Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Bilim Kurgu Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En İyi Bilim Kurgu Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En iyi bilim kurgu filmleri hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken bilim kurgu filmleri arasında neler var? Bilim kurgu film listesinde hangi yapıtlar var?

EN İYİ BİLİM KURGU FİLMLERİ

Hazır Elon Musk’ın,  son model roketiyle insanlı uzay uçuşu yapıldı, biz de en iyi bilim kurgu filmlerinden 5 tanesinin listesini yapalım dedik. İnsanoğlu evrenin derinliklerinde keşfini sürdürürken, yeni buluşlara imza atarken, bakalım Dünya sineması evrenin derinliklerini nasıl inceledi. Şimdi sizler için hazırladığımız En İyi Bilim Kurgu Filmleri listemize gelelim

THE MARTIAN / MARSLI (2015)

  • MARSLI FİLMİ HAKKINDA

2015 yılı ABD yapımı en iyi bilim kurgu filmlerinden biridir. Yönetmen koltuğunda Ridley Scott’ın oturduğu filmin senaryosunu, Andy Weir’in 2011 yılında yazdığı aynı adlı romanından uyarlayan Drew Goddard yazmıştır. Başrolünde Matt Damon bulunurken, yardımcı oyuncu olarak Jessica Chastain, Michael Pena, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara ve Donald Glover yer almaktadır. Açılış gösterimini Uluslararası Toronto Film Festivalinde yapmıştır. 88. Akademi Ödülleri’nde 7 dalda aday olan film, 73. Altın Küre Ödülleri’nde Müzikal ve Komedi Dalında En iyi film ve En iyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • MARSLI FİLMİ NE ANLATIYOR

Astronotların Mars görevi sırasında, Mark Watney şiddetli bir fırtına sonucunda öldü sanılarak ekip arkadaşları tarafından terk edilir. Ölmeyen Watney, Mars’ta yalnız kalır. Zekasını ve gücünü kullanarak, elindeki sınırlı imkanlarla ile milyonlarca mil uzaktaki Dünya’ya yaşadığının sinyalini ulaştırmaya çalışır. Nasa ve bilim insanları Watney’i eve getirmeye çalışırken ekip arkadaşları bir karar vermek zorundadır.

Savaş Filmleri Listesi için tıklayınız.

ARRIVAL / GELİŞ (2016)

  • ARRIVAL FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve’un oturduğu, senaryosu Ted Chiang’ın ‘Story Of Your Life’ adlı kısa hikayesinden Eric Heisserer’in uyarladığı 2016 yılı ABD yapımı en iyi bilim kurgu filmlerinden biridir. Başrollerinde Amy Adams, Jeremy Renner ve Forest Whitaker yer almaktadır. Amerikan Film Enstitüsü tarafından 2016 yılının en iyi 10 filminden biri olarak seçilmiştir. Açılış gösterimini Venedik Uluslararası Film Festivalinde yapan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ARRIVAL FİLMİNİN KONUSU

Birçok uzay gemisi Dünya’ya iniş yapar ve Dünya insanı büyük bir şok yaşar. Ordu, neden Dünya’ya geldiği bilinmeyen Dünya Dışı varlıklarla iletişim kurabilmek için, dilbilimci Dr. Louise Banks’ten yardım ister. Doktora yardımcı olarak, fizikçi Ian Donnelly ekibe dahil edilir. Ekibimiz uzaylıların geliş amacının barışçıl mı yoksa istila için mi geldiklerini çözmeye çalışırken, ordu ısrarla saldırı peşindedir.

Spor Filmleri için tıklayınız.

RISE OF THE PLANET OF THE APES / MAYMUNLAR CEHENNEMİ: BAŞLANGIÇ (2011)
  • MAYMUNLAR CEHENNEMİ: BAŞLANGIÇ FİLMİ HAKKINDA

2011 yılı Amerikan en iyi bilim kurgu filmlerinden biridir. En iyi bilim kurgu filmlerinden olan filmin yönetmen koltuğunda Rupert Wyatt oturmaktadır. Başrollerinde James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton ve Andy Serkis yer almaktadır. Senaryosunu Rick Jaffa ve Amanda Silver’ın yazdığı filmin fragmanı aşağıdaki gibidir.

  • MAYMUNLAR CEHENNEMİ: BAŞLANGIÇ FİLMİNİN KONUSU

Will Rodman, genetik mühendislerinin maymunlar üzerinde yaptıkları deneyler sonucunda, maymunların zihinsel gelişmeleri olduğunu fark eder. Maymunlardan birini tesisten kaçıran Will, onunla dostluk kurup ona çok şey öğreterek insan gibi yaşamasını sağlamaya çalışır. Cesar ismini verdiği bu maymun Will’in yaptıklarını fark eder. Will’in babasının kaza yaptığı gün, diğer sürücüye saldıran Cesar maymun hapishanesine atılır. Will’in onu kurtarmaya gelmemesine kızan Cesar, plan yaparak diğer maymunlarla birlikte hapishaneden kaçar ve genetik mühendislerinin bulunduğu binaya doğru yönelirler.

En İyi Dram Filmleri için tıklayınız.

SUNSHINE / GÜN IŞIĞI (2007)
  • SUNSHINE FİLMİ HAKKINDA

2007 yılı İngiliz yapımı en iyi bilim kurgu filmlerinden biridir. Yönetmen koltuğunda Danny Boyle yer almaktadır. Senaryosunu Alex Garland’in yazdığı filmin oyuncu kadrosunda, Rose Byrne, Cillian Murphy, Michelle Yeoh, Hiroyuki Sanada ve Chris Evans bulunmaktadır. Linkin Park’ın ‘Leave Out All The Rest’ şarkısı filmin resmi müziği olmuştur ve fragmanı aşağıdadır.

  • SUNSHINE FİLMİNİN KONUSU

İnsanlık 2057 yılına geldiği zaman artık yavaş yavaş güneşin yok oluşunu izlemektedir. İnsanlığın sonu yaklaşırken, kaptan Kaneda liderliğindeki sekiz kişilik İcarus II ekibin görevi, güneşi tekrar harekete geçirebilmek ve beslemek için nükleer başlık taşımaktadır. Bu yolculuk esnasında Dünya ile iletişim kesilir. 7 yıl önce aynı görev için yolculuğa çıkan İcarus I den sinyal almaya başlayan ekip geçirdiği kaza sonucunda görevi değil kendi yaşamlarını düşünmeye başlarlar. 

EX MACHINA (2014)
  • EX MACHINA FİLMİ HAKKINDA

2014 yılı İngiliz yapımı Alex Garland’ın yazıp ve yönettiği (ilk yönetmenlik deneyimi ) en iyi bilim kurgu filmlerinden biridir. Başrollerinde, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno ve Oscar İsaac yer almaktadır. 88. Akademi Ödüllerinde ‘En İyi Görsel Efekt’ Oscar’ı kazanmıştır. Rotten Tomatoes’de eleştirmenler tarafından beğenilen film 10 üzerinden 8,1 puan almıştır merak edenler için fragmanı aşağıdadır. 

  • EX MACHINA FİLMİNİN KONUSU

Cleb 24 yaşında Dünya’nın en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzak şekilde bir dağ evinde yaşamaktadır. Düzenlenen bir yarışmada, Cleb 1 haftalık Nathan’ın dağ evinde kalma şansı yakalar. Aslında bir deneyin içine doğru sürüklenmektedir. Ava adında, Dünya’da ilk defa bir kadın bedenine yerleştirilmiş yapay zekâsı Cleb’i beklemektedir.

En İyi Gençlik Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle