Yolcu360 Blog
Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, gece çekim yapan ekip
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Türk Dizileri Nerede Çekiliyor?

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Türk Dizileri Nerede Çekiliyor?

Dizi ve filmlerin çekildiği yerler için keşfe çıkıyoruz. Genellikle o çok etkilendiğimiz duygu yüklü, aksiyon dolu ya da gerilimli sahneyi, muhteşem arkaplanları sayesinde hatırlıyoruz. Mesela ne zaman Samatya meydandan geçsek usta oyuncu Şener Şen’in canlandırdığı Ali Haydar Usta’yı göreceğimiz hissine kapılıyoruz. 

Bu durum elbette sevdiğimiz filmler için de geçerli. Çeşme tatilinde bir taş evin önünden geçerken de Bir Böyleyiz filminin sahneleri gözümüzde canlanır. Gelin film ve dizilerle özdeşleşen mekanların nerede olduklarını öğrenelim. Hafta sonu gezi planınıza favori yapımınızın içinde hissedebileceğiniz bir yer ekleyin.

Dizi ve Filmlerin Çekildiği YerlerTürk Dizilerinin Çekildiği Mekanlar

Türk dizilerinin en çok çekildiği semtlerden bazıları: Balat, Sarıyer, Beylerbeyi, Beykoz, Adalar ve Kuzguncuk. Dizi özelinde çekim yapılan semtler ise şunlar:

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Bir BaşkadırBir Başkadır Dizisi Nerede Çekiliyor?

Beykoz Tokatköy’e giderek Meryem’in gezdiği sokakları adımlayabilirsiniz. Üsküdar’dan Beykoz’a gidiyorsanız yol üzerinde Göksu Kasrı’na da uğrayarak Tosun Paşa filminin çekildiği yeri görebilirsiniz.

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, çukur dizisi afişÇukur Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı Çukur dizisi Fener, Balat’ta çekiliyor. Balat’a bir gününüzü ayırıp İstanbul’un bu nostaljik semtini gezmenizi öneririz. Balat’ta gezilecek yerleri ise Balat Gezi Rehberi başlıklı yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz. 

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, kırmızı odaKırmızı Oda Dizisi Nerede Çekiliyor?

Psikiyatri kliniğindeki doktorların ve danışanların hikayelerinin anlatıldığı dizinin çekimleri Şiler, Ortaköy gibi farklı semtlerde yapılıyor. En çok merak edilen ise Binnur Kaya’nın canlandırdığı Doktor Hanım’ın kliniğinin yeri. Klinik çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası’nda yapılıyor. Henüz bu mekanı keşfetmediyseniz Beykoz Kundura Fabrikası’nı anlattığımız yazımızı okumanızı öneririz. 

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, kardeşlerim dizisiKardeşlerim Dizisi Nerede Çekiliyor?

Dört kardeşin öykülerini izlediğimiz bu dizi, Fatih ile birlikte birkaç semtte çekiliyor. Ayrıca kardeşlerin yaşadığı ev ise Fener Balat’ta. Eve gittiğinizde buranın Canevim dizisinin de çekildiği mekan olduğunu fark edebilirsiniz.

Masumlar Apartmanı AfişMasumlar Apartmanı Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi Beyoğlu ve Fener, Balat’ta çekiliyor. Diziye ismini veren apartman ise Beyoğlu Asmalı Mescit’te.

Güneşin Kızları Dizisi FotoğraflarGüneşin Kızları Dizisi Nerede Çekiliyor?

Dram ve romantik türlerindeki Güneşin Kızları dizisi İstanbul ve İzmir’de çekiliyormuş. İstanbul’da Kanlıca ve Beykoz’da, İzmir’de ise Alsancak ve Konak’ta! 

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Tatlı Küçük YalancılarTatlı Küçük Yalancılar Dizisi Nerede Çekiliyor?

Pretty Little Liars isimli diziden uyarlama yapım İstanbul’un çeşitli semtlerini arkaplan yapmış. Tatlı Küçük Yalancılar dizisinin üniversite sahneleri ise Tuzla’daki Piri Reis Üniversitesi’nde geçiyor. 

Rüzgarın Kalbi AfişRüzgarın Kalbi Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Rüzgarın Kalbi, çekimleri hem Türkiye’de hem de yurt dışında yapılan bir dizi. Dizinin İstanbul çekimleri Kanlıca, Beykoz ve Kadıköy’de, ayrıca İzmir bölümü ise Foça’da geçiyor. Rüzgarın Kalbinin bir kısmı da Bosna Hersek’te geçiyor. Bunun yanı sıra Saraybosna Rehberi yazımızı okuyarak Balkan gezinizi planlayabilir ve Rüzgarın Kalbi’nin çekildiği sokakları görebilirsiniz. 

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Züğürt Ağa FotoğrafTürk Filmlerinin Çekildiği Yerler

Diziler genellikle İstanbul’un semtlerinde geçse de filmler için durum daha farklı. Türk yapımı filmler Anadolu’nun kendine özgü özellikler taşıyan farklı illerinde çekiliyor. İşte meşhur filmlerin çekildiği mekanlar…

Bir Zamanlar Anadolu'da fotoğrafları, nerede çekildiBir Zamanlar Anadolu’da Nerede Çekiliyor?

Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan film, Kırklareli’nin Keskin ilçesinde geçiyor. Bir Zamanlar Anadolu’da izlediğiniz muhteşem manzaraları yerinde görmek için Kırklareli’ne gitmenizi öneririz. Ayrıca Kırklareli Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyarak hiçbir yeri atlamadan gezinizi tamamlayabilirsiniz.

Eşkiya filmi nerede çekildi? Dizi ve filmlerin çekildiği yerlerEşkıya Filmi Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Şener Şen, Uğur Yücel gibi usta oyuncuların rol aldığı Eşkıya, İstanbul, Şırnak ve Şanlıurfa’da çekildi. İstanbul sahneleri Tarlabaşı, Haydarpaşa ve Beyoğlu’nda geçiyor. Ayrıca Filmin bir kısmı ise Şırnak’taki Cudi Dağında ve Şanlıurfa’da çekildi. 

Tosun Paşa Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Tosun Paşa, defalarca yayınlanan, unutulmaz Yeşilçam filimlerinden. Film, İstanbul’daki Hidiv Kasrı, ayrıca Emirgan Korusu ve Göksu Kasrı’nda geçiyor.

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, İftarlık Gazoz Fotoğraflarıİftarlık Gazoz Nerede Çekiliyor?

Cem Yılmaz’ın sevilen filmlerinden olan İftarlık Gazoz Muğla’nın Ula ve Menteş ilçelerinde geçiyor.

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Selvi Boylum Al Yazmalım Nerede ÇekildiSelvi Boylum Al Yazmalım Nerede Çekiliyor?

Osmaniye’de çekilen film bugün bile Türk sinemasının en sevilen yapımlarından birisi. Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın dokunaklı diyaloglarını gözünüzde canlandıracağınız bir Osmaniye gezisi planlamanızı öneririz. Bunun yanı sıra Osmaniye’de gezilecek yerleri ise Osmaniye Gezi Rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

Babam ve Oğlum Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Duygu dolu bu Çağan Irmak filmi Balıkesir; Ayvalık, İstanbul ve İzmir; ayrıca Seferihisar’da geçiyor. Yaz tatilinin popüler destinasyonlarından olan Ayvalık veya Seferihisar’a giderek filmin atmosferini soluyabilirsiniz. 

Çiçek Abbas Nerede Çekiliyor?

İkonik kırmızı minibüsü ile akıllarda yer eden Çiçek Abbas filmi İstanbul Alibeyköy’de geçiyor.

Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler, Ayla Filmi Nerede Çekildi?Ayla Filmi Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Kore Savaşında geçen olaylardan esinlenerek senaryosu yazılan film Tarsus’ta geçiyor. Ayrıca Şahmeran efsanesinin doğduğu şehir Tarsus ve efsane hakkında bilgi almak için Tarsus konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

Züğürt Ağa Nerede Çekiliyor? Dizi ve Filmlerin Çekildiği Yerler

Şener Şen denildiği zaman ilk akla gelen karakterlerden birisi Züğürt Ağa’dır. Bu efsanevi film Şanlıurfa Haraptar köyünde geçiyor.

vavien filmi fotoğrafları, vavien nerede çekildi? Vavien Filmi Nerede Çekiliyor?

Engin Günaydın’ın eşsiz oyunculuğu ile dram ve komediyi dengeleyen film Tokat’ın Erbaa ilçesinde geçiyor. Bunun yanı sıra Engin Günaydın’ın da aralarında bulunduğu Tokatlı oyuncuların kim olduğunu öğrenmek için de Tokatlı Ünlüler Kimler başlıklı yazımızı okumayı unutmayın.

Dizi ve filmlerin çekildiği yerler, Yumurta - Bal - SütYumurta – Bal – Süt Nerede Çekiliyor?

Semih Kaplanoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı üçleme üç farklı şehre yayılıyor. Yumurta Gölcük’te, Süt İzmir’de, ayrıca Bal ise Rize Ayder yaylasında geçiyor. Son dönemde trend gezi adreslerinden biri olan Ayder yaylası ile ilgili bilgi almak için Ayder konulu yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yorum ekle