Yolcu360 Blog
en-pahali-arabalar-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 2024’ün En Pahalı Arabaları: Türkiye’deki En Pahalı 10 Otomobil

2024’ün En Pahalı Arabaları: Türkiye’deki En Pahalı 10 Otomobil

En pahalı otomobiller, genellikle en yeni teknolojileri sunuyor. Onlardaki inanılmaz özellikler, on bilemediniz on beş yıl sonra binek otomobillere taşınıyor. Bu nedenle en pahalı ve en lüks arabaları tanımak önemli. Bu en pahalı araçlar bize geleceğin otomobil dünyası hakkında da fikir veriyor. Araç piyasasında yaşanan değişimler, özellikle de otomobil tutkunları tarafından büyük bir dikkatle takip edilir. Her yıl otomobil pazarındaki sıfır ve ikinci el araçların fiyatlarının neler olduğu, piyasaya yeni giren araçlar ve en pahalı otomobillerin hangileri olduğu gibi konular otomobil meraklıları tarafından araştırılır. Ancak her otomobil tutkununun en çok merak ettiği konuların başında piyasadaki en pahalı araçların hangileri olduğu gelir. 2024 yılında Türkiye otomobil pazarındaki en pahalı araçların hangileri olduğuna ve bu araçların ne gibi özelliklere sahip olduğuna yakından bakalım. İşte karşınızda 2024 yılının en pahalı otomobilleri listesi.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Türkiye’deki En Pahalı 10 Otomobil

Otomobil sahibi olmak neredeyse herkesin hayali. Birçok kişi güzel ve lüks bir otomobile sahip olmak istiyor. Ancak son dönemde hızla artan fiyatlar nedeniyle otomobil sahibi olmak eskisi kadar kolay değil. Birçok kişi bu nedenle otomobil satın almak yerine araç kiralama seçeneğini tercih ediyor. Siz de otomobil satın almak yerine araç kiralamayı tercih edecekseniz Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu olan Yolcu360 üzerinden dilediğiniz marka ve modeldeki aracı dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz. 

Peki araç satın almasanız bile siz de Türkiye’deki en pahalı otomobillerin hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? O halde sizin için hazırladığımız Türkiye’deki en pahalı 10 otomobil listesine birlikte göz atalım. Hazırsanız içeriğimiz başlıyor. 

  • Bugatti Chiron (135 milyon TL)

en-pahali-arabalar

Türkiye’nin en pahalı otomobilleri listesinin ilk sırasında, Dünya’nın en pahalı otomobilleri arasında olan Bugatti Chiron yer alıyor. 8 litrelik dört turbo şarjlı W16 motoru, 1500 beygir gücü ve 1.600 Nm tork üretimi ile dünyanın en hızlı ve güçlü otomobillerinden biri olan Bugatti Chiron 0’dan 100 km hıza yalnızca 2,4 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum 420 km hıza ulaşabilen Bugatti Chiron’un güncel değeri ise 135 milyon TL. 

  • Rolls-Royce Phantom (88 Milyon TL)

en-pahali-arabalar-.jpg

Rolls-Royce lüks ve ihtişamın bir araya geldiği ender otomobil markalarından biri. Markanın Phantom modeli de Türkiye’deki en pahalı araçlardan biri. Rolls-Royce Phantom, 6,75 litrelik çift turbo şarjlı V12 motora sahip. 563 beygir gücüne ve 900 Nm tork üretimine sahip olan araç 0’san 100 km hıza yalnızca 5,3 saniyede ulaşıyor. Rolls-Royce Phantom’un güncel değeri ise 88 milyon TL. 

  • Ferrari SF90 (79 Milyon TL)

en-pahali-arabalar-1

İtalya’nın süper otomobil üreticisi olan Ferrari’nin SF90 modeli de Türkiye’deki en pahalı arabalar listesinde yer alıyor. Ferrari’nin ilk hibrit aracı olma özelliğine sahip olan model 3,9 litrelik V8 motora ve 3 adet elektrik motoruna sahip olan aracın V8 motoru 780 beygir gücünde. Elektrik motorlarının gücü ise toplam 220 beygir. 0’dan 100 km hıza 2,5 saniyede ulaşan Ferrari SF90 maksimum 340 km hıza ulaşabiliyor. Aracın güncel değeri ise 79 milyon TL.

  • Ferrari 812 GTS (78 Milyon 400 Bin TL)

en-pahali-arabalar

Türkiye’deki en pahalı araçlar listesinde yer alan araçlardan bir diğeri de yine Ferrari’ye ait. Markanın 812 GTS modeli 6,5 litrelik V12 motora sahip. 800 beygir gücündeki araç 718 Nm tork üretiyor. Maksimum 340 km hıza ulaşabilen Ferrari 812 GTS, 0’dan 100 km hıza 3 saniyede ulaşabiliyor. Aracın güncel değeri ise 78 milyon 400 bin TL.

