Yolcu360 Blog
Kıbrıs gezilecek yerler nelerdir?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler: En İyi 8 Kıbrıs Rotası!

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler: En İyi 8 Kıbrıs Rotası!

Kıbrıs gezilecek yerler için bir araştırma yapıldığında karşınıza çıkan seçenek çokluğu sizleri şaşkına çevirmeye yetiyor. Hem tarihi hem doğal güzellikleri açısından Tanrının cömert davrandığı Kıbrıs, mavinin, yeşilin ve tarihin zenginliklerini ziyaretçilerine aynı cömertlikle sunuyor…

Çok kültürlü bir tarihe sahip Kıbrıs, dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Akdeniz’in doğası ve Venedik, Bizans, İngiltere ve Osmanlı’dan kalan tarihi yapıları ile ziyaretçilerini büyüleyen Kıbrıs’ın en güzel şehirleri arasında Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa yer alıyor…

Kıbrıs’ta gezebileceğiniz yerler açısından birçok seçeneğiniz var.

kuzey kıbrıs türk cumhuriyet bayrağı ve türk bayrağı yan yana

Kıbrıs’ta Gezilecek Tarihi Yerler

Hazırsanız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gezebileceğiniz yerleri keşfediyoruz.

girne kalesi nerede, nasıl gidilir?

1 – Girne Kalesi

Kıbrıs’ta gezebileceğiniz tarihi yerler listesinin başında Girne Kalesi var. M.S. 7. yüzyılda inşâ edilen kale, tarih boyunca birçok devletin hakimiyeti altına girerken haliyle de birçok medeniyetin de izini taşıyan bir yapı haline dönüşmüş.

Girne Kalesi, tarih boyunca Venedik, Bizans, İngiltere Krallığı ve Osmanlı Devleti’nin hakimiyeti altına girmiş. Aslında Arap akınlarının Kıbrıs’ı hedef almasına karşı Girneliler bu kaleyi inşa etmişler. Günümüzde ise Kıbrıs gezebileceğiniz yerler listesinde.

Girne Kalesi içinde, Batık Gemi Müzesi’nde yaklaşık 2 bin yıllık bir batık gemiyi görebilirsiniz. Aynı zamanda zamanda gizemli ve korkutucu zindanlarda dolaşabilirsiniz.

Girne Kalesi’nin hemen yanındaki Luzinyan Kulesi, Venedik Kulesi ve St. George Kilisesi de Kıbrıs’ta gezebileceğiniz tarihi yerler arasında.

Lefkoşa şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan kaleye, özel araçla ulaşım sağlanırken, aynı zamanda, taksi ve dolmuşla da 15 dakikalık bir yolculukla ulaşılabiliyor.

Kıbrıs gezilecek yerler, salamis antik kenti

Kıbrıs Gezilecek Yerler: 2 – Salamis Antik Kenti

Salamis, Gazimağusa’nın Yeni Boğaziçi mahallesinde keşfedebileceğiniz Kıbrıs’ın en eski antik kentlerinden biri. Lefkoşa’ya 55 kilometre uzaklıkta. Antik kente ulaşımı ise, dolmuş, taksi ve özel araçlarla sağlayabilirsiniz.

Salamis Antik Kenti, yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahip. Doğal afetler kenti etkilemiş. Fakat Kuzey Kıbrıs’ta gezebileceğiniz yerler arasında gayet popüler. Antik kentte, Zeus Sunağı, Nikokreon Anıtı, Salamis Gymnasium, Epiphanios Bazilikası, Cellarga Toplu Mezarlar, Roma evleri, antik tiyatro ve agora var.

Kıbrıs gezilecek yerler, Bellapais Manastırı

3 – Bellapais Manastırı

Kıbrıs’ta gezebileceğiniz bir diğer yer Bellapais Manastırı, Girne’ye bağlı Beylerbeyi Köyü’nde. Lefkoşa’ya 24 kilometre uzaklıktaki manastıra ulaşım, taksi, dolmuş ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

1160 yılına tarihlediğimiz manastır Roma dönemine ait bir eser. Ayrıca eşsiz bir Akdeniz manzarasına sahip. Gotik mimarisinin hakim olduğu yapı içerisinde ise yemekhane, konser salonu ve rahip odası var.

kıbrıs gezilecek yerler, karpaz yarımada

Kıbrıs Gezilecek Yerler: 4 – Karpaz Yarımadası

Kıbrıs’ın kuzeydoğu ucundaki Karpaz Yarımadası, sakin ve huzurlu atmosferiyle ziyaretçiler için büyüleyici bir yer. Lefkoşa şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer alan yarımadaya özel araçlarla ulaşım sağlanıyor.

Kuzey Kıbrıs’ta mutlaka görmeniz gereken Karpaz Yarımadası, Mesarya Ovası’ndan başlıyor, adanın en uç kısmı olan Zafer Burnu’na kadar geniş bir alanı kapsıyor. Altın Kum Sahilleri ile Kıbrıs’ta deniz tatili yapabileceğiniz keyifli bir yer.

Arkhangelos Mikhael kilisesi, ikon müzesi, kıbrıs gezilecek yerler

5 – İkon Müzesi (Arkhangelos Mikhael Kilisesi)

Arkhangelos Mikhael Kilisesi olarak da bilinen İkon Müzesi, Girne şehrinde yer alıyor ve Lefkoşa şehir merkezinden sadece 24 kilometre uzaklıkta.

İkon Müzesi 1860 yılından günümüze gelmiş. İlk önceleri Ortodoks kilisesiymiş. Daha sonraları müze şeklinde karşımıza çıkmış. Müzede bölgedeki arkeolojik çalışmalardan gelen ikonları görebilirsiniz. Bunun yanı sıra kilise 3 katlı. Ayrıca müzede bulunan çan kulesinden Kuzey Kıbrıs’ın en güzel şehirlerinden olan Girne baştan sona görülebiliyor.

Othello Kalesi, Kıbrıs Gezilecek yerler

Kıbrıs Gezilecek Yerler: 6 – Othello Kalesi

Othello Kalesi, on dördüncü yüzyıldan günümüze ulaşmış. Kale, adayı dışarıdan gelecek saldırılara karşı koruyormuş. Venedikliler kaleyi ele geçirince etrafını surla çevirmiş.

Gazimağusa’nın Suriçi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Othello Kalesi’nde bir aslan heykeli dikkatleri üzerine çekiyor. Aslan heykelinin ön ayakları karada, arka ayakları ise denizin altında. Ayrıca heykel Venedikli bir kaptan için hazırlanmış.

Maraş Mahallesi, Kıbrıs Gezilecek Yerler

7 – Maraş Mahallesi

Gazimağusa’nın şehir merkezinde yer alan Maraş Mahallesi’ni Kıbrıs’ta “Hayalet Şehir” olarak biliyoruz. Lefkoşa’ya 60 kilometre uzaklıktaki mahalleye dışarıdan girişlerin yasak ve yalnızca dışarıdan seyredilebiliyor. 70’li yıllarda önemli bir turizm merkezlerinden mahallede birbirinden pahalı arabalar, lüks oteller ve modern yapılı evleri görebilirsiniz. Ancak 1974’te bir gecede boşaltılan Maraş o gece nasıl bırakıldıysa o halde kalmış hayalet şehir görünümünü almış.

Kıbrıs gezilecek yerler, Barbarlık Müzesi

Kıbrıs Gezilecek Yerler: 8 – Barbarlık Müzesi

Kuzey Kıbrıs’ın gezebileceğiniz yerler arasındaki Barbarlık Müzesi Lefkoşa şehrinde. Müzeye sadece yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.

Yakın tarih gerçeklerini öğrenebileceğiniz Barbarlık Müzesi, 1 Ocak 1966 yılından günümüze geliyor. Yapı tek katlı. 1975 yılında restorasyon çalışması geçirmiş. Barbarlık Müzesi’nde, 21 Aralık 1963 tarihinde yaşadığımız Kıbrıs olayları ile ilgili detaylı fotoğraf, belge ve eserleri görebilirsiniz.

Barbarlık müzesinin giriş bölümü, daha ilk anda o günlerde yaşanan şiddet dolu olayları ziyaretçilerin gözleri önüne seriyor. Zira tavan kısmında, çerçeveli kurşun izleri var. Müzenin bir odasında Kıbrıs olaylarını anlatan gazete haberlerinin kupürleri var.

yolcu360 blog arama banner

Kıbrıs Seyahatiniz için Kiralık Aracınız Yolcu360’da!

Kıbrıs seyahatlerinizde araç kiralama ihtiyaçlarınızı Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede karşılayabilirsiniz. Üstelik ücretsiz iptal ve iade garantisiyle!

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle