Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Aksiyon Kamera Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Aksiyon Kamera Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Özellikle doğa sporlarına merak salanların sayısı arttıkça bu konudaki ilginç ve bir o kadar da faydalı alet edevatın ortaya çıkması da çok uzun sürmüyor. Aksiyon kamera fayda konusunda belki de en etkili olan aletlerden bir tanesi.

Aksiyon Kamera Nedir?

En basit tanıyımıyla aksiyon kamera, hareket halindeyken ullanabildiğiniz kamera olarak tanımlanıyor. Ama hareketi de öyle basit hareketler gibi algılamayın sakın. Paraşütle atlamak, bisiklet ile dağdan inmek, su üstünde kaymak ve sörf gibi değişik ve gerçek anlamda aksiyonu bol hareketlerden bahsediyoruz. Eh, bu gibi sporları yapıyorsanız, o anları ölümsüzleştirmek, torunlara anlatacağınız hikayelerin kanıtlarını da toplamayı istiyorsunuz tabi ki.

 

İşte aksiyon kamera bu noktada işe karışıyor. Kaskınıza, alın bandıyla kafanıza, elinize, kolunuza rahatlıkla takabildiğiniz bu basit görünümlü ve küçük kameralar ile bir hayli fazla aktiviteyi problemsiz görüntüleme şansına sahipsiniz.

 

Yüksek hızlı çekim yetenekleri ve kaliteli lensleri sayesinde görüntülerdeki sarsılmaları en aza indirecek şekilde tasarlanmış olan bu kameralar son dönemde öne çıkmaya başladılar.

 

Aksiyon Kamera Nasıl Kullanılır?

 

Dediğimiz gibi, aksiyon kameraları vücudunuzda pek çok yere sabitleyerek farklı çekimler yapma şansına sahipsiniz. Paraşütle atlarken ya da bisiklet ile dağdan aşağı bir iniş yaparken kaskınıza takabilir, daha etkili ve ilginç çekimler için aynı anda pek çok kamerayı üzerinizde taşıyabilirsiniz.

 

Aksiyon kamera, goProÖzellikle yaz aylarında sörf, dalış, su kayağı gibi aktivitelerin yanında bisiklet, paraşüt, motokros, dağcılık ve hatta trekking’de bile kullanabiliyorsunuz bu kameraları. Aksiyon kamera vücudunuza bağlı olduğu için hem sizinle birlikte hareket etmekten kaynaklı sarsıntılar azalırken hem de kameranın yüksek hızlı kayıt özellikleri ve lenslerinden kaynaklı bir sarsıntı önleyiciliği de bulunuyor. Böylelikle normal kameralar ile yapamadaığınız atlamalı, zıplamalı, uçmalı, kaçmalı çekimleri aksiyon kameralar ile pratik bir şekilde halledebiliyorsunuz.

 

Android ve iOs uygulamalarıyla aksiyon kameraları uzaktan kumanda etme, çekilen görüntüleri telefon ya da tabletinizden izleme ve GPS seçeneği ile yer, zaman ve rota bilgilerini kaydetme şansına da sahipsiniz.

 

Ekstrem sporlarda çekim yapmak için tasarlandığından dolayı kameraların su, toz ve güneş ışığına karşı dayanıklılık gösterdiğini belirtmekte fayda var.

 

Farklı kullanım amaçlarına sahip, oldukça fazla yan ekipman seçeneği de bulunuyor aksiyon kameralarda. Sörf sırasındaki çekimler için sörf tahtasına sabitlemeye yarayan vantuz aparatı bile mevcut. Sörf yapmam ki ben diyorsanız, aracınızın üstüne monte edip yol çekimleri de yapabilirsiniz.

1 yorum