Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Bilgi ve 2024 Fiyatları

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Bilgi ve 2024 Fiyatları

Erciyes Kayak Merkezi’ne gitmenin tam zamanı! Kış aylarına giriş yaptığımız şu günlerde karın keyfini çıkarmanın tam zamanı. Erciyes Kayak Merkezi, hem Türkiye’nin hem de dünyanın gözde kış sporu merkezleri arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı binlerce turist kar yağar yağmaz soluğu Erciyes’te alıyor ve tatili doyasıya yaşıyor. Kolay ulaşım, uygun fiyat ve eşsiz kar manzarası ile tatilciler heyecanlandırıyor. Şunu hatırlatmakta fayda var; bu güzide mekanda konaklamadan, kayak derslerine kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Erciyes Kayak Merkezi 2024 fiyatları hakkında araştırma yapan pek çok kişi, kış aylarının son zamanlarını değerlendirmek ve son bir kar tatiline çıkmak için hazırlık yapıyor. Bu amaçla biz de bu eşsiz tatile çıkmadan önce sizler için Erciyes telesiyejin keyfini çıkabileceğiniz bir yazı hazırladık.  

Erciyes Kayak Merkezi

Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Hal böyle olunca hepimizde kar topu oynama, doyasıya kayak yapma isteği doğuyor. Bembeyaz karların üzerinde yuvarlanma, soğuğa aldırmadan neşeli ile eğlenmek istiyoruz. Kışın tadını çıkarabileceğiniz bir adres: Erciyes Kayak Merkezi. Bol oksijenli dağ havası, göz kamaştıran manzarası ile unutulmaz bir kış tatili sizleri bekliyor.

Erciyes Kayak Merkezi kış aylarında yerli turistlerin haricinde yabancı turistleri de ağırlıyor. Bu bakımdan dünyaca ünlü bir kayak merkezine sahibiz diyebiliriz. Erciyes Kayak Merkezi hakkında merak edilenler:

  • Erciyes Dağı 3.916 metre yüksekliğe sahiptir.
  • Farklı kayak seviyelerine göre toplam 41 adet kayak pisti mevcut.
  • Kayak merkezinde telesiyej, gondol ve T-Bar hizmetleri var.
  • Develi, Hisarcık, Tekir ve Hacılar olmak üzere kayak merkezine 4 adet giriş kapısı mevcuttur.
  • Giriş kapılarındaki tesislerde restoran ve kafeler hizmet vermektedir. 
  • Erciyes Dağı kış turizminin yanı sıra zengin bir flora ve fauna alanıdır. 
  • Kar kalınlığı yıllık ortalama 50 cm ile 100 cm arasında değişmektedir. 

Erciyes Kayak Merkezi kış aylarında ve karne tatillerinde yüzde 100 doluluğa ulaşıyor. Eğer konaklamalı tatil için düşünüyorsanız erken rezervasyon yapmakta fayda olacağını belirtelim. Yoğun iş stresinden sıkılan yetişkinler ya da derslerin yoğunluğunu geride bırakmak isteyen öğrenciler için en doğru tercih olacağını ifade edelim.  

kayseri-erciyes-kayak-merkezi-2022-fiyatları-1

Erciyes Kayak Merkezi Nerede?  

Adından belli olsa da pek çok kişi ‘Erciyes Kayak Merkezi nerede?’ diye araştırıyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu güzide mekan Kayseri ilimizde yer alıyor. Türkiye’nin en büyük dağlarından biri olan Erciyes, kışın turizm açısından uğrak olduğu kadar yazları da gözde piknik merkezi olarak öne çıkıyor.  Ulaşım açısından tatilcilere kolaylık sağlayan bir konuma da sahip. Nitekim burası dünyanın en merkezi konumunda yer alan kayak merkezi olma özelliği de taşıyor.

Erciyes Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Kayseri Havaalanı’na 25 dakikalık mesafede yer alan Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım oldukça kolay. İstanbul aktarmalı farklı saatlerde uçak seferleri düzenleniyor. İlçe merkezinden gün içerisinde sıklıkla gerçekleşen minibüs seferleri ile ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Kaleönü ile Erciyes Kayak Merkezi arasında ise kayak sezonu boyunca devam eden otobüs seferleri de mevcut. Şehir merkezine ise sadece 20 dakikalık mesafede. Ulaşımın kolay olması Erciyes Kayak Merkezi’ne yerli ve yabancı turistlerin ilgisini daha da artırıyor.

