Yolcu360 Blog
kadıköy salı pazarı nerede, nasıl gidilir?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kadıköy Salı Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Durakta?

Kadıköy Salı Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Durakta?

Kadıköy Salı Pazarı nerede? Oraya nasıl gidebilirsiniz? Kadıköy Salı Pazar hakkında bilgi arıyorsanız, okumaya devam edin…

Kadıköy Salı Pazarı Nerede?

Kadıköy’ün Tarihi Salı Pazarı, Kuşdili’nde kuruluyordu. Fakat pazara çok fazla rağbet oluyor. Bu durum beraberinde trafik problemini de getiriyordu. Sorunları çözmek adına pazarın başka bir yere taşınması gündem oldu. Belediye Meclisi kararıyla pazarın yeri değişti.

Tarihi Salı Pazarı 2008 yılında, Hasanpaşa’da kurulmaya başladı. Ardından Hasanpaşa’daki bu alanın düzenlenmesi ve daha çok kişiye hizmet edebilmesi amacıyla tekrar taşındı. 2015 yılında pazarın yeni adresi Merdivenköy oldu. Hasanpaşa’daki alan, bu süreçte düzenlendi ve pazar artık yeniden eski yerinde, Uzunçayır’da kurulmaya devam ediyor.

Kadıköy salı pazarı nerede, nasıl gidilir?

Kadıköy Salı Pazarı’na Nasıl Gidilir?

Tarihi Salı Pazarı Kuşdili’nde kuruluyorken pazara gitmek çok basit oluyordu. Geçici bir süre için Merdivenköy’e taşındığında da pazara ücretsiz servis minibüsleri tesis edilmişti. Ulaşım fevkalade rahat şekilde işliyor, herkes memnun kalıyordu. Salı Pazarı şu an Hasanpaşa’da kuruluyor. Pazar, “Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme Projesi” kapsamında yapılandırılan alanda oluyor. Ama sakın üzülmeyin, Tarihi Salı Pazarı’na gitmek hala oldukça kolay.

Pazara gitmek isteyenler öncelikle Kadıköy’e varmalı. Kadıköy bilindiği üzere merkezi bir semt. Kadıköy’e vapurla, metroyla, Marmaray ile, otobüsle, minibüsle her şekilde gelebilirsiniz. Kadıköy’e geldikten sonra dilerseniz, Fikirtepe yönüne giden mavi renkli minibüslere binebilirsiniz. Metrobüsle gitmek isteyenlerin inmesi gereken durak ise Uzunçayır durağı. Bu istikamette indiğinizde kalabalığı takip ederek bile pazarı bulabilirsiniz. Kadıköy’den yürüyerek gitmek de bir seçenek.

kadıköy salı pazarı nerede, nasıl gidilir?

Kadıköy Salı Pazarı Hakkında Bilgiler

İstanbul’un güzide semti Kadıköy’de kurulan Tarihi Salı Pazarı oldukça meşhur. Bu semt pazarını, bu denli meşhur kılanın ne olduğunu merak edenleri düşündük. Sizlere bu yazımızda Kadıköy Salı Pazarı hakkında bilmediklerinizi söyleyecek, unuttuklarınızı hatırlatacağız! Kadıköy Salı Pazarı nerededir? Özellikleri neler? Kadıköy Salı Pazarına nasıl gidersiniz? Tüm bu sorulara teker teker cevap vereceğiz. Haydi gelin bütçe dostu Kadıköy Salı Pazarının eğlenceli dünyasında bir tur atalım!

Kadıköy Salı Pazarı

Günümüzde birçok şeyin değiştiğine tanık oluyoruz. Bunlardan biri de alışveriş kültürü. Artık insanlar bir şey alacakları zaman, her markayı bir arada bulabilecekleri AVM’leri tercih ediyor. Hatta artık AVM’lere bile gitmeye gerek kalmadan internet sitelerinden alışveriş yapılabiliyor. Giyim, tekstil, kırtasiye, meyve sebze aklımıza ne gelirse tek tıkla ulaşabiliyoruz. Fakat ilginç bir şekilde, büyüsünü kaybetmeyen bir alışveriş şekli var. Nedir bu? Tabii ki bir semt pazarını gezmek.

Tüm bu değişim ve dönüşümlere rağmen ayakta kalmaya çalışıyor semt pazarları. Neyse ki semt pazarlarının seveni, müdavimi çok. Öyle bir anda tükenecek gibi bir sevgi de değil bu üstelik. Ayrıca birçok semt pazarı, kent kültürünün ayrılmaz bir parçası olmuş. İşte Kadıköy’ün Tarihi Salı Pazarı da bunlardan bir tanesi.

Yüzyıldan Eski

İstanbul’un en eski semt pazarlarından biri Tarihi Salı Pazarı. Öyle ki yüz yılı aşkın bir tarihe sahip. Kurulduğu günden bu yana bölge halkının alışveriş yaptığı bir yer. Fakat zamanla ünü o kadar yayılmış ki bırakalım başka semtleri çevre illerden tur düzenleyerek gelenler bile oluyor. Birtakım sorunlardan dolayı yeri değişmek zorunda kalsa da eski günlerinden hiçbir şey kaybetmiş değil.

Kadıköy Salı Pazarı gezilecek yerler

Kadıköy Salı Pazarı’nın Özellikleri Neler?

Bir süre oradan oraya taşınan Tarihi Salı Pazarı, yine eski günlerindeki kadar kalabalık. Tarihi Salı Pazarı, haftanın iki günü kuruluyor. Bu günlerden biri isminden de belli olduğu üzere salı, diğeri ise cuma. Salı günü gidenler genelde bölge halkı. Daha çok sebze ve meyve tezgahlarından alışveriş yapıyorlar. Ancak cuma günü, asıl izdihamın yaşandığı gün. Pazarda cuma günleri tekstil ve giyim üzerine envai çeşit ürün satılıyor. Hem de ucuza satılıyor. Hal böyle olunca pazarın kalabalık olmaması mümkün değil.

Kıyafet

Tarihi Salı Pazarı’nda cuma günleri giyim ve tekstil ürünleri ağırlıklı tezgahlar satış yapıyor. Cuma günleri kurulan pazarın bir diğer ismi sosyete pazarı. İnsanlar hem güzel ürünler bulabiliyor hem de bütçelerini koruyabiliyorlar. İhraç fazlası kıyafetler, çantalar, ayakkabılar hatta kumaş almak isteyenler için son derece iyi bir tercih bu pazar. Üstelik oldukça eğlenceli bir atmosferi var. Eğer yolunuz Kadıköy’e düşerse mutlaka uğramalısınız!

İkinci El Eşya

Tekstil ürünleri ve kumaşların satıldığı gün olarak bilinen cuma, aynı zamanda ikinci el eşya satışının da yapıldığı gün. Tarihi Salı Pazarı’nda cuma günleri nostaljik bir rüzgar esiyor. Tezgahlarda ve tablalarda eski, antika ürünlere rastlıyoruz. Cuma günü alışveriş yapmayacak olsa da sırf gezmek için bile gelen var. Eski ürünlerin kalitesinden şaşmayanlar ve geçmişe özlem duyanlar için biçilmiş bir kaftan. Pazarın eğlenceli havası bütçe dostu oluşuyla birleşiyor. Böylece pazar, Kadıköylülerin uğrak noktaları arasında. Eğer Kadıköy’e yolunuz düşerse ve nostalji sevdalısıysanız mutlaka Tarihi Salı Pazarı’nda bir tur atmanızı tavsiye ederiz!

Sebze ve Meyve

Tarihi Salı Pazarı’nda salı günleri meyve ve sebze satan tezgahlar çoğunlukta oluyor. Genelde salı günleri pazar, cumaya oranla daha sakin. Salı günleri, Kadıköy civarında oturanlar daha çok tercih ediyor pazarı. Taze meyve sebze alışverişi yapmak için oldukça iyi bir tercih. Üstelik fiyatlar birçok yere göre daha makul. Eğer Kadıköy civarında oturuyorsanız Tarihi Salı Pazarı’ndan alışveriş yapmayı mutlaka denemelisiniz. Bu civarlarda oturmuyorsanız da Kadıköy’e yolunuz düşerse Salı Pazarı’na bir uğrayın deriz!

yolcu360 blog arama banner

İstanbul Araç Kiralamalarınızda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

İstanbul'da Gidebileceğiniz Pazarlar

Yorum ekle