Yolcu360 Blog
santorini-turu
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Santorini Turu: Yunan Adaları Rehberi

Santorini Turu: Yunan Adaları Rehberi

Santorini ruhunuzu dinlendiren gün batımı, damağınızı şenlendiren şarabı ile sizi harikalar diyarına yolculuğa çıkarıyor. Gözlerinizi kapatın ve adanın ritmini kalbinizde hissedin. 

Santorini Turu

santorini-turu-1.jpg

Yunanistan deyince bembeyaz evleri, masmavi deniziyle bütünleşmiş eşsiz manzaraları akla gelir. Gün batımını soluksuz seyredebileceğiniz adalarıyla meşhurdur. İşte o adalardan biri de Santorini’dir. 

Sıcacık güneşiyle sizleri selamlayan, romantik ada Santorini. En güzel çiçek kokularının Akdeniz esintisi ile ruhunuza dolduğu muhteşem ada. Öylesine sakin öylesine etkileyici ki eminiz siz de Santorini turunun ardından bu adaya aşık olacaksınız. Beyaza boyanmış mavi çatılı evlerin Ege Denizi ile uyumuna hayran kalacaksınız. 

3600 yıllık tarihi geçmişiyle sizi sarıp sarmalayan Santorini’nin Arnavut kaldırımlarında kendinizi kaybedeceksiniz. 

Santorini Gezilecek Yerler

santorini-turu-2.jpg

Böylesine güzel bir adada yapılacak ne çok şey, gezilecek ne çok yer vardır; öyle değil mi? Dünyaca ünlü plajlarından, antik kentlerine Santorini’de yapılacak çok şey var. Gelin Yunan adaları turunun en güzel rotası Santorini’yi birlikte keşfedelim. 

  • En Romantik Yer: Oia

Yunanistan gezisi sırasında adını sıkça duyacağımız Oia, Santorini’nin en bilinen kasabalarından biridir. Kartpostallarda görmeye alışık olduğumuz nefes kesici Yunan mimarisiyle ön plana çıkıyor. Peki Oia’yı romantik kılan özelliği nedir? Burası Yunan adaları turu içerisinde en güzel gün batımı manzarasına sahip olan bölgedir. Haliyle güneşin o göz alıcı turunculuğunu en iyi Oia’dan seyredebilirsiniz. Hatta dilerseniz sevdiğiniz ile gün batımına karşı enfes bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

  • Ege’nin En Güzel Plajları

Ege Denizi’nin eşsiz maviliğine kapılmamak mümkün değil. Santorini turunuzda Ege’yi başka bir açıdan görme şansına sahipsiniz. Tertemiz koyları, sığ sularıyla bambaşka bir Ege sizleri bekliyor. Siyah kumuyla ünlü Kamari Plajı ve volkanik oluşumlu kayalardan adını alan Kızıl Plaj Santorini’nin en beğenilen plajları arasında yer alıyor. Perissa, Perivolos, Monilithos Plajları da turistler tarafından sıkça tercih ediliyor. 

  • Helenistik Mimari: Antik Thera

Yunanistan gezisine çıkılır da tarihi eser görmeden dönmek olur mu? Tabi ki olmaz. M.Ö. 9.YY’dan kalan bu antik şehir, Mesa Vouna Tepesi’ne kurulmuş. Uçsuz bucaksız deniz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Antik Thera, Santorini’nin yaşayan mirası. Helenistik mimarinin en güzel örneklerinden olan Thera, agora ve tiyatrosuyla antik çağlardan gelen bir misafir gibi göz kamaştırıyor. 

  • Şarap ve Santorini

Yunan adaları turunuz sırasında sizi en çok etkileyen rota şaraphaneler olacak. Yunanistan’ın en iyi, en kaliteli şaraplarının üretildiği yer Santorini’dir. Dünyanın en eski üzüm bağlarının bulunduğu bu bölgede beyaz şarap başta olmak üzere yüksek kaliteli şaraplar üretiliyor. Dilerseniz üzüm bağlarını gezebilir, şarap yapım aşamasını izleyebilirsiniz. “Yok, ben keyif yapmak istiyorum.” derseniz de sizi dünyanın en iyi şaraplarını tatmaya Santorini’ye davet ediyoruz. 😇

  • Geleneksel Yaşam İzleri: İmerovigli 

Oia’dan sonra Santorini’nin en güzel gün batımına şahit olabileceğiniz yer İmerovigli’dir. Santorini turunun canlı ve kıpır kıpır rotası İmerovigli özellikle turistlerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ulaşımının kolay olması bölgeyi daha da cazip kılıyor. Sayısız restoran ve kafesiyle hizmet veren İmerovigli’de geleneksel Yunan mimarisinin tadını çıkarabilirsiniz. Dışarıdan bakınca kardan kuleler gibi gözüken otellerinde konaklama imkanına da sahipsiniz. 

  • Arnavut Kaldırımlarıyla Megalochori

Alışılagelmiş Ege kasabaları vardır. Küçük, sessiz ve bir o kadar sıcak. Herkesin birbirini yakından tanıdığı, samimi yerleşim yerleri. İşte Megalochori de tıpkı böyledir. Adımınızı attığınız an enerjisiyle sizi sarıp sarmalar. 

Karış karış keşfedilmeyi bekleyen tarihi mirasları, doğal güzellikleriyle size kucak açar. Megalochori’de pitoresk ve neoklasik mimarinin zarif ezgilerini görmek mümkündür. Dar sokakları ve kaldırımlarından sizi geçmişe götürür. Şarkıda da dediği gibi: “Arnavut kaldırımlı taş sokaklar… Ah bir dili olsa da bir konuşsa!” Kim bilir neler anlatır. 

Yunanistan Akropolis Gezisi yazımız için tıklayın.

Santorini Turu İçin En Güzel Tarihler

santorini-turu-3.jpg

Elbette gezmenin, keşfetmenin, yeni maceralara atılmanın zamanı olmaz. Yeni yerler görmek her zaman insanı mutlu eder. Fakat Yunanistan gezisi için biraz temkinli olmakta fayda var. 

Bildiğiniz üzere komşumuz Yunanistan, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bir coğrafyaya sahip. Haliyle yaz aylarında epey sıcak günler geçiriyor. Termometreler gezginleri iyiden iyiye zorluyor. İşte bu yüzden ekim ve mayıs ayları arası en güzel tarihlerden biridir. Bahar aylarının ılıklığı ile sonbaharın serinliği Santorini turunuzu rahat bir şekilde geçirmenizi sağlar. 

Özellikle haziran ve eylül ayları arası yaz sezonu olduğu için epey kalabalıktır. Dilediğiniz restoranda yer bulamayabilir, gün batımını istediğiniz açıdan yakalayamayabilirsiniz. O yüzden Yunanistan gezisini planlarken tarih aralıklarına dikkat etmenizi öneriyoruz. 

Yunanistan gezisi yeni yerler keşfetmek isteyenler için kusursuz bir seçenek. Tatil planında yurt dışından manzaralara yer vermek isteyenler, Santorini turunu bu yaz sakın kaçırmayın. Bizden söylemesi. 😉

Yurt Dışı Tatili İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle