Yolcu360 Blog
maras
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kahramanmaraş’ın Neyi Meşhur? Kahramanmaraş’tan ne alınır?

Kahramanmaraş’ın Neyi Meşhur? Kahramanmaraş’tan ne alınır?

Kahramanmaraş tarihi, kültürel zenginlikleri ve mutfağıyla Akdeniz Bölgesi’nin kendine has şehirlerinden biri. Peki bu güzel kentin neyi meşhur ve Kahramanmaraş’tan ne alınır?

Kahramanmaraş Alışveriş Rehberi

Kahramanmaraş, adı gibi kendisi de, insanı da güzel olan şehir. Belki de çoğu insan Kahramanmaraş’ı güneydoğu bölgesinde sanıyor fakat bu her yönden zengin şehrimiz Akdeniz bölgesinde kalıyor. Hem kültürel anlam da hem de mutfağı ile oldukça zengin bir şehir. Siz de bu muhteşem şehri keşfetmeyi planlıyorsanız, yola çıkmadan önce Yolcu360’ın cazip araç kiralama‘na bir göz atın. Uçakla gidecekler için Kahramanmaraş havalimanı araç kiralama ya da Kahramanmaraş merkez araç kiralama seçenekleri iyi bir alternatif olabilir.

Kahramanmaraş’ın neyi meşhur?

Bu şehri anınca tabi ki akla ilk gelen şey dondurmadır. Dünyaca ünlü Yaşar Usta Pastanesi ve bir marka haline gelen MADO ( Maraş dondurması ) bilmeyen yoktur. Bunları hatırlatmadan olmaz dediklerim de var elbet acem pilavı, kallili köfte, sömelek köfte, kuzu etinden yapılan elli böğründe, maraş tava ve tarhana cipsi. Dilerseniz Kahramanmaşta nerede ne yenir rehberine göz atabilirsiniz.

Maraş gelişmesi ile birlikte gezmesi oldukça pratik ve keyifli bir şehir, şehir hem modern hem de kültürel anlamda oldukça etkileyicidir. İstiklal madalyasını göğsünün üzerin de taşıyan Kahramanmaraş’ın merkezinde sizi Elbistan Ulu Cami 16. Yy da inşa edilmiş. Şehrin kalbinde ki Maraş kalesi hemen gözünüze çarpıyor.

Kalenin ön kısmında yazan ‘Maraş bize mezar olmadan, düşmana Gülizar olamaz.’ dizesi tüylerinizi diken diken yaparak istemsizce bir gururla dolduruyor kalbinizi. Maraş’ın kurtuluşu 12 şubat, ilginç bir tesadüf olarak benim doğum günümde 12 şubat olduğu için bu tarihi hatırlamam pek zor olmuyor. Kurtuluş yıl dönümü oldukça coşkulu ve gösterişli kutlanılıyor.

Maraş’ta mutlaka uğramanız bir nokta da: Kahramanmaraş Dondurma Müzesi. Burada dondurmalarımızı yedikten sonra Tarihi Maraş Çarşısını, Bakırcılar- Semerciler Çarşısını, Saraçhane Çarşısını geziyoruz. Kahramanmaraş kervanların yol güzergahları üzerinde bulunduğu için tarih boyunca oldukça işlek ve merkezi bir nokta olmuş. Bu çarşılardan pek çok hediyelik otantik eşya bulabilirsiniz.

Şehir de Sütçü İmam Üniversitenin olması ile birlikte nüfusu 2 milyona yakındır. 1996 beri Kahramanmaraş havaalanı aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Şehir de en meşhur cadde Trabzon caddesidir.

Kahramanmaraş ve Trabzon kardeş şehirlerdir bu kardeşlikleri tarihin çok eski sayfalarına dayanmaktadır. Maraş’ta ekim ayında ceviz festivali, elma festivali, mayıs ayında da Göksun’da Yayla şenlikleri düzenlenir.

Şehir de bulunan Abdulhamithan Cami şehrin her köşesinden görülüyor. Kahramanmaraş’a gelmişken Tarihi Ceyhan Taş Köprüyü ziyaret etmeyi kesinlikle unutmayın.

Kahramanmaraş’tan mutlaka almanız gereken şeyler:

  • Bakır Hediyelik
  • Osmanlı çarıkları, deri sandaletler
  • Tarhana cipsi
  • Kuru dolma
  • Dondurma (Doldurmayı 72 saatte kadar şoklayabiliyorlar; böylelikle hiçbir şey olmadan hediye ya da evinize götürebilirsiniz).

 

 

Yorum ekle