İş seyahatlerinde hayat kurtaran ipuçları ile karşınızdayız. Modern iş dünyasında iş seyahatleri, çalışma hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Yeni bağlantılar, toplantılar, seminerler, piyasa araştırmaları, fuarlar veya farklı pazarlar gibi birçok nedenle iş dünyasının profesyonelleri, seyahat edebiliyor. Sahada tek konuya odaklı olarak çalışmak, uzun sürede bitebilecek bir işin kısa sürede sonuçlanmasında etkili olabilir.
İş seyahatleri bazen yeni bağlantılar elde etmek, bazen yeni anlaşmalar yapmak ve bazen de bir iş üzerinde çalışmak üzere gerçekleşiyor. Elbette kongreler ve seminerler ya da eğitimler de iş seyahatlerinin sebepleri arasında. Basın mensupları için haber peşinde geçen iş seyahatleri, sanat tutkunları küratörlerin galeri ve müze gezileri, bilim insanlarının yeni çalışmalar için bir araya gelmesi gibi pek çok etkinlik iş seyahati kapsamında ele alınabilir. Bu seyahatler, kişiler için aynı zamanda yeni yerler görme fırsatı. Çok sık yapılan iş seyahatleri ise yorucu ve yıpratıcı olabilir. Peki, uzun uçak yolculuklarını konforlu ve keyifli kılmak mümkün mü? Evet, uçakta rahat etmek için bu tavsiyeleri dikkate alın!
İçindekiler
İş İçin Uçak Yolculukları Daha Konforlu Olabilir!
Yoğun geçen iş hayatının verimliliğini, iş seyahati sürecinde de devam ettirmek için uçakta geçirilen zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Seyahat sürenizde birkaç küçük detay ile hem işiniz için son çalışmaları yapabilir, hem de sorumluluğunuz dahilindeki günlük işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Kısacası, uçakta koltuğuna oturduğunuzda birçok işi yapabilir, dinlenebilir ve günün sonrasına hazır olabilirsiniz. Seyahatlerinizi daha verimli ve rahat olarak geçirmenizi sağlayacak pratik ipuçlarını sizler için derledik. Bu küçük detayları dikkate alarak seyahat sonrasındaki maratonunuza hazır hale gelebilirsiniz.
Detaylı Planlama Yapmalısınız
İş seyahatinizin tarihi belli olduktan sonra zamanınızı en iyi şekilde yönetecek şekilde planlama yapmalısınız. Öncelikle uçakla iş seyahati yapmak istiyorsanız, etkili planlama süreci ile beklenmedik durumlarla karşılaşma riskini en aza indirebilirsiniz. Uçuş detaylarınızdan uçuş süresine, araç kiralamadan konaklamaya kadar iş seyahatinin ana hatlarını oluşturmalısınız. Bu hizmetler için yapacağınız erken rezervasyon ile seyahatinizin ana detaylarını şekillendirebilirsiniz. Farklı havayolu şirketinin uçuş seçeneklerini bir arada sunan Yolcu360’ı kullanarak, seyahatiniz için en konforlu en uygun fiyatlı uçak bileti aramasını yapabilirsiniz. Yolcu360 ile fiyat karşılaştırmasını kolaylıkla yapabilir, size uyan uçuş için biletinizi hemen alabilirsiniz. Yolda olan tüm misafirlerinin yanında olan Yolcu360’dan gideceğiniz lokasyon için kiralık araç rezervasyonu da yaparak ulaşım sorunlarınıza toplu çözüm bulabilirsiniz.
İş seyahatindeki verimlilik için iş ortaklarınız veya müşterilerinizle etkili bir iletişim kurarak yolculuğunuza hazırlanmalısınız. Seyahatiniz sonunda ulaşmak istediğiniz hedefe odaklanarak çalışmalarınızı yönetmelisiniz. Ancak, uçuş öncesinde zamanında bitirmeniz gereken görevleri de ihmal etmemelisiniz. İş seyahatinizin hedefi için stratejik planlarınızı hazırlamalı, beklenmedik durumlar ve olasılıklar için bir “B” planı oluşturmalısınız. Seyahatinizde sunum, rapor, iş programı gibi yanınızda olması gereken dökümanları önceden hazırlamalısınız. İlgili kişilerle görüşme için planlarınız doğrultusunda randevularınızı oluşturarak, seyahatinizin zaman yönetimini planlamalısınız.
