Yolcu360 Blog
oludeniz
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ölüdeniz Gezi Rehberi: Fethiye Ölüdeniz’de Görmeniz Gereken 7 Yer

Ölüdeniz Gezi Rehberi: Fethiye Ölüdeniz’de Görmeniz Gereken 7 Yer

Ölüdeniz gezisinin tam zamanı! Ölüdeniz, tatil cenneti bölgelerimizden Marmaris’in Fethiye ilçesinde. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle yaz aylarında uğrak noktası haline gelmiştir. Ölüdeniz Plajı ve ilçenin yamaçlarına kurulduğu endemik bitki çeşitliliğiyle dünyanın sayılı dağlarından olan Babadağ ile hem yaz tatilleri hem de doğa sporları için ülkemizde en çok tercih edilen yerler arasında geliyor. Dünya’nın en güzel plajı seçilen Ölüdeniz plajında eğlenceli zaman geçirmek ve çeşitli aktiviteler yapmak da mümkündür. Doğa sporları, tekne turları, dalış ve yamaç paraşütü bunlardan bazıları. Ölüdeniz’i keşfetmenize yardımcı olabilmek için hazırladığımız Ölüdeniz gezi rehberini inceleyebilirsiniz.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz! Karşılaşacağınız herhangi bir sorunda, kazada veya olumsuzlukta 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi’mizin her zaman yardımınıza hazır olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ölüdeniz Nerede?

Ölüdeniz Mahallesi, Belceğiz Caddesi No:4, Fethiye, Muğla, 48340, Türkiye

Ölüdeniz’e Ne Zaman Gidilir?

Yılın çoğu dönemi ılıman iklim özellikleri görülen Ölüdeniz’de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağmurlu geçiyor. Yıllık ortalama sıcaklıkların 15 ile 20 derece arasında değiştiği ilçede kış aylarında bile deniz suyu sıcaklığı 16 derece ile yüzmek için elverişli. Her mevsim keyifle gezilebilecek doğal güzelliklere sahip Ölüdeniz, özellikle yaz aylarında dünyanın her yerinden yüz binlerce turisti misafir ediyor. Fethiye Ölüdeniz’e gitmek için en uygun zaman bahar ve yaz aylarıdır denebilir.

Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Ölüdeniz’e gitmek için öncesinde Marmaris-Fethiye’ye ulaşmak gerekiyor. Fethiye merkezine sadece 12 kilometre uzaklıktaki Ölüdeniz’e hava yolu, kara yolu ve deniz yolu ile kolayca ulaşmak mümkün. Ölüdeniz’e uçak bileti almak için Yolcu360 rehberliğinde online fiyat değerlendirmesi yapabilir ve en iyi fiyatla uçak biletinizi alabilirsiniz. Yolcu360, Marmaris için uygun uçak biletleri konusunda yapacağınız araştırmada size birden fazla havayolu firmasının güncel uçuşlarını tek yerden listeme ve satın alma kolaylığı sunar. Böylece uygun uçak bileti için kolayca sonuç alabilirsiniz. Aynı zamanda kiralık araba ihtiyacınız için de en uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Araç kiralamak için Yolcu360 yanınızda! Ölüdeniz, karayolu kullanıldığı takdirde İstanbul’dan 11.5 saat, İzmir’den 5 saat,  Ankaradan ise yaklaşık 6 saat uzaklıktadır. Beldeye ulaşım Dalaman Havaalanı’ndan yaklaşık yarım saat, Antalya Havaalanından ise yaklaşık olarak 2.5 saat sürer. Muğla Fethiye araç kiralama seçenekleriyle bölgeyi çok daha konforlu bir biçimde gezebilirsiniz.

Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

oludeniz-.jpg

Ölüdeniz’de gezilecek birçok yer bulunuyor. Doğal güzellikleri ile eşsiz bir cennet haline gelen bu bölgede gezip görebileceğiniz ve deneyimleyebileceğiniz birçok yer ve aktivite var. Tarihi ve doğal güzellikleri ile hemen hemen her sene turist akınına uğruyor. Plajları, doğal güzellikleri ve turistik mekanları ile her yıl akın akın ziyaretçi alan Ölüdeniz’de gezilecek yerleri sizleri için listeledik:

  • Ölüdeniz Plajı

Listemizin başında Ölüdeniz Plajı geliyor. Blue Lagoon olarak da bilinir. Dünyanın en güzel plajlarından biri olarak uluslararası turizm dergilerinde yer almıştır. Söz konusu plaj, berrak ve dalgasız olması ile de sıkça tercih edilir. Sakin suları ve ince kumlu sahiliyle çocuklu aileler için de ideal bir plaj haline gelmiştir. Denize girmek, güneşlenmek ve çeşitli aktiviteler yapmak bu plajda mümkündür. En önemli dalış ve yamaç paraşütü noktaları arasında da yer alıyor. Gelişmiş turistik tesisler, butik oteller, balık restoranları ve plaj kulüpleriyle çeşitli aktivitelere de olanak sağlıyor.

oludeniz-.jpg

  • Kelebekler Vadisi

Kelebek Vadisi Babadağ’ın eteklerinde yer alıyor. Sarp kayalar tarafından çevrilmiş doğal bir koruma alanı olan Kelebekler Vadisi binlerce çeşit kelebeğe ev sahipliği yapıyor. Özellikle kaplan kelebekleri ile dünyanın her yerinden doğa severin ilgisini çekiyor. Doğa yürüyüşleri keşfe çıkabileceğiniz Kelebekler Vadisi’nin ekolojik tarım çiftliklerini de ziyaret ederek alışveriş yapabilir; ağaç evler ve kamp alanlarındaki çadırlarda konaklayarak el değmemiş doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Ailecek gezip görebilir, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi Gezisi: Ulaşım, Aktiviteler ve Konaklama

  • Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, 18 kilometre uzunluğuyla sadece ülkemizin değil Avrupa’nın da en büyük ve güzel kanyonlarından biri olarak biliniyor. Yılda ortalama 200.000’den fazla ziyaretçi alıyor. Saklıkent Kanyonu doğa sporlarına da olanak sağlıyor. Her sene kaya tırmanma, dağcılık, rafting ve zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş yollarında doğa yürüyüşleri yapılıyor. Dilerseniz kamp yapmak için de tercih edebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu gezi rehberi : Nerede ve nasıl gidilir? / Antalya

  • Belcekız Plajı

Belcekız Plajı Ölüdeniz’e ortalama 20-25 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Babadağ zirvelerinden yapılan yamaç paraşütlerinin de iniş pisti haline geliyor. Aynı zamanda bu plajda su sporları da yapılıyor. Plajda deniz paraşütü, uçurtma ve rüzgâr sörfü, kano ve dalış etkinlikleri bunlardan bazıları. Dilerseniz sizde bu sporlarlarla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Plajın çevresinde alışveriş yapabileceğiniz yerler, butik oteller ve restoranlarla da yer alıyor.

  • Hisarönü

Yabancı turistlerin en çok uğradığı yerler arasında yer alıyor. Hisarönü alışveriş yapmak ve eğlence mekanlarında vakit geçirmek için tercih edilebilir. Butik oteller, yöresel ürünlerle dolu çarşılar ve kaliteli restoranlarıyla bilinen Hisarönü, at çiftlikleriyle de oldukça popüler. Burada her yaş grubu için binicilik eğitimleri alabilir ve Ölüdeniz’in doğal güzelliklerini at sırtında keşfe çıkabilirsiniz.

  • Likya Yolu

Likya Yolu antik yürüyüş yolları arasında yer alıyor. 500 kilometre boyunca antik kentler ve eşsiz doğa manzaraları arasında uzanıyor. Panoramik fotoğraf çekebilir, antik detayları inceleyebilirsiniz. Doğa yürüyüşü yaparak burada keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Likya Yolu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey! 

  • Kayaköy

Terk edilmiş taş evleri ile meşhur bi yer olarak biliniyor. Halk arasında hayalet kasaba olarak da anılıyor. Likya döneminde kurulan ve uzun bir tarihi olan köy, 1923 yılında Rumların bölgeden ayılmasıyla terk ediliyor. At safarileri ve doğa yürüyüşlerinin en önemli adreslerinden biri olan Kayaköy, tüm dünyadan doğa fotoğrafçılarının da ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.

Ölüdeniz’de Ne Yapılır?

Ölüdeniz’de ne yapılır?” diye düşünüldüğünde birçok aktivite karşımıza çıkıyor. Doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, su sporları, at binmek bunlardan bazıları. Ölüdeniz’de yapılabilecek keyifli aktiviteleri sizler için listeledik:

Ölüdeniz Bölgesi Fotoğrafları

  • Ölüdeniz’de Doğa Sporları ve Yamaç Paraşütü

Ölüdeniz’de doğa sporları oldukça keyifli. Türkiye’nin en popüler doğa sporu merkezlerinden olan Babadağ eteklerinde yer alan ilçede en sevilen aktivite de Babadağ’da 2000 metre yükseklikte uzman eğitmenlerle düzenlenen yamaç paraşütü etkinlikleri oluyor. Yamaç paraşütü her yıl en çok tercih edilen doğa sporları arasında yer alıyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yamaç paraşütü ile Ölüdeniz’in güzelliklerini kuş bakışı izleyebilir ve panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz. Ölüdeniz’de Yamaç paraşütü dışında farklı doğa sporları ile de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Kanyonlarda ve doğal tabiat parklarında bulunan kamp alanlarında kamp yapabilir ve yürüyüş yollarını değerlendirebilirsiniz. Yaz mevsiminde rafting de yapabilirsiniz.  Aynı zamanda Saklıkent Kanyonu’nda kaya tırmanma ve dağcılık sporları da yapılıyor. Dağcılık sporlarına ilginiz varsa buraya da gidebilirsiniz. Ölüdeniz’in doğa yürüyüşleri için en önemli adreslerinde biri de antik Likya Yolu. Burada doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz gibi kamp alanlarında da kamp yapabilirsiniz.

oludeniz-.jpg

  • Ölüdeniz’de Tekne Gezileri ve Dalış Turları

Ölüdeniz ve çevresinde birçok koy ve mavi bayraklı plaj bulunuyor. Tabiat parkları ile de tekne gezileri için ideal bir alan sağlıyor. Ölüdeniz yat limanında her saat bulabileceğiniz geleneksel ahşap teknelerle çıkacağınız turlar bulunuyor. Tekne gezisi ve dalış yapabileceğiniz koylar arasında; Kabak Koyu, Kıdrak Koyu ve Soğuk Su Koyu yer alıyor.

oludeniz-.jpg

Ölüdeniz’de Ne Yenir?

Eşsiz güzellikleri ile turizm merkezlerimizden olan Ölüdeniz’de Ege mutfağının örneklerini tadabilirsiniz. Marmaris – Fethiye yöresine ait çökertme kebabı, ekşili balık, keşkek, kabak çiçeği dolması ve börülce gibi yöresel lezzetlerin yanında zeytinyağlı sebze yemeklerini deneyebilirsiniz. Ölüdeniz’de her damak tadına uyabilecek lezzetleri bulabilirsiniz. 

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle