Yolcu360 Blog
en az yakan arabalar, ekonomik otomobil modelleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En Az Yakan 20 Araba Modeli ve Özellikleri (2024)

En Az Yakan 20 Araba Modeli ve Özellikleri (2024)

En az yakan araba modelleri hangileri? 2024 yılı en az yakan otomobil modellerini merak ediyorsanız, sizin için araştırdık. İşte yakıt cimrisi modeller!

Az yakan araba arayışı, her zaman bütçeyi daha iyi yönetmek için değerlidir. Az yakan araçlar konusu, gündelik yaşamın ekonomisini iyi yönetmeyi mümkün kılar. Böylece az yakan oto ihtiyacı da artar. En az yakan otomobilleri öğrenmek, ikinci el ya da sıfır araç tercihlerinde size fikir verebilir. En az yakan arabaları belirleyerek uzun vadede memnun kalacağınız bir seçim yapabilirsiniz. Peki, 2024 en az yakan araçlar listesi çalışıldığında hangi modeller öne çıkıyor. Araç kiralamada, ikinci el veya sıfır araç alma kararında mutlaka dikkate alınması gereken az yakan oto konusu için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. 

Yolcu360, 180’den fazla ülkede binlerce marka ve modeldeki kiralık araç seçenekleriyle ve en iyi fiyatlarla hizmetinizde! En az yakan araç seçenekleri arasından dilediğiniz aracı hemen seçin, yola avantajlı çıkın!

En Az Yakan Arabalar 2024

en az yakan araba modelleri

2024 yılı, üç yıl öncesinin çip krizini aşan bir otomobil sektörü ile başladı. Otomobile olan talebin de arttığı, otomobil sayısının da arttığı bu dönemde yeni bir araba almak isteyenler yakıt ekonomisine odaklandı. Zira, yakıt tüketimini minimize etmek, aracı daha verimli kullanmanın ve bütçeyi iyi yönetmenin anahtarı. Burada aracın daha az yakıt harcaması için ipuçları edinmek de önemli ama temelde yakıt cimrisi araba tercih etmek gerek. Peki 2024 model otomobiller içinde yakıtı az tüketen modeller hangileri? Türkiye’de satışı olan araçları inceleyerek en yakanları listeledik. 

En Az Yakan Hatchback Modelleri

en az yakan otomobiller hangileri?

Şehir içinde kolay park edilen pratik bir araç arayan herkes hatchback modelleri tercih eder. HB araçlar içinde en az yakan modeli de bulursanız çok daha ekonomik ve konforlu bir şehir için ulaşım optimizasyonu yapabilirsiniz. Az yakan ve çok tercih edilen hatchback modellerinden bazılarını sıraladık. 

  • Citroen C3 Yakıt Tüketimi

Yakıt ekonomisi deninde hemen akla gelen Citroen C3, çok sevimli ve şehirli bir otomobil. 1.2 PureTech motoruyla sevilen otomobil, yakıt tüketimi konusunda da iyi. Ortalama yakıt tüketimi, 100 kilometre başına 4.2 litre civarındadır. 

  • Peugeot 208 Yakıt Tüketimi

Peugeot markası, son yıllarda şık otomobil tasarım dili ile çok dikkat çekti. Bunun yanında markanın pek çok otomobili de oldukça iyi bir yakıt tüketimi optimizasyonuna sahip. Peugeot 208 modeli de HB araçlar içinde az yakanlardan biri.  1.2 PureTech motoru, 100 kilometre başına 4.3 litrelik tüketim yapıyor. 

  • Toyota Yaris Yakıt Tüketimi

Az yakan, şehir içinde pratiklik sunan ve az şikayet alan bir otomobil arıyorsanız Toyota Yaris çok iyi bir seçim olabilir. Yaris, 1.5 DOHC VVT-i versiyonunda 100 kilometrede sadece 4.7 litrelik tüketim yapıyor. 

  • Renault Clio Yakıt Tüketimi

Hatchback arabalar denince Clio listeye mutlaka girer. Çünkü Clio, bu versiyonun en kült modellerinden biridir. Renault Clio, 100 kilometrede 4,9 litre yakıt tüketiyor. 

En Az Yakan Sedan Modelleri

Volvo S90

Sedan otomobillere olan ilgili epey azaldı. ODD verilerine göre son 4 yılda doğrudan bir gerileme var. Aslında 2019 yılına kadar Türk kullanıcı çok yüksek oranda sedan otomobil tercihi ile pazarı yönlendiriyordu. En az yaan sedan modellere baktığımızda Volvo S90, Ford Focus gibi modeller öne çıkıyor. 

  • Volvo S90 Yakıt Tüketimi

Volvo, marka adı ile zaten premium çağrışımı yapıyor. S90 modeli de öyle. S90 sedan modeli, en az yakıt tüketen otomobiller arasına girmeyi başarıyor. Hem çok havalı, hem çok konforlu olan Volvo s90 modeli, güçlü motoruna rağmen iyi yakıt optimizasyonu yapmayı başarıyor. 0-100 hızlanması 5.1 saniyede alan şarj edilebilir hibrit kategorisindeki versiyon 100 km’de karma bir şekilde 1.7 litre yakıt tüketim değerine sahip.

  • Ford Focus Yakıt Tüketimi

Sedan güçlü otomobil arayışının ilk isimlerinden biri kesinlikle Ford Focus modelidir. Dizel ve benzinli motor seçenekleri ile gelen Focus, hem performansı ve hem de yakıtı ile tercih sebebi oluyor. Ford Focus 1.5 litre TDCİ motoru şehir içerisinde 100 km’de 3.9 litre yakıt tüketiyor. Aynı motora sahip otomobil şehir dışında ise 3.2 litre yakıt tüketiyor. Karma bir şekilde Ford Focus 100 km bir menzilde 3.4 litre yakıt tüketim değerine sahip.

  • Toyota Corolla Yakıt Tüketimi

C segmentinin en çok tercih edilen modellerinden biri Corolla. Toyota Corolla 1.4 D-D4 ile çok tutuluyor. Hem ikinci el hem de sıfır araç pazarının en önemli modellerinden biri olan Corolla’nın yakıt tüketimi ortalaması 4 litre. 

En Az Yakan SUV Modelleri

en-az-yakan-arabalar-.jpeg

SUV araç modelleri çok tutuluyor. Bu tasarım etkisi giderek artarken pazara her yıl yeni SUV modelleri de geliyor. En havalı SUV modelleri elbette 4 çeker. Bu modellerin yakıt tüketimi oranları da yüksek. Ancak ekonomik sürüş sunan yani yakıt cimrisi SUV’ler de var. 

  • Dacia Duster Yakıt Tüketimi

​​Dacia Duster’ın 1.5 BlueDCI 4×2 dizel modeli, oldukça bütçe dostu bir araç.  Ortalama 100 kilometrede sadece 4.0 litre yakıt tüketimiyle çevre dostu bir sürüş sağlıyor. 

  • Fiat Egea Cross Yakıt Tüketimi

Fiat Egea Cross, son yılların en kullanışlı SUV modellerinden biri. Az yakan SUV olsun ve aracın fiyatı da makul olsun diyenler için Fiat Egea Cross güzel seçenek. Üstelik hem bagajı hem iç mekanı çok geniş ve konforlu. 1.3 MultiJet dizel motor seçeneği çok tutuluyor. 100 kilometrede sadece 4.4 litre yakıt tüketimi var. 

  • Dacia Sandero Stepway Yakıt Tüketimi

Dacia Sandero Stepway yakıt tüketimi iyi optimize edilmiş bir araç. Şehir içinde kullanımı konforlu olan SUV modeli, 1.0 Tce benzinli motoru ile öne çıkıyor. 100 kilometrede sadece 4.9 litre tüketim yapıyor. 

  • Opel Mokka Yakıt Tüketimi

En özgün tasarımlı SUV modellerinden biri Mokka. Adı gibi havalı ve şehirli olan Mokka, şehir içinde de dışında da konforlu bir yolculuk vadediyor.  1.2 turbo benzinli motoru, 130 HP güce sahip. 100 kilometrede sadece 4.9 litrelik tüketimi var. 

  • Peugeot 2008 Yakıt Tüketimi

Tasarımı güzel, motor seçenekleri zengin olan 2008’in yakıt konusunda da tasarruflu olduğunu görüyoruz. SUV kategorisinde yer alan Peugeot 2008, 1.5 hacimlik motor yakıt konusunda oldukça tasarruflu. Şehir içerisinde 100 km’de 4.2 litre yakıt tüketirken şehir dışında 3.5 litre yakıt tüketiyor. 

En Az Yakan Station Wagon Modelleri

Kalabalık ailelerin konforlu seyahatleri için en keyifli aile otomobilleri Station Wagon modellerinden çıkar. Peki, en az yakan Station Wagon modelleri hangileri?