Verimli bir iş seyahati için dinlenmek için de vakit ayırmalısınız. Böylece işlerinize rahat odaklanır, stres yönetimini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu nedenle dinlenme zamanlarınızı da planlarınızın arasında değerlendirmelisiniz.
Valizinizi Hazırlarken Bunlara Dikkat Edin
İş seyahatinizin başarısı ve kendi konforunuz için valizinizi çok dikkatli hazırlamalısınız. Yanınızda olabildiğince az eşya alarak, kabin bagajı oluşturabilirsiniz. Böylece uçaktan indiğinizde bagaj sırası beklemek zorunda kalmayacağınızdan hızlıca hedefinize hareket edebilirsiniz. Çantanıza, toplantı gibi ciddi iletişim gerektiren durumlara ve bulunduğunuz yerin hava koşullarına göre kıyafet yerleştirmelisiniz. Yanınıza alacağınız giysilerde çabuk kırışmayanları seçerek hem rahat hareket edebilir hem de görüşmeleriniz için hazır olabilirsiniz.
Diş fırçası, traş makinası, losyon, makyaj malzemeleri gibi kişisel bakım malzemeleriniz için küçük bir çanta hazırlayabilirsiniz. 100 ml üzerindeki sıvılar uçağa kabul edilmediği için ihtiyaçlarınız kadarını küçük şişelere aktararak de yanınıza alabilirsiniz.
-
Mobil Cihazlar İçin Yedek Batarya
Tablet, dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik cihazlar, günümüz iş hayatının olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Seyahatiniz süresince bu cihazlarınızı kesintisiz kullanabilmek için yüksek kapasiteli powerbank ve şarj cihazlarınızı almayı ihmal etmeyin. Böylece seyahatiniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz enerji ihtiyacınızı pratik olarak karşılayabilirsiniz.
-
Saat Dilimi Değiştirmeye Hazır Olun
Farklı coğrafi konumlara yapılacak uzun süreli uçuşlarınızda jetlag denilen bir uyumsuzluk yaşanıyor. Bunu bedeninizin beslenmesinden dinlenmesine olan biyolojik saatinin yerel saat dilimine uyum sağlamakta zorlanması olarak açıklanabilir. Farklı saat dilimlerine hızlı şekilde geçiş yaptığınızda ortaya çıkan bu sorun için seyahat öncesinde hazırlık yapmalısınız. İş seyahatiniz belli olduğunda lokasyonun saat dilimlerini önceden araştırabilir, günlük yaşantınızı ve uyku zamanınızı buna göre planlayabilirsiniz. Uçuş sırasında da susuz ve hareketsiz kalmamaya dikkat ederek jetlag etkilerini azaltabilirsiniz. İş toplantılarınız için de esnek planlar yaparsanız, enerjinizi toplamak için çözüm üretebilirsiniz.
Yolculuğunuzun süresi üç saatten fazla ise koltuk arası daha geniş olan business sınıf için koltuk seçimi yapabilirsiniz. Aktarmalı seyahatlerde ise havaalanındaki bekleme süresini dinlenmeye ve yürüyüşe ayırabilirsiniz.
Uçakta Çalışmak İçin Kendinize Alan Hazırlayın!
İş seyahatinin verimli geçmesi hem çalışanlar hem de şirketler için büyük önem taşıyor. Uçuş sürecinde çalışmalarınızı gözden geçirebilir, yeni aksiyonlarınız için dinlenerek enerji toplayabilirsiniz.
Uçakta çalışmayı düşünüyorsanız, işinizi rahatça yapacağınız yeterli alana sahip olamayabilirsiniz. Uçak bileti seçiminizde, koridor ve cam kenarı gibi kendinize çalışma alanı oluşturabileceğiniz yerleri tercih edebilirsiniz. Böylece kendiniz için dirsek alanı yaratabilirsiniz. Ayrıca, yolcu yoğunluğunun az olduğu saatlerdeki uçuşları seçerek daha sakin ortamda çalışma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Çalışma sırasında dikkatinizi dağıtacak sesler için kulak tıkacı, gürültü engelleyici kulaklık gibi cihazları kullanabilirsiniz. Dilerseniz odaklanmanıza destek olabilecek hafif bir müzik dinleyebilirsiniz.
