Yolcu360 Blog
Sakız Adası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Çeşme’den Hangi Yunan Adalarına Gidilir?

Çeşme’den Hangi Yunan Adalarına Gidilir?

Çeşme’den hangi Yunan adalarına gidilir? Çeşme’de Yunan adalarına nasıl gidiliyor? Çeşme’den Yunan adalarına geçiş vizesi nereden alınıyor?

Çeşme’den hangi Yunan adalarına gidilir? Çeşme’de Yunan adalarına nasıl gidiliyor? Çeşme’den Yunan adalarına geçiş vizesi nereden alınıyor?

Çeşme’den Hangi Yunan Adalarına Gidilir?

Çeşme’den Yunan Adaları’na geçmek gibi bir planınız mı var? Cevaplayamadığınız bazı sorular sizi bu plandan soğutuyor mu? Sorularınız cevabını ve daha birçok sorunun cevabını bu yazımızın içinde bulabilirsiniz. Çeşme’den hangi Yunan Adaları’na gidilir? Nasıl gidilir? Vize nasıl alabilirim? Geçmem için ne gerekli? Orada ne yaparım? Gibi soruların ve daha fazlasının cevabı için yazımızı okumaya devam edin.

Çeşme araç kiralama fiyatları için buraya tıklayınız!

Çeşme’den Yunan Adaları’na Geçiş

Çeşme’den feribot kullanarak sadece Sakız Adası’na geçebilirsiniz. Çeşme’ye en yakın Yunan Adası Sakız Adası’dır. Yunan Adaları kıyılarımıza çok yakın olsa da bir yerden bütün adalara sefer yoktur.

Yunan Adaları Vizesi Hakkında Bilgiler

Çoğu Yunan adalarında kapıda vize uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulama sayesinde belli bir ücret ödeyerek kapıda vize alabilir belli süreliğine adayı gezebilirsiniz. Onun dışında Yunanistan adalarına geçebilmek için Schengen Vizesi veya Yeşil Pasaport şarttır. 60 Euro civarında bir miktar ödeyerek kapıda vize alabilirsiniz. Eğer pasaportunuzda KKTC giriş damganız bulunuyorsa Yunanistan’a giriş yapamazsınız. Kapıda vize uygulaması olmayan 2 tane ada bulunmaktadır. (Leros ve Kalimnos)

Sakız Adası Hakkında Genel Bilgiler

Sakız Adası, adından da anlaşılabileceği gibi ününü sakız ağaçlarından almaktadır. Çeşme’nin 1 mil kadar uzağında bulunan bu ada Yunanistan’ın beşinci büyük adasıdır. Yunanlılar adaya “Chios” demektedir. Sakız Adası insanları ilk görüşte büyülemektedir. Yunan şair Drossinis ada hakkında “Chios, harika bir ada! Adını söylerken bile gül suyunu hissediyorum” cümlelerini kurmuştur.

Adada irili ufaklı 66 köy bulunmaktadır. Adanın güneyinde dünyaca ünlü orta çağ köyleri bulunmaktadır. Adanın en çok turist çeken yeri bu bölgelerdir.

Sakız Adası’nda Görülmesi Gereken Yerler

Sakız Adası tarihi açıdan son derece zengin bir yerdir. Adada farklı farklı beylikler, devletler hüküm sürmüştür. Adada mutlaka görülmesi gerekilen yerlerden birkaçı 11. yy. dan kalma bir manastır olan Nea Moni, Sakız Kalesi, Sakız Bizans Müzesi ve Homerion Cultural Center’dır. Adada önemli plajlar ve doğal oluşumlar bulunmaktadır. Plajlardan Paralia Agiasmata, Paralia Avliona, Paralia Vroulidia, Paralia Apothika’nın görülmesinde fayda vardır. Ada kültürel açıdan sizi tam bir doyum noktasına ulaştıracaktır çünkü adada birçok müze bulunmaktadır. Müzelerden Sakız Bizans Müzesi, The Chios Mastic Museum, Citrus Museum’u gezmek için 1 gün ayırmakta fayda vardır.

Sakız Adası’nın Meşhur Yemekleri

Tahmin edebileceğiniz gibi yemeklerde genel olarak damla sakızı ve türevleri kullanılıyor. Adada deniz ürünlerinin de yüzdelik dilimde önemli bir yeri vardır. Ada da en çok tüketilen deniz mahsulü Ahtapottur. Adada peynir vazgeçilemez bir yiyecektir. Yunan Salatasında kullanılan Feta peyniri en ünlü peynirlerden biridir. Adada yemeklerden sonra dondurma yenilir.

Biber, Domates vb. den oluşan Budiri adada tadılması gereken lezzetlerdendir. İçecek olarak Uzo ve mastika adını verdikleri alkollü içecekleri tüketirler. Şehirde alkolsüz olarak tüketilen damla sakızlı Türk kahvesi vazgeçilmez lezzetler arasındadır.

Türkiye’den Feribotla Gidilen Yunan Adaları

Türkiye’nin farklı farklı ilçelerinden Yunan Adaları’na geçiş yapabilirsiniz. Bunlardan birkaçı aşağıdaki gibidir.

Bodrum’dan kalkan feribotlarla Rodos Adası, Patmos ve Leros Adası’na, Ayvalık’tan hareket eden feribotlarla Midilli Adası’na, Bodrum’dan kalkan feribotlarla Kos’a, Kuşadası’ndan kalkan feribotlarla Samos Adası’na, 25 dakikalık bir sefer sonucu ulaşabileceğiniz Bodrum’dan kalkan feribotlarla Kalymnos Adası’na, Kaş’tan kalkan feribotlarla Kastellorizo Adası’na ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle