Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Hem Tarihe Hem Denize Doyabileceğiniz Antik Kentler

Hem Tarihe Hem Denize Doyabileceğiniz Antik Kentler

Hem tarih ile iç içe bir gün geçirip hem de yorgunluğunuzu mavi sularda atmaya ne dersiniz? Akdeniz ve Ege antik kent bakımından fazlasıyla zengin, içlerinden bir kısmı ise deniz kıyısında yer aldığı için yaz aylarında ziyaretçilerin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Yazıya geçmeden önce önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum, antik kentleri ziyaret etmek için Müzekart edinmeniz tasarruf sağlamanız açısından önemli. Bir yıl boyunca geçerli olan Müzekart sayesinde ücret ödemeden antik kentleri ziyaret edebilirsiniz.

Tarih ve Denizin Buluştuğu Antik Kentler

Olimpos Antik Kenti

Hem tarihe hem denize doyabileceğiniz antik kentler listemizin ilk sırasında Antalya’ya bir saat uzaklıktaki Olimpos Antik Kenti yer alıyor. Likya Birliği’nin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak bilinen Olimpos’ta Helenistik, Roma ve Bizans Dönemi’ne ait kalıntılar ziyaretçilerini adeta zaman yolculuğuna davet ediyor. Antik kenti gezdikten sonra Antalya’nın en nefis sahillerinden biri olan Olimpos sahilinde deniz keyfi sizleri bekliyor. Burası aynı zamanda deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için oldukça özel bir yer. Bu nedenle sahilde herhangi bir işletme yok. Havlunuzu serin ve antik kente doğru kulaç atmaya koşun!

Antalya araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Phaselis Antik Kenti

Ülkemizdeki en güzel antik kentler Antalya çevresinde sıralanmış, onlardan bir diğeri ise Antik Yunan ve Roma şehri Phaselis. Üç limana sahip olduğu için dönemin önemli liman kentlerinden olan Phaselis’in kuruluş tarihi MÖ 690’lı yıllara dek uzanıyor. Tarihi su kemerleriyle ünlü antik kentin hakkını vererek gezdikten sonra üç ayrı noktasından da denizle buluşabilirsiniz. Hem kum hem taşlık kısmı var, hafta sonları epey kalabalık olabiliyor. Antik kenti rahatça gezebilmek, sakinlik içerisinde denize girmek için ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tercih etmenizi öneririm.

  • Knidos Antik Kenti

Antik dönemin en önemli sanat ve bilim merkezlerinden biri olarak bilinen Knidos Datça merkeze ortalama 40 kilometrelik uzaklıkta. Ege ile Akdeniz’in kesişim noktasında yer alan Knidos agorası ve antik tiyatrosunun yanı sıra sütunlu liman caddesi ile de oldukça görkemli. Sıcaktan bunalınca kendinizi masmavi sulara atıp serinleyebilme imkanı ise antik kentin en güzel yanlarından biri. Knidos kazılarında elde edilen buluntular Marmaris Kalesi’ndeki müzede sergileniyor.

Muğla Datça araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Teos Antik Kenti

Yolunuz Sığacık’a düştüğünde görmeden dönmemeniz gereken, zeytin ağaçları ile çevrili muhteşem bir antik kent Teos. Dionysos’un oğlu Athames tarafından kurulduğu tahmin edilen Teos antik çağda birbirinden değerli sanatçı ve filozofların yaşadığı kent olarak da biliniyor. Antik dönemin en büyük Dionysos Tapınağı’na da ev sahipliği yapan Teos’un tarihi ortamında sularla buluşmak ise ayrı bir keyif veriyor. Antik kentin güney kısmında küçük bir plaj mevcut, dilerseniz ücret karşılığında şemsiye de kiralayabiliyorsunuz. İster kumluk ister taşlık alanda denize girebilmek mümkün.

Teos Antik Kenti yazısı için tıklayınız.

 

 

Yorum ekle