Uçakta çalışmak için küçük boyutlu dizüstü seçebilir veya tablet kullanabilirsiniz. Bu cihazların pil ömürlerine dikkat ederek tam şarjlı olmasına özen gösterebilirsiniz. İşlerinizi çevrimdışı olarak halledebilmek için altyapınızı önceden hazırlayabilirsiniz. Seyahatinizden önce işleriniz için gerekli dijital belgeleri hazırlayıp, cihazınıza yükleyerek, internet bağlantısı olmasa da çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.
Çalışma Ve Dinlenme Sürelerini Planlayın!
Uçuşunuz sırasında hangi işleri tamamlayacağınızı ve önceliklerini planlayın. Kabindeki basınç nem ve oksijen seviyesi yorgunluk hissine neden olabileceğini unutmayın. Çalışma performansınızın bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için belli aralıklarla dinlenmek için zaman ayırın. Düzenli olarak çalışmaya ara verdiğinizde, çalışmaya daha verimli olarak dönebilirsiniz. Telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi cihazlarınızı kapattıktan yarım saat sonrası için uyku planı yapabilirsiniz. Böylece mavi ışığın etkilerini azaltarak daha rahat dinlenebilirsiniz. Uyumadan önce zihninizi dinginleştirmek için nefes egzersizi, meditasyon gibi uygulamalar yapabilirsiniz. Dilerseniz, uçağın uygun olduğu zamanlarda koridorda yürüyüş yaparak, kan dolaşımını da düzenleyebilirsiniz.
Ayrıca, kabin içindeki havanın özelliği nedeniyle lensleriniz gözünüzü rahatsız edebilir. Bu nedenle iş seyahati için uçarken lens yerine gözlük takmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece kuruluk ve kaşıntı gibi problemler yaşamayacağınız gibi gözleriniz de dinlenebilir.
Aktarmalı Uçuşlarda Havalimanında Lounge Hizmetleri Kullanın
İş seyahati için havaalanında beklerken veya aktarmalı uçuşlarda, havalimanlarındaki lounge hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Genellikle havayolu şirketlerinin veya özel şirketlerin yönetiminde olan lounge hizmetine, bazı kredi kartları ya da uçuş kartları ile ulaşabilirsiniz. Havalimanında uzun süre beklemeniz gerekiyorsa, bu bölümde dinlenebilir ve çalışabilirsiniz.
Geniş, rahat koltuklar, kanepeler ve sandalyelerle dekore edilen bölümde dinlenebilirsiniz. Bazı lounge’lar da duş ve tuvalet hizmeti, dinlenme odası hizmeti de bulunabiliyor. Wi-Fi ve internet erişimi sağlanan dinlenme bölümünde, internet üzerinden yapmanız gereken işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Cihazlarınızın şarjını tamamlayabileceğiniz lounge bölümünde, yeme ve içme alanları da bulunuyor. Bu lüks dinlenme bölümleri yurtdışında farklı isimlerle anılabiliyor. Ancak, “Lounge” kelimesi adının içinde mutlaka yer alıyor. Havalimanlarında ihtiyacınız olan konforu sunan bu bölümleri kullanarak duşunuzu alabilir, dinlenebilir ve çalışabilirsiniz.
İş seyahatleri verimli şekilde yönetildiğinde iş hayatına büyük fırsatlar yaratabiliyor. Seyahat planınızın başından sonuna kadar size sunduğumuz ipuçları ile mükemmel zaman yönetimi yapabilirsiniz. Bu önerilerle işlerinizi tamamlarken, sağlığınıza dikkat edebilir, dinlenmek için zaman ayırabilirsiniz. Seyahatiniz için uçak biletinizi, Yolcu360 üzerinde farklı havayolu firmalarının fiyatlarını karşılaştırarak alabilirsiniz. Seyahat rotanız için kiralık araç ihtiyacınızda da Yolcu360 yanınızda!
Add comment