Yolcu360 Blog
Amasra'nın Amastris Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Karadeniz’de Denize Girilecek 2 Şahane Antik Sahil

Karadeniz’de Denize Girilecek 2 Şahane Antik Sahil

Karadeniz’de denize girilecek yerler nereleri? Karadeniz’in en güzel sahilleri hangileri? Karadeniz’de denize girecek plaj var mı? Karadeniz’de denize girilecek 2 şahane antik özellikte sahil var: Amasra’nın Amastris sahili ve Cide’nin Kytoros sahili.

Karadeniz’de Denize Girilecek 2 Şahane Antik Sahil

Yaza daha çok var ama yaz için plan yapmak konusunda erkenci davranmakta fayda var. Hem hava buz gibi soğuk ve bu kadar pusluyken neden sıcacık plajların hayalini kurmayalım ki? Deniz tatili denilince akla Antalya plajları, Muğla sahilleri, İzmir ve çevresi geliyor. Oysa Karadeniz’de denize girilecek harika koylar var. Evet, su, o kadar sıcak değil ve berrak da değil ama manzara pek çok Ege ve Akdeniz sahilini gölgeler tatta. Biz de Amasra’nın Amastris sahili ve Kastamonu Cide’nin Kytoros sahilini inceledik.

Amasra’nın Amastris Sahili

Amasra'nın Amastris SahiliBu sahil hem çok güzel bir manzara sunuyor, hem denizi çok ılık ve berrak hem de antik bir özelliğe sahip. Batı Karadeniz kıyısında Bartın iline bağlı olan Amasra’daki Amastris sahili, M.Ö. 4. yüzyılda bölgenin en önemli ticaret limanıydı. Önce Roma sonra da Bizans egemenliğine giren liman, 13. y.y.’da da çok stratejik bir öneme sahipti. Muhteşem görünümünde bir yarımada düşünün ve onun ahşap bir köprü ile minik bir adaya bağlandığını hayal edin. İşte böyle bir sahil: Amastris. Kumsal,  doğu tarafta 300 metre ve batı tarafta 150 metrelik bir alanda bulunuyor.

Amasra içinde çok sayıda şirin pansiyon ve otel var. Amasra konaklama seçenekleri oldukça zengin. Çok yoğun turist akınına uğramadıkları için özgün dokularını da koruyorlar. Amasra araç kiralama seçenekleri için de yolcu360.com üzerinden hızlı ve pratik bir araştırma yapabilirsiniz.

Kastamonu Cide’nin Kytoros Sahili

Kastamonu GiderosKastamonu’nun Cide ilçesindeki Kytoros Sahili, muhteşem bir manzara sunuyor. Yüzerken yeşilin her tonunu izlemek ve gökyüzünün maviliğini seyretmek çok keyifli olsa gerek. Cide’nin Kalafat mahallesi sınırları içinde kalan Kytoros Sahili, el değmemiş yerlerde denize girmek isteyenler, orman dokusunu sevenler ve fazla kalabalıktan hoşlanmayanlar için enfes bir seçenek.

 

Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül başında yakıcı güneş olmadan tatil yapabileceğiniz Kytoros bölgesinde temiz pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

Kastamonu Gideros Koyu

Kastamonu araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve pratik bir biçimde araştırma yapabilirsiniz. Kastamonu kiralık araç fiyatlarını sistem üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde karşılaştırabilirsiniz.

Yorum ekle