Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Çocuklar İçin En Güzel 10 Eğitici Uygulama

Çocuklar İçin En Güzel 10 Eğitici Uygulama

Teknoloji büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor ve hayatımızın her alanına etki ediyor. Bu durumun elbette birçok getirisi mevcut ancak özellikle de anne babalar teknolojinin bu denli gelişmesini kimi zaman endişe ile karşılayabiliyor. Çocukların ekran karşısında fazla zaman geçirmesi, tablet, televizyon ya da cep telefonu gibi araçlarla fazlaca haşır neşir olması ebeveynleri endişelendirebiliyor. Bu nedenle de birçok ebeveyn teknolojik araçların kullanımı konusunda çocuklarını kısıtlama yoluna gidebiliyor. Peki çocukların teknolojik cihazları kullanımını kısıtlamak ya da engellemek gerçekten doğru bir yaklaşım mı? Elbette ki kısıtlamak yerine doğru yönlendirme ile faydalı kullanım sağlamak çok daha doğru bir yaklaşım. İşte en güzel 10 eğitici uygulama.

Binlerce araç arasından size ve ailenize göre ideal kiralık aracı Yolcu360 ile dakikalar içerisinde bulabilir ve kiralayabilirsiniz.

Çocuklar İçin Eğitici Mobil Uygulamalar

Çocukların ekran kullanımını daha faydalı hale getirmek için birçok eğitici mobil uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar eğitici yönleri ile çocukların hem eğlenmesini hem de faydalı bilgiler öğrenerek temel becerilerini geliştirmesini sağlıyor. Elbette bu uygulamaların da ilk etapta ebeveyn denetiminde kullanılması çok önemli. Bu içeriğimizde çocuklar için en iyi 5 eğitici mobil uygulamayı inceleyeceğiz. Siz de çocuklarınızın ekran karşısında çok daha verimli zaman geçirmesini istiyorsanız bu içerik tam size göre. 

  • Duolingo

egitici-uygulama

Yeni bir dil öğrenme konusunda ilgili olan çocukların dil gelişimine büyük katkı sağlayan Duolingo oldukça popüler mobil uygulamalardan biri. Renkli ve eğlenceli grafikler kullanılarak hazırlanmış olan içerikler çocukların eğlenerek dil öğrenmesi için harika seçeneklerden biri. Çocuklar Duolingo ile kelime bilgilerini artırabilir, dil yapısını öğrenebilir ve eğitmenlerle etkileşime geçerek konuşma pratiği yapabilirler. Erken yaşta yeni bir dil edinimi için büyük faydalar sunan Duolingo’da kullanıcılar öğrenme süreçlerini kendi seviyelerine göre özelleştirebilirler. 

  • Toca Life World

egitici-uygulama-.jpg

Sanal gerçeklik son yılların favori teknolojilerinden biri. Toca Life World de çocukların yaratıcı yönlerini geliştirmeleri için özel olarak tasarlanmış olan bir sanal gerçeklik uygulaması. Uygulama ile çocukların farklı mekanlarda farklı karakterlerle etkileşim kurması, yeni nesneleri keşfetmesi ve kendi öykülerini oluşturması mümkün hale getirilmiş. Çocuklar bu sanal dünya içerisinde özgürce oyunlar oynayarak eğlenebilir, bu dünya içerisinde yer alan karakterleri kendi zevklerine göre kişiselleştirebilir ve hayal dünyalarının sınırlarını zorlayabilirler. Toca Life World çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri için oldukça etkili bir uygulama. Siz de çocuklarınızın kendilerini ifade etme becerilerini ilerletmelerini ve yaratıcı yönlerini geliştirmelerini istiyorsanız Toca Life World’e bir şans verebilirsiniz.

  • Drawing Desk

egitici-uygulama-1

Resim yapmak birçok çocuk için en eğlenceli aktivitelerden biri. Özellikle de okul öncesi dönemde çocuklar kendilerini çoğunlukla yaptıkları resimlerle ve kullandıkları renklerle ifade ederler. Bu durumu teknoloji ile destekleyerek çocukların resim yapma yeteneklerini geliştirmek isterseniz de önerebileceğimiz en iyi mobil uygulamalardan biri Drawing Desk. Uygulama özellikle de çocukların görsel zekasını geliştirmek ve çizim yeteneğini ilerletmek adına oldukça başarılı. Drawing Desk içerisinde 4 farklı çizim modelini içeren bir uygulama. Drawing Desk ile çocuğunuzun küçük yaşlardan itibaren grafik çizim konusunda gelişimini sağlayabilirsiniz. 

  • Star Walk 2

egitici-uygulama-2

Astronomiye ilgi duyan bir çocuğunuz mu var? O halde ona sunabileceğiniz en iyi mobil uygulamalardan biri olan Star Walk 2 ile tanışın. Star Walk 2 ile konum bilgilerinizi kullanarak gece gökyüzündeki yıldızların yönünü bulabilmeniz mümkün. İnteraktif bir gözlem uygulaması olan Star Walk 2 ile çocuklar gerçek zamanlı olarak gökyüzünü inceleyebiliyor. Yıldızlar, gezegenler ve diğer gök cisimlerini etkileyici grafikler eşliğinde keşfetmeyi mümkün hale getiren bu uygulama ile çocuğunuz gökyüzünü çok daha eğlenceli bir şekilde keşfedebilir. 