  • Lamborghini Aventador (75 Milyon TL)

en-pahali-arabalar-2.jpg

Göz alıcı tasarımı ile birçok kişiyi kendine hayran bırakan Lamborghini Aventador, performansı ile de göz dolduran otomobillerden biri. Lamborghini’nin en ikonik modellerinden biri olan Aventador, 6,5 litrelik V12 motora sahip. 770 beygir gücünde ve 720 Nm tork üreten bu motor 0’dan 100 km hıza yalnızca 2,9 saniyede ulaşabiliyor. Lamborghini Aventador 75 milyon TL’lik değeri ile Türkiye’deki en pahalı otomobiller arasında yer alıyor. 

  • Lamborghini Huracan (58 Milyon TL)

en-pahali-arabalar

İtalyan Boğası olarak anılan Lamborghini’nin en sevilen ve en pahalı araçlarından biri de Huracan. 58 milyon değerindeki araç 5,2 litrelik V10 atmosferik motora sahip. 631 beygir gücündeki bu motor 565 Nm tork üretiyor ve bu da aracın 0’dan 100 km hıza 3.2 saniyede ulaşmasını sağlıyor. 325 km azami hıza ulaşabilen Lamborghini Huracan Türkiye’deki en pahalı otomobillerden biri. 

  • Rolls Royce Ghost (55 Milyon TL)

en-pahali-arabalar

Göz alıcı iç ve dış tasarımı ile hayalleri süsleyen araçlardan biri olan Rolls-Royce Ghost, 6,7 litrelik V12 motora sahip. Dört çekiş sistemine sahip olan araç üstün yol tutuşu ile oldukça rahat bir yolculuk imkanı sunar. 0’dan 100 km hıza 4,6 saniyede ulaşabilen Rolls-Royce Ghost, en ince detayların düşünüldüğü kusursuz bir iç tasarıma da sahip. 55 milyon TL’lik değeri ile Rolls-Royce Ghost da Türkiye’deki en pahalı otomobillerden biri. 

  • Bentley Continental GTC (53 Milyon TL)

en-pahali-arabalar

Bentley, lüks araç sınıfının en havalı oyuncularından biri. 4,0 litre çift turbo şarjlı V8 motoru 524 beygir gücünde olan Bentley Continental GTC 770 Nm tork üretir. 0’dan 100 km’ye 4.1 saniyede ulaşan araç maksimum 318 km hıza ulaşabilir. Sürüş konforu, iç dizaynı ve muhteşem hızı ile kusursuz araçlardan biri olan Bentley Continental GTC’nin değeri ise 53 milyon TL.

  • McLaren 720S (52 Milyon TL)

en-pahali-arabalar-2

McLaren’in süper serisinin başlangıç modeli olan 720S de Türkiye’nin en pahalı araçlarından biri. 4,0 litrelik çift turbo V8 motoru ve 720 beygir gücü ile 0’dan 100 km’ye 2,9 saniyede ulaşabilen McLaren 720S, Ferrari 488 GTB ve Lamborghini Huracan Evo’ya rakip olarak gösteriliyor. Muhteşem hızlanması, şaşırtıcı yol tutuşu ve kusursuz sürüş kalitesi ile McLaren 720S iç tasarımı ile de oldukça beğeniliyor. Aracın güncel değeri ise 52 milyon TL. 

  • Aston Martin DBS Coupe (49 Milyon TL)

en-pahali-arabalar-h (1)

İngiltere’nin ikonik otomobil markalarından biri olan Aston Martin, klasik İngiliz tarzını en iyi şekilde yansıtan araçlara sahip. Bu araçlardan biri de Aston Martin DBS Coupe. 5,2 litrelik V12 motora sahip olan araç 900 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km hıza 3,4 saniyede ulaşabilen Aston Martin DBS Coupe 725 beygir motor gücüne sahip. Maksimum 340 km hıza ulaşabilen bu efsanevi aracın güncel değeri ise 49 milyon TL ve bu değeri ile de Aston Martin DBS Coupe Türkiye’deki en pahalı araçlardan biri. 

Otomobil tutkunlarının hayallerini süsleyen, Türkiye’nin en pahalı lüks araçları listemizin sonuna geldik. Listede yer verdiğimiz tüm araçlar fiyatları ile olduğu kadar hem teknik özellikleri hem de tasarımları ile büyük kitlelerin hayranlığını kazanmış modeller. Bahsettiğimiz bu otomobillerin dışında yine lüks otomobil kategorisinde değerlendirebileceğimiz ve Türkiye pazarında en pahalı arabalar kategorisine girecek birçok model de bulunuyor. Maserati, Mercedes, Porsche, BMW ve Nissan gibi markaların en pahalı otomobiller listesinde yer almaya hak kazanacak modelleri mevcut.

Otomobil almak yerine araç kiralamayı düşünüyorsanız ihtiyacınıza en uygun kiralık aracı Yolcu360 rehberliğinde bulabilir ve beğendiğiniz aracı yine Yolcu360 uzmanlığı ile kısa süre içerisinde kiralayabilirsiniz. 

1 yorum

  • Bu makinelere sahip olabilmem mümkün değil ancak binip bir tur atabilmek benim için harika bir şey olurdu