Yolcu360 Blog
olumlama nedir, olumlama cümleleri nelerdir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Olumlama Nedir? İyi Hissettiren Olumlama Cümleleri

Olumlama Nedir? İyi Hissettiren Olumlama Cümleleri

Olumlama nedir? İyi hissedeceğiniz olumlama cümleleri ile karşınızdayız.

Değişim dilde başlar diyoruz çoğunlukla. Dile getirdiğiniz her kelimenin, bir şekilde size etki edeceğini bilseniz ne değişirdi hayatınızda? Bazen öylesine söylediğiniz şeyler dahi bilinçaltınız tarafından işleniyor. İşlenip kaydedilenler, ileride hayatınızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Yüksek sesle, kendinize bir itirafta bulunduğunuzu düşünün ya da kendinizi sevdiğinizi ifade ediyorsunuz. Bu durum size iyi gelmiyor mu? Bir an için içinizde bir coşku duyarsınız. Olumlu cümleler duymanız sizi pozitif yönde etkilerken aynı zamanda negatiften alıkoyuyor. 

Hayatta birçok olay ile karşılaşıyoruz. Hatta bir gün içerisinde bile olumlu, olumsuz diye sınıflandıracağımız şeyler yaşıyoruz. İşte bu noktada devreye olumlama giriyor. 

Olumlamalar, yaşadığımız olumsuz olayları ve bilinçaltında kodlanan negatif düşünceleri geride bırakmamıza yarıyor. Ayrıca olumsuzlukları kabullenip geride bırakmak ve geleceğe odaklanmak için bu kavrama ihtiyacımız var. 

Pozitif bir hayat yaşamak arzusuyla birbirimize olumlu düşün, olumlu olsun diyoruz. Gündelik yaşamda olumlama yaparak motive oluyoruz. Peki nedir bu olumlama, nasıl yapılır, faydaları neler, iyi hissettiren olumlama cümleleri işe yarar mı? Gelin bu sorulara, yazımızın devamında beraber cevap bulalım. 

olumlama ne demek? olumlama nasıl yapılır?

Olumlama Nedir?

Olumlama kısaca, belirli bir düşünce şeklini beyne öğretmek yoluyla yapıcı ve olumlu yeni düşünceler üretmeyi amaçlar. Yani bu eylem, kalpten ve akıldan geçirdiğiniz iyi niyetlerin söylemi. Bilinç ve bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen olumlamalar, evrene gönderilen bir mesaj. Fakat bu durum dua etmekten elbette farklı.

Bu eylem gerçekleşmesi ve devam etmesi istenilen şeyi, pozitif imge olarak zihne yerleştirmeye yarıyor. Bundan dolayı gerçekleşecek olayları daha olumlu bir tavırla karşılıyorsunuz. Olumlu cümleleri sık kullanmak, sizi ve yaşam tarzınızı bu yönde şekillendiriyor. 

Düzenli spor yapmak nasıl vücudu şekillendiriyor ise bu eylem de manevi bir şekillenme sağlıyor. Buradan hareketle bu eylemin tekrar edilmesi oldukça önemli. 

olumlama nasıl yapılır? pozitif düşünce

Olumlama Nasıl Yapılır?

Olumlama yapmanın halihazırda kesin ve katı bir kuralı yok. Hatta herkesin metodu farklıdır diyebiliriz. Yalnızca sık sık tekrar edilen bir etkinlik haline dönüşmesi önemli. Eğer isterseniz meditasyon ile birlikte de uygulayabilirsiniz.

Bu eylemde pozitif cümlelerinizi, geçmiş zaman ya da gelecek zaman üzerinden kurgulamamanız gerekiyor. Şu an yani şimdiye odaklanmalısınız. Ayrıca olumsuz anlama gelen sözcüklerden kaçınmalısınız. 

Cümlelerinizi inanarak ve ihtimallere yer vermeden oluşturmalısınız. Cümleler mümkün olduğunca net bir anlam içeriyor olmalı. Bundan dolayı kendinizi belli koşullarla sınırlamamalısınız. 

Olumlamada 21 Gün Kuralı Nedir?

Uzmanların görüşlerine göre, herhangi bir tutumu alışkanlık haline getirmemiz 21 gün sürüyor. Aynı zamanda bu, bir düşünceyi kabul etmekte de geçerli. 

