Yolcu360 Blog
vizesiz gidilecek yerler, gürcistan kimlikle geçiş, batum sınır
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Artvin’den Gürcistan’a Nasıl Gidilir?

Artvin’den Gürcistan’a Nasıl Gidilir?

Artvin’den Gürcistan’a nasıl gidilir? Gürcistan gezisi için nasıl planlama yapılmalı? Gürcistan vize istiyor mu? Artvin Gürcistan gezi güzergahı hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Artvin’den Gürcistan’a Nasıl Gidilir?

Ülkemizin her yeri cennet, her yeri gezilesi, her yeri görülesi… Kime sorsak ülkemiz için alacağımız cevaplardandır. Türkiye, hem kendi toprakları içerisinde binlerce güzellik barındırır hem de etrafında çeşitli güzellikteki ülkelere sınırı vardır.

Gürcistan, ziyaretçisini en fazla Doğu Karadeniz tarafından alır. Karadeniz Bölgesi’nden Batum’a çok sık araç trafiği yaşanmaktadır. Sadece özel araç ile geçiş yapanlar değil, Karadeniz turları ile Batum’u görmek isteyenler de bu trafiği oluşturmaktadır.

Gürcistan’a Geçiş İçin Vize Gerekli mi?

Gürcistan’a günü birlik geçiş yapmak için gereken tek şey nüfus cüzdanı. Gürcistan uzun süreli kalımların haricinde vize gerektirmeyen sınır komşularımızdandır. İkamet süresi ise en fazla 1 yıl olabilir. 1 yılı aşan ikametler için vize alınması gerekmektedir.

Gürcistan’a Nasıl Gidilir?

Gürcistan’a gitmek için çeşitli alternatifler düşünülebilir. Hava yolu ile ulaşım sağlandığı gibi kara yolu ile de rahatça ulaşım sağlanabilmektedir. Hava yolunu tercih edenler için Türk Hava Yolları Batum’a ve Tiflis’e seferler düzenlemektedir.

Eğer Batum’u ziyaret etmek istiyorsanız ve ekonomik olsun diyorsanız bileti daha ucuza getirebilmek için Trabzon inişli bir bilet satın alıp Trabzon’dan Batum’a seyahatinize otobüs ile devam edebilirsiniz. Hopa bileti alıp yine aynı şekilde otobüs ile geçiş yapmak isteyen yolcular maalesef bu şekilde seyahat edemeyeceklerdir çünkü Hopa’ya ait havalimanı olmadığı için uçuşlar zaten Batum inişli yapılıyor. Yolcular Batum’dan Hopa’ya götürülüyor. Bu sebeple Trabzon inişli bilet satın alıp yolculuğa otobüs ile devam etmek daha mantıklı olacaktır ki Trabzon’a çok daha fazla hava yolu şirketi sefer düzenlemektedir.

Batum Gece Hayatı ve En İyi 8 Gece Kulübü

Artvin’den Gürcistan’a gitmek isteyen yolcular kara yolunu tercih edebilirler. Her gün otobüs – minibüs seferleri düzenlendiği gibi özel araç ile de rahatça sınırı geçmek mümkündür. Araç için ehliyet ve ruhsat, yolcular için ise nüfus cüzdanı sınır kapısından geçmek için yeterlidir.

Artvin araç kiralama fiyatları için buraya tıklayın!

Gürcistan’da Gezilecek Yerler

Piazza Meydanı

Avrupa’da rastlayabileceğiniz meydanlara çok benzeyen Piazza Meydanı yaz aylarında oldukça eğlenceli. Canlı müzik dinleyebileceğiniz birçok kafe de mevcut.

Astronomik Saat

Prag’da da bir örneğine rastlayabileceğimiz astronomik saat oldukça ilgi çeken bir yapı olmalı ki Batum’un Astronomik Saati Unesco tarafından koruma altına alınmıştır. Eski Banka Binası üzerinde yer almaktadır.

Batum’da Görmeniz Gereken 10 Yer

St. Nicholas Kilisesi

Görülmesi gerekenler listesinde yer alması gereken kilisenin ilginç bir hikâyesi vardır. Gürcistan, Bizans’ın yıkılmasının ardından topraklarının bir bölümü ile Osmanlı yönetimine giriyor. O dönem ülkede bulunan Rumlar, padişahtan kilise yapmak için izin istiyor. Padişah ise çanlarının asla çalmaması kaydıyla buna izin veriyor. Rumlar sözünü tutuyor ve çanları asla çalmıyor ta ki Osmanlı, Gürcistan topraklarını kaybedene kadar.

Ters Ev (White Restaurant)

Bu restoran Laz kökenli bir Gürcü tarafından inşa ettirilmiştir. İlgi çekmesi için ters yapılmış ve oldukça farklı gözüken bir mimariye sahip. Yemek yemek ve fotoğraf çekmek için ideal gibi duruyor.

Miracle Park

Batum Meydanı

Batum Meydanı yakınlarında plajların kesiştiği noktada. Bu parkın yapımı çok kısa sürede bittiği için adı Miracle(Mucize) Park olarak anılmaktadır. Parkın içinde saat kulesine benzeyen Chacca Kulesi yer almaktadır. Chacca Kulesinin adı Gürcü votkasından gelmektedir. Yaz aylarında her gün 10 dakikalığına bu kuleden su yerine votka akmaktadır.

 

Yorum ekle