Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Denizli gezi rehberi / Pamukkale, Karahayıt ve Kleopatra Havuzu

Denizli gezi rehberi / Pamukkale, Karahayıt ve Kleopatra Havuzu

Denizli Ege bölgesinde denize kıyısı olmamasına karşın barındırdığı güzelliklerle pek de denizi aratmayan güzel şehirlerimizden biri. Horoz ile özdeşleşmiş bu ilimizin tüm güzelliklerini yazarımız Elif Omput sizin için gezdi gördü ve yazdı…

Denizli gezi rehberi

Ege’nin koynun da bir memleket Denizli. Evet itiraf ediyorum belli bir yaşa kadar Denizli ilimizin denize kıyısı olduğunu sanıyordum. ☺ Ege bölgesinin içlerinde kalan Denizli;  1988 yılında UNESCO dünya miras listesine giren Pamukkale ve Hierapolis Antik kentine ev sahipliği yapmaktadır. Pamukkale travertenlerini duymayan yoktur herhalde keza onları bilmemek gerçekten büyük bir ayıp olmalı.

Pamukkale ve Karahayıt

Pamukkale Denizli il merkezine 15 kilometre mesafede bulunuyor. Pamukkale gerçekten büyüleyici fakat beni daha çok etkileyen ve hoşuma giden yer Karahayıt kasabası oldu burası Pamukkale’ye 7 kilometre mesafede batı tarafında kalıyor ve dolmuş mevcut gitmek için. Çarşısı çok sıcak ve iyi kalpli insanlarla dolu yardımsever ve nazikler. Karahayıt kasabasında bulunan Kırmızı travertenleri ve kaplıcayı kesinlikle ziyaret edin. Bu kaplıcaların suyu ila çamurunun faydasını saymakla bitiremem. Su sıcaklığı ortalama 58 derecelerde oluyor. Ayrıca Kaplıca halka açık ve ücretsiz, kasabayı yürüyerek çok rahat gezebiliyorsunuz.

Denizli Karahayıt’ta ne yenir nerede kalınır?

Karnınız mı açıktı hemen o mükemmel gözlemelerinden iki tane sipariş ediyorsunuz ve yanında tabi ki Denizlinin simgesi zafer gazozu işte hayat tam bu diyorsunuz. Çok uygun fiyata oteller ve pansiyonlar mevcut yani her keseye kesinlikle uygun.

Ben yaz sonu sezon kapandığı sıralarda gittim ona rağmen oldukça ziyaretçisi bulunuyor. Tezgahlar da çok güzel dokuma eşyalar satılıyor bayıldım desem yeridir.

Hierapolis

Burayı Yunan tarihi meraklıları da kesinlikle ziyaret etmeli Hierapolis antik kenti oldukça gösterişli ve geniş ben mobilet kiralamıştım gezmek için sanırım saati 40 liraydı.

Gittiğim zamanlar güz yeni başlıyordu antik kentin her yanı sarı çiğdem çiçekleri ile kaplıydı çok güzel bir görsel şölen olduğu kesin ziyaretçiler için. Antik kenti müze kartınızla ücretsiz gezebiliyorsunuz bence büyük avantaj antik tiyatro ve müze çok güzel en az 3 4 saatinizi ayırmanız gerekir.

Kleopatra Havuzu

Burada beni en çok etkileyen hiç tartışmasız Kleopatra havuzuydu; berrak cam gibi sıcak termal suyu ve havuz içinde Bizans dönemin de yaşanan deprem sırasında yıkılan sütunlar gerçekten Mükemmel ötesi bir yer diyebilirim havuza girme bedeli bir kişi 36 liraydı şuan fiyat bilgisine sahip değilim.

Sadece bu alanda beni rahatsız eden tek şey havuzun etrafındaki kafe oldu siz havuzda dinleniyorsunuz. Hemen dibiniz de insanlar çay kahve içiyor ve yemek yiyorlar kendinizi süs havuzundaki ördek gibi hissedebilirsiniz. ☺ Bunu demeden geçemezdim sanırım.

Denizli ‘ye ulaşım

Denizli merkezine 65 kilometre mesafede Denizli Çardak askeri- sivil kullanımına açık havalimanı bulunmakta veya 240 kilometre mesafede olan İzmir Adnan Menderes havaalanını da kullanabilirsiniz elbette. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ya da Denizli araç kiralama seçeneklerine Yolcu360‘tan bakmadan yola çıkmayın. Denizliye gitmişken kuyu tandırı yemeden Zafer gazozu içmeden teleferik ile Denizliyi kuşbakışı izlemeden dönmeyin. Gezginkz der ki; doğa ile kalın, doğa da kalın.

Denizli'de keşfedilmesi gereken yerler

Yorum ekle