  • Novakid

egitici-uygulama-3

Çocuğunuzun ana dili İngilizce olan eğitmenler ile pratik yaparak İngilizce öğrenmesi için tasarlanmış olan Novakid, en popüler dil uygulamalarından biri. Uygulama içerisinde yer alan videolar ve oyunlar çocuğunuzun keyifli vakit geçirmesini sağlarken ana dili İngilizce olan eğitmenler ile yapılan pratikler dil gelişimine büyük katkı sağlar. Etkileşimli bir öğrenme platformu olan Novakid basit arayüzü ve ilgi çekici grafikleri ile oldukça başarılı bir mobil uygulama. 

  • Piano Maestro by JoyTunes

egitici-uygulama-4

Müziğe ilgi duyan çocukların piyano çalma yeteneklerini geliştirmeleri için tasarlanmış olan Piano Maestro by JoyTunes küçük yetenekler için muhteşem bir mobil uygulama. Piano Maestro by JoyTunes içerisindeki eğlenceli dersler, popüler şarkılar ve interaktif notalar sayesinde çocuğunuz hem ritim duygusunu geliştirebilir hem de nota öğrenebilir. Piyano çalmak konusuna ilgi duyan çocuklarınızın yeteneklerini geliştirmek için bu uygulamayı mutlaka denemelisiniz. 

  • ScratchJr

egitici-uygulama-5

Son yılların en popüler konularından biri olan kodlama konusuna çocuğunuzu yönlendirmek ve onun bu alandaki yeteneklerini geliştirmek için kesinlikle keşfetmeniz gereken uygulamalardan biri ScratchJr. Bu uygulama ile çocuklarınızın temel kodlama becerilerini öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Çocuklar ScratchJr ile blok tabanlı programlama kullanarak kendi interaktif hikayelerini oluşturabilir, oyunlarını ve animasyonlarını geliştirebilirler. ScratchJr aynı zamanda çocukların yaratıcı düşünme, problem çözme ve mantıksal düşünme gibi yeteneklerini geliştirmelerine de büyük katkı sağlar.

  • Algo Dijital

egitici-uygulama-6

Kodlama ile ilgili geliştirilmiş uygulamalardan biri de Algo Dijital. TEGV tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama çocuklarınıza kodlama öğretmek ve algoritmik düşünce gelişimine katkıda bulunmak için tasarlanmış. Algo Dijital içerisinde temelde 4 farklı tema ve her tema içerisinde 10 farklı oyun yer alıyor. Uygulamanın ana karakteri olan “Yuko” ise çocuklarınıza hem keyifli zaman geçirtiyor hem de kodlama konusunda onlara eğitici bilgiler veriyor. 

  • National Geographic Kids

egitici-uygulama-7

Bilim, doğa ve hayvanlar konusunda meraklı çocuklarınız mı var? O halde onlar için en ideal uygulama kesinlikle National Geographic Kids. Hem eğlenceli hem de öğretici bir kaynak olan bu uygulama içerisinde muhteşem görseller, bilgilendirici makaleler ve eğitici videolar yer alıyor. Çocuklar National Geographic Kids ile dünyanın farklı bölgelerini keşfedebilir, doğa olaylarını bilimsel nedenleri ile öğrenebilir ve hayvanlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirler. Siz de çocuklarınızın bilime ve doğaya olan ilgisini desteklemek için National Geographic Kids uygulamasını kullanmalarını sağlayabilirsiniz. 

  • MentalUp

egitici-uygulama-8

Okul öncesi dönemdeki çocuklardan 6. sınıf öğrencilerine kadar oldukça geniş bir hedef kitlesi olan MentalUp, çocuk gelişim uzmanları ve pedagoglar eşliğinde geliştirilmiş bir mobil uygulama. Uygulamanın temel amaçlarından biri çocukların mantık, hafıza ve odaklanma yeteneklerini geliştirmek. Aynı zamanda MentalUp çocukların görsel ve sözel zeka yeteneklerini geliştirecek bir dizi bilimsel oyun da içeriyor. Uygulamanın en önemli faydalarından biri ise hafızayı geliştirmek, daha hızlı öğrenme sağlamak ve dikkat eksikliğinin önüne geçmek. Siz de çocuklarınızın yüksek konsantrasyona sahip olmasını ve güçlü yönlerini keşfetmesini istiyorsanız MentalUp ile bu kazanımları edinmesini sağlayabilirsiniz. 

Çocukları özellikle de tatil zamanlarında oyalamak kimi zaman oldukça zorlayıcı olabilir. Birçok ebeveyn için ise bu durumun çözümü onları ekran ile oyalamak. Bu gibi durumlarda çocukların ekran karşısında geçirecekleri zamanı en eğitici ve verimli şekilde planlamanıza yardımcı olacak mobil uygulamaları ise sizin için sıraladık. Özellikle de şehir dışı tatillerde çok işinize yarayacak bu uygulamalar ile çocuklarınız eğlenceli ve eğitici zaman geçirirken siz de rahat bir şekilde çevreyi keşfedebilir ve tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Bu keşifler için bir araç kiralama hizmetine ihtiyaç duyduğunuz anda ise Yolcu360 mobil uygulaması ile dilediğiniz an dilediğiniz yerde kolay ve hızlı bir şekilde araç kiralayabilirsiniz. 

Yorum ekle