Yolcu360 Blog
kutahyali-unluler-9
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Kütahyalı Ünlüler Kimler?

Kütahyalı Ünlüler Kimler?

Kütahyalı ünlülerin kimler olduğunu merak edenler için detaylı bir içerik hazırladık. Televizyon, sanat, spor ve siyaset dünyasından Kütahyalı ünlüler kimler merak ediyorsanız bu içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Kütahyalı Ünlüler Kimler?

Ege Bölgesinde bulunan bir şehir olan Kütahya Sini Mantısı, Cimcik, Ispanaklı Şibit gibi kendine özgü yemek kültürü, tarihi gibi birçok özelliği ile ön plana çıkıyor. Kütahya aynı zamanda pek çok ünlü ismin de doğduğu ilimiz. Günümüzde kendilerini örnek aldığımız, hayranı olduğumuz birçok ismin Kütahyalı olduğunu duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. İşte Kütahyalı 10 ünlü isim

  • İsmail Küçükkaya

kutahyali-unluler

Gazeteci, yazar ve sunucu İsmail Küçükkaya 1972 Kütahya doğumludur. İlk ve ortaöğretim hayatını doğup büyüdüğü Kütahya’da tamamlamıştır.

1993 senesinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Küçükkaya 1991 yılında Hürriyet gazetesinde muhabirlik görevine başlamıştır. Ardından Sabah ve Star gazetelerinde görev yapmaya devam etmiştir.

2000 yılında Akşam Gazetesinde köşe yazarlığına başlamış ve 2003 yılında Skytürk Tv Ankara Temsilciliği görevine atanmıştır. 2013 Eylül ayında Fox Tv’de Çalar Saat adlı programın sunuculuğunu yapan gazeteci 2008 senesinde ise Cumhuriyetimize Dair isimli bir kitap hazırlamıştır. 2012 yılında ise Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı isimli kitabın altına imzasını atmıştır. Halen Halk Tv’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programını sunmaktadır.

  • İbrahim Selvi

kutahyali-unluler-

İbrahim Selvi 1957 yılında Kütahya’ya bağlı Zafertepe Çalköy Beldesinde dünyaya geldi. İlk okulu Zafertepe Çalköy ilköğretim okulunda bitirmiş ardından 1972 yılında Ankara Polis Koleji sınavlarını kazanarak 1978 yılında Polis Akademisinden mezun olmuştur. Aldığı eğitim ile meslek hayatı boyunca gerek taşra gerek merkezi olsun ülkemizin muhtelif bölgelerinde devletine her zeminde ve her kademede hizmet etmiştir.

İbrahim Selvi eski adı Fethullah Gülen Cemaati olan Fethullahçı Terör Örgütü’nü sistematik olarak deşifre eden ve terimselleştirerek kullanıma sokan ilk devlet görevlisidir.

İbrahim Selvi eğitimi ve yaptığı görevler;

1972 yılında Polis Kolejine girdi.
1978 yılında Polis Akademisinden mezun olmuştur.
1978 – 1980 yılları Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Zabıta Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı
1980 – 1984 yılları Afyon Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı ve Komiser
1984 – 1986 yılları Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube Baş Kom.
1986 – 1990 Van Emniyet Müdürlüğünde Baş Kom. Emn. Amiri ve Terörle Şube Müdür Vekili
1990 – 1991 Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdür Yardımcılığı
1991 – 1992 yılları Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Şb. Müdürü
1992 – 1996 Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol Şube Müdürlüğü. Silah Ruhsatlar Şube Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü
1996 – 1997 yılları Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü
1997 – 2001 Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Daire Başkan Yardımcısı
2001 – 2009 Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı
15.06.2009 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanlığı Polis Başmüfettişi
17/25 Aralık 2013 İstanbul Emniyetine Atanan Müfettiş Kurulu Başkanı.

  • Mehmet Yiğit

kutahyali-unluler-1

Mehmet Yiğit 1989 yılında Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Ortaca köyünde dünyaya gelmiştir. Müzisyen, müzik öğretmeni ve Türk Halk Müziği Sanatçısıdır. Sanatçı küçük yaşlarda babasının evde bağlama çalmasından etkilenerek müziğe ilgi duymaya başlamıştır. TRT İstanbul Radyosu emekli saz sanatçısı Ali Orhan DAĞLI’ dan bağlama ve tavır dersleri almıştır. Aynı zamanda Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde Âdem Sevinç yönetmeliğinde koro ve repertuar dersleri almıştır. Bir dönem TRT İstanbul Radyosunun açmış olduğunu gençlik korosunun sınavını kazanarak, 2 yıl kadar saz sanatçılığı yapmıştır. Daha sonra Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümünü kazanarak eğitimini tamamlamıştır. 2014 yılında Müzik öğretmeni olarak Ağrı’nın Patnos ilçesi devlet okulunda görevine başlamıştır. Yiğit, hem Kütahya yöresine ait türküleri seslendirmekte hem de Anadolu’nun birçok yöresine ait türküleri icra etmektedir. Sanatçının Kütahya ve çevre illerinde yapmış olduğu derleme çalışmaları vardır.

Sanatçının albümleri, Ne Oldu Sana Kütahyalım 2015 (Ünersoy Yapım), Halim Perişann 2021 (Silvana Müzik), Göçebe 2021 (Distrokid), Mecbur muyum? 2022(Distrokid)

  • Danla Biliç

kutahyali-unluler-2

Gerçek ismi Neslihan Demir Akdemir’dir. 5 Ekim 1994’te Kütahya’da dünyaya gelmiştir. 2023 yılı itibarıyla 29 yaşındadır. Burcu Terazi’dir.