  • Audi A4 Allroad Yakıt Tüketimi

Station Wagon otomobillerin belki de en şık olanı Audi A4 Allroad versiyonudur. Model, Audi A4 Allroad olarak 24 yıldır üretiliyor. İlk kez 1994 yılında pazara çıkan şık ve havalı Station Wagon aracın bugün iki motor seçeneği var. Dizel ve hibrit motor seçenekleri olan cihazın yakıt tüketimi de güçlü motoruna göre oldukça makul. Dizelde 4,8 ve hibritte 7,2 litre tüketim yapıyor. 

  • BMW 3 Serisi Station Wagon Yakıt Tüketimi

Sadece benzinli versiyonu olan BMW 3 serisi Station wagon modeli, 44 nesildir üretiliyor. İlk üretim yılı 1975 olan BMW 3 Serisi station wagon modeli, şık bir aile arabası. 7,3 litrelik yakıt tüketimi yapan BMW 3 Serisi Station Wagon, M sport motorla geliyor. 

  • Fiat Egea Cross Wagon Yakıt Tüketimi

Fiat Egea Cross Wagon 9 nesildir üretilen bir otomobil. 2015 yılında ilk model çıkmıştı. Bugün Benzin, dizel, hibrit seçenekleri var 550 litre bagaj hacmi ile geliyor. Tam bir aile arabası. Benzinli motor seçeneği 5,4 litre yakıt tüketiyor. Dizelde 4,7 ve hibritte 5,7 litre yakıt tüketimi yapıyor. 

  • Ford Focus Station Wagon Yakıt Tüketimi

Ford Focus Station Wagon modeli ilk kez 1998 yılında pazara sürüldü. O günden bugüne nesil nesil değişerek geldi. Bugün benzinli Ford Focus Station Wagon, dizel Ford Focus Station Wagon ve hibrit Ford Focus Station Wagon seçenekleri var. Tam 593 litrelik devasa bir bagaj hacmine sahip. Dizelde 4,5 litre, benzinli de 5,8 litre yakıt tüketimi yapıyor. 

  • Kia Ceed Sports Wagon Yakıt Tüketimi

Şık ve aile odaklı SW modellerden biri de Kia Cee’d. 100 km’de 5,3 litre tüketim yapan bu otomobil, uzun yola çıkmak için ideal. İlk modeli 2008 yılında çıkarılmıştı. Benzinli Kia Cee’d 

625 litrelik geniş bir bagaja sahip. Ayrıca beyaz, gri ve kahverengi renk seçenekleri var. 

En Az Yakan Hafif Ticari Modelleri

en-az-yakan-arabalar (1)

Hafifi ticari sınıfında da az yakan modeller çok tercih ediliyor. Özellike bu sınıfta kullanıcı için en önemli odak noktası yakıt tüketimi. Peki en az yakan hafif ticariler hangileri?

  • Fiat Doblo Yakıt Tüketimi

İlk kez 2000 yılında piyasaya sürülen Fiat Doblo en sevilen hafif ticarilerden biri. 2007 ve sonrasında ise yenilenen bu model, ticari araç dünyasına büyük yenilik getirdi. Türkiye’de de en çok tercih edilen hafif ticarilerden olan Doblo, şehir içinde 6.4 lt. şehir dışında 4.5 lt tüketim yapar. Karma tüketimi 5 litre civarındadır. 

  • Fiat Fiorino Yakıt Tüketimi

En az yakan araba listemizde başka bir Fiat marka hafif ticari modeli de Türkiye’de en sık tercih edilenlerden olan Fiorino. Yakıt kapasitesi 45 litre olan araç, şehir içinde 5.7 litre ve şehir dışında 3.8 litre tüketirken karma olaran 4.5 litre tüketimde. 

  • Volkswagen Caddy Yakıt Tüketimi

İlk olarak 1980 yılında pazara sunulan Volkswagen Caddy, çok çekici bir hafif ticari modelidir. Alman markanın sevilen ticari modeli Caddy’nin hem tasarımı, hem motor gücü hem de tüketim verileri önemli bir seçenek olmasını sağlıyor. Yakıt deposu kapasitesi 50 lt olan Caddy, şehir içinde 5,7 litre yakıt tüketimi ile en yakan araba listemizde. Şehir dışında ise 4.4 litre tüketimine sahip. Karma tüketim verisi de 100 km’de 4.9 litre.

Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır? Yakıt Tüketimini Azaltacak Çok Etkili 13 İpucu

Yorum ekle