Kendinize en uygun cümleyi seçip 21 gün boyunca tekrarlayabilirsiniz. Ayrıca insan beyni, uykudan önce ve sonra daha etkin pozisyonda. Bundan dolayı cümlenizi, özellikle bu zamanlara denk getirip etkiyi arttırabilirsiniz. 

mutlu yaşlı adam, pozitif enerji

İyi Hissettiren Olumlama Cümleleri

Hayatınızı pozitif anlamda etkileyecek olumlama cümlelerini araştırdık. Sizin için iyi hissettiren olumlama cümlelerini içeren bir liste hazırladık. Fakat elbette siz kendi cümlelerinizi kullanabilirsiniz. Aşağıda sıralamış olduğumuz cümleler, size yol gösterici birer örnek olabilir. 

Gelin hep beraber iyi hissettiren olumlama cümleleri örneklerine, şöyle bir bakalım:

  • Ben mutlu ve huzurluyum.
  • Ben neşeli, hayat dolu ve enerjiğim. 
  • Kendimi olumlu ve olumsuz taraflarıyla kabul ediyorum.
  • Kendimi çok seviyorum.
  • Param giderek bereketleniyor ve artıyor.
  • İşimde başarılıyım ve kazandığım para artıyor.
  • Hayal ettiklerimi başaracak bir güce sahibim.
  • Ben sevgi doluyum.
  • Ben sevilmeyi hak ediyorum.
  • Maddi ve manevi olarak zenginim.
  • Hayatımda olup biten her şey, bir olaya hizmet ediyordu. Olması gerektiği için yaşanan hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum.
  • Bana zarar veren ve üzen kişileri affediyorum.
  • Sahip olduklarım için teşekkür ediyorum!
  • Yetenekli biri olduğumu düşünüyorum.
  • Kendimi yargılamadan kendim olmama izin veriyorum. Kendimi olduğu haliyle kabul ediyorum.
  • Sezgilerimi dinliyorum.
  • Kendim olarak dünyada bir fark yaratıyorum.
  • Yaratıcı biri olduğumu düşünüyorum.
  • Kendime güvenim tam!

Yazılı Olumlama Kullanımı

Olumlama cümlelerinizi her gün tekrar etmek dışında yapabileceğiniz ilave bir adım daha var. Bu adımda, cümlelerinizi bir yere yazmanız gerekiyor. 

Cümleleri yazıp asacağınız yer, çok zaman geçirdiğiniz bir alan olmalı. Çünkü yazdığınız cümleye ne kadar maruz kalırsanız aslında o kadar iyi. Bu şekilde olumlama cümleniz, sadece tekrar sırasında değil her an sizin aklınızda oluyor. 

dört yapraklı yonca, iyi şans, pozitif enerji

Olumlamanın Faydaları

Olumlama yapmanın birçok faydası var. Bu faydalardan birkaçını sizin için madde madde sıraladık:

  • Olumlama yapmak kişiyi motive ederek hayata daha pozitif bakmasını sağlıyor.
  • Kişinin benlik saygısına etki ederek özgüven gelişimine fayda sağlıyor.
  • İnsanın kendisine duyduğu güven, merhamet gibi duyguları besliyor.
  • Olumlama yapmak şimdiye, kendinize, hayallerinize odaklanmanıza yardımcı oluyor.
  • Kendinize telkin ettiğiniz pozitif ifadeler, canlı ve enerjik hissetmenize sebebiyet veriyor. 
  • Olumlamalar düşünme ve davranış şeklinizi değiştirerek alışkanlıklarınıza yansıyor.
  • Stresi azaltıyor.

Ayrıca Meditasyonu Unutmayın

Birçok uzman olumlamaların meditasyon ile birlikte yapıldığında daha iyi sonuçlar verdiği konusunda hemfikir. Bu doğrultuda eğer zaten meditasyon ile uğraşan biriyseniz, olumlamalarınızı bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Sessizliğin sağlandığı, yalnız olduğunuz bir odada konsantre olmalısınız. Günlük rutinde kullandığınız bir meditasyon müziği varsa onun eşliğinde cümlelerinizi tekrarlayabilirsiniz. Böylece cümlelerinin tesirini arttırabilirsiniz. 

Aslında uzun lafın kısası, kendinize iyi gelecek yöntemi bilen kişi yine sizsiniz. Olumlama yapmanın net bir reçetesi yok. Siz olumlama cümleleriyle hayatınızı pozitif anlamda değiştirirken farklı yöntemler de geliştirebilirsiniz. Bu eylemi bir nevi kendinizle iletişim kurmak gibi düşünebilirsiniz.

Hindistan gezi rehberimizden devam etmeye ne dersiniz?

Yorum ekle