Başarılı vlogger, Youtuber Danla Biliç, YouTube kanalı üzerinden makyaj videoları ile ilgi çekmiştir. Kısa sürede samimi ve doğal kimliği ile milyonların dikkatini çekmiş ve sevilmiştir.  Ayrıca paylaştığı videolara verdiği isimler ile de ilgiyi üzerinde toplayan Danla Biliç sonrasında ise kendi makyaj markasını oluşturmuştur.

  • Halis Özkahya

kutahyali-unluler-3

Halis Özkahya 1980 yılında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Süper Lig hakemlerinden olan Özkahya aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmenidir.  Babası kendisi gibi eski hakem olan öğretmen Ali Özkahya’dır. 16 yaşına kadar doğup büyüdüğü Kütahya’da Yeşilay Spor Kulübünde futbol oynamıştır.

Eğitim hayatında ilköğretim, ortaokul ve liseyi yine Kütahya’da tamamlamıştır. Ardından Dumlupınar Üniversitesi (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan Beden Eğitimi öğretmeni olarak mezun olmuştur.

16 yaşında iken futbol oynadığı dönemde hakemlik kurslarına katılmıştır. Üniversite eğitiminin ardından öğretmen olarak Kocaeli’ye atanmış ve Kocaceli’de Süper Lig hakemi olan Özkahya, 2009 yılında ise Batman’da Fifa Kokartını takmıştır.

Günümüzde hakemliğin yanı sıra Yalova’da beden öğretmeni olarak mesleki hayatını sürdüren Halis Özkahya 2016 yılında evlenmiştir.

  • Hazal Mert

kutahyali-unluler-4

Hazal Mert 1989 Ocak ayında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda, 6 yaşında iken yeteneği keşfedilmiş, o dönemden itibaren spor ile iç içe yetişmiştir. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlik bölümü mezunudur. 25 seneyi aşan, spor hayatında jimnastik, futbol, atletizm ve fitness gibi birçok branşı profesyonel olarak yapmıştır. Yaptığı her branşta şampiyonluk yaşamış, sayısız kürsü görmüştür.

Fitness branşı ile profesyonel olarak 2009 senesinde üniversite eğitimi döneminde tanışan Hazal, Fitness branşında hem çalışmaya başlamış hem de fitness dünyası ile ilgili eğitimlerini planlamıştır.

2012 yılında Türkiye Şampiyonu olasının ardından Milli Takım’a seçilmiştir. Milli sporcu olarak ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil etmiştir. En son 2016 yılında, Türkiye Şampiyonu olmuştur. 2016 yılından bu yana kariyerine Fitness Teknik Üyesi ve Milli Takım Antrenörü olarak devam etmektedir.

  • Fahrettin Poyraz

kutahyali-unluler-5

1968 yılında Kütahya’nın Domaniç ilçesinde dünyaya gelen Fahrettin Poyraz Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Mezuniyetin ardından Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ve Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde Yüksek Lisans yapmıştır. Son olarak Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında Doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Maliye Bakanlığında Muhasebe Denetmeni ve Sayıştay Başkanlığında baş denetçi olarak görev yapmıştır. Yeminli Mali Müşavir olan Poyraz, Uluslararası Bağımsız Denetçi Sertifikası sahibidir.

  • Erdoğan Bilen

kutahyali-unluler-6

Erdoğan Bilen, 3 Şubat 1986’da Kütahya Tavşanlı’da dünyaya gelmiştir. 2000 yılında medya sektörüne giriş yapmış, 2005 yılına kadar alaylı olarak oyunculuk yapmıştır. 2006 yılında İstanbul Sarıyer Belediye Tiyatrosu – Tiyatro Akademisini bitirmiştir. Bilen İleri sürüş teknikleri eğitimi sertifikası, atıcılık, binicilik gibi eğitimler alarak kendini geliştirmiştir.

  • Abdi Algül

kutahyali-unluler-7

1933 yılında dünyaya gelen usta oyuncu Abdi Algül Kütahya’da doğmuştur. Özellikle ekran severler Kemal Sunal filmlerinden canlandırdığı kabadayı karakterleri ile bilinir. Yeşilçam sinema dünyasının unutulmaz isimleri arasında yer alan Abdi Algül’ün yaklaşık 180 sinema filmi bulunur.

  • Gözde Kırdar

kutahyali-unluler-8

Milli Voleybolcu Gözde Kırdar 1985 yılında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. 11 yaşında Kütahya Termikspor takımı ile voleybol yaşantısına adım atmıştır. Kırdar 1999 yılında Vakıfbank altyapısına kazandırılmıştır.

Smaçör olarak görev alan Gözde Kırdar alt yapıdan itibaren A takıma kadar voleybol hayatının tamamını Vakıfbank forması altında geçirmiştir. Ayrıca Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı’nın tüm kategorilerinde forma giymiştir.

İş dünyası, spor, sanat, siyaset gibi birçok alanla adını duyurmuş Kütahya’da dünyaya gelmiş ünlü isimlere yer vermeye çalıştık. Kütahya doğumlu ünlü isimleri okurken bu kentin gezilmeye değer yerlerini ve kültürünü de keşfetmenizi öneriyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın önemli cephelerinden biri olan Kütahya, pek çok kendine özgü lezzete de sahip. 

 

Yorum ekle