Erciyes Kayak Merkezi Fiyatları 2024

kayseri-erciyes-kayak-merkezi-2022-fiyatları-2

Muhteşem bir kar tatili yapmak isteyenler listenin ilk başında fiyat araştırmasını koyuyor. Erciyes Kayak merkezi teleferik fiyatları da tatilcilerin araştırdığı konuların başında geliyor. Bu fiyatlar çıkış sayısına göre değişiyor. Eğer bir bileti sezon başında aldıysanız o sezonda kullanmak zorundasınız aksi takdirde biletiniz bir sonraki sezona devretmez ve yanar.   

2023-2024 kış sezonunda Erciyes Kayak Merkezi’ne gidecek olanlar için bir fiyat araştırması yaptık. Buna göre Erciyes Kayak Merkezi 2024 ücretleri şöyle: 

  • 1 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 60 TL
  • 7 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 300 TL
  • 14 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 430 TL
  • 30 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 830 TL
  • 50 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 1.200 TL
  • 100 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 2.250 TL
  • 200 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 3.650 TL
  • 1 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 45 TL
  • 7 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 250 TL
  • 14 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 350 TL
  • 30 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 650 TL
  • 50 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 950 TL
  • 100 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 1.650 TL 
  • 200 çıkış 0-12 yaş bilet fiyatı: 2.950 TL 
  • Yaya 1 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 25 TL
  • Yaya 1 çıkış 7-12 yaş bilet fiyatı: 15 TL
  • 0-6 yaş arası ücretsizdir.
  • Yürüyen bant 5 çıkış bilet fiyatı: 80 TL
  • Yürüyen bant 10 çıkış bilet fiyatı: 150 TL
  • Hacılar Kapı ve Hisarcık Kapı yürüyen bant ücreti %50 indirimlidir.
  • Hisarcık Kapı T-Bar Tesisi 2023 – 2024 sezonu için eğitim ve spora teşvik amacı ile bedelsiz hizmet verecektir. 
  • Zirve tırmanış 1 çıkış ücreti: 50 TL
  • Zümrüt Tesisi çalıştırma ücreti 10 kişiye kadar 500 TL, 11 kişi ve üzeri için 50 TL (Godol ücretleri dahil değildir.)

kayseri-erciyes-kayak-merkezi-2022-fiyatları

Erciyes Kayak Merkezi Otelleri ve Konaklama

Kayseri’ye yakın olan seyahat severler rahatlıkla günübirlik gezi düzenleyebilir. Fakat şehir dışından gelen ziyaretçilerin mutlaka konaklamasını öneriyoruz. Ayrıca bu büyüleyici ortamı da deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz. Kış sezonunun yoğunluğuna göre artan bir ziyaretçi sayısına sahip. Hal böyle olunca Erciyes Kayak Merkezi’ndeki otellere olan ilgi de değişiklik gözleniyor. İsteyenler dağ oteli isteyenler şehir oteli tercihinde bulunabiliyor. Otel fiyatları ortalama 2.000 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu bakımdan tatilini planlarken oteller ile ilgili detaylı bilgi almanızda fayda var. Erciyes Kayak Merkezi’nde konaklayabileceğiniz birkaç otel önerisi verelim. 

  1. Radisson Blu Hotels
  2. Mirada Hotels & Resorts
  3. X-Mountain Lodge Erciyes
  4. Magna Hotels
  5. Library Hotel Erciyes

Erciyes Kayak Merkezi Ne Zaman Gidilir?

Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine oranla Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon daha erken açılıyor. Aynı zamanda kar oranı uzun süre yerde kaldığı için kış sezonu kapanışı da daha geç gerçekleşiyor. Aralık ayı başında açılan sezon Mayıs ayına kadar devam ediyor. Fakat yine de her sene sezon açılış tarihlerinde kar kalınlığına göre değişkenlik olabiliyor. 

Kayseri Erciyes Dağı’nda Neler Yapılır?

Elbette hepimiz Erciyes Dağı’na kayak yapmak, kar topu oynamak ve teleferik ile sonsuzluğa doğru süzülmek için tercih ediyor. Fakat Erciyes Dağı’nda yapılacak etkinlikler sadece bunlarla sınırlı değil. Özellikle bahar aylarında doğa yürüyüşleri yapabilir, tertemiz dağ havasında ruhunu dinlendirebilirsiniz. Fotoğrafçılığa da ilgi duyuyorsanız Erciyes Dağı manzarası tam size göre. Bahar çiçeklerinin enfes renkleri, göz kamaştıran güzellikleri sizleri bekliyor. 

Kayseri’de kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

4 yorum

  • Merhaba biz arkadaşlarımla günü birlik kaymaya gelmek istiyoruz da kayak malzemelerini nerden temin edebiliriz kirayalayabilecegimiz bir yer mevcut mu acaba ve güncel fiyatını öğrenebilir miyim?