, 12 ada ve Göcek de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Fethiye Yeşilüzümlü gezi rehberi için tıklayınız.

Ölüdeniz’de Ne Yenir?

Eğer yolunuz Ölüdeniz civarına düştüyse, oldukça lezzetli ve zengin bir mutfak sizi bekliyor demektir. Muğla’nın yerel lezzetlerinden olan çökertme kebabı, beldeye gittiğinizde tatmanız gereken yiyeceklerin ilki. Ardından ekşili balık, keşkek, kabak çiçeği dolması, Muğla usulü tarhana çorbası ve börülce ekşilemesi de kesinlikle denemeniz gereken kültürel tatlar listesinde.

Fethiye’de Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Ölüdenizin Nesi Meşhur?

Yukarıda saydığımız tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra, Ölüdeniz sahili kampçıların ve piknikçilerin akınına uğramaktadır. Bir diğer meşhur kamp yeri ise ulaşımın yalnızca tekneler aracılığıyla yapıldığı Kelebekler Vadisidir. Kelebekler Vadisi gezisi, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde ilk ona girer.

Kelebekler Vadisi hakkında daha fazlası için tıklayınız.

Ölüdeniz Bölgesinde Ulaşım Nasıl?

Ölüdeniz, karayolu kullanıldığı takdirde İstanbul’dan 11.5 saat, İzmir’den 5 saat,  Ankaradan ise yaklaşık 6 saat uzaklıktadır. Beldeye ulaşım Dalaman Havaalanından yaklaşık yarım saat, Antalya Havaalanından ise yaklaşık olarak 2.5 saat sürer. Muğla Fethiye araç kiralama seçenekleriyle bölgeyi çok daha konforlu bir biçimde gezebilirsiniz.

Yorum ekle