Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Kiralık Araç Kullanmanın Avantajları

Kiralık Araç Kullanmanın Avantajları

Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi ülkemizde de araç kiralamak çok popüler bir gereksinim haline geldi. Pek çok kişi, iş seyahatlerinde, tatilde ya da şehir dışına yapacağı ziyaretlerde kiralık araç kullanmanın avantajları nelermiş keşfediyor. Peki, kiralık araç kullanmak hangi durumlarda daha avantajlı?

Bir araç kiralama avantaj tablosu yapılsa, bu konuda sunulan artılar hemen fark edilir. Örneğin İstanbul’dan Antalya’ya tatile gittiğinizi var sayarsak bu uzun yolculuk için kendi aracınızın kilometresini epeyce arttıracağınız kesin. Oysa kiralık araba kullanımında mesafeler sizin sorununuz değil. Araba kiralamanın avantajlarından biri de uçakla seyahat etmeyi tercih ettiğiniz gezilerde de kendi aracınızı kullanabiliyor olmanızdır. Örneğin Antalya’ya gelir gelmez Antalya araç kiralama seçenekleriyle sizin için hazırlanmış olan aracı teslim alıp şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Kiralık Araç Kullanmanın Avantajları Nelermiş?

Kaynak: https://www.indiacarnews.com/

Oto kiralamak mı satın almak mı ikileminin yanıtı ise uzun dönem araç kiralamadır. Çünkü filo kiralama olarak da bilinen uzun dönem araç kiralamada bir yıl boyunca model ve karoser tipini seçtiğiniz aracın sahibi olursunuz. Bu aracın bakımı, Kasko ve Trafik Sigortası kiralama şirketi tarafından yapılır. Lastik değişimi, arıza, parça değişimi sizin çözmeniz gereken sorunlar olmaz. Üstelik bir yıl sonra araca ihtiyacınız kalmadığında kiralama sürecini sonlandırmanız yeterli ya da kiralamayı yenilememeniz yeterlidir. Yani kullanmadığınız aracı satmak için aylarca uğraşmak zorunda kalmazsınız. Tüm bunlara ek olarak araba kiralama ile her yıl farklı bir modeli deneyimleyebilirsiniz. Böylece hayalini kurduğunuz her otomobilden hevesinizi almış olursunuz.

Araç kiralamada vergi avantajları konusu da çok merak ediliyor. Bir otomobil satın almak istediğinizde ÖTV, MTV gibi oldukça zorlayıcı vergilerle aracın fiyatı epeyce yükselebiliyor. Ancak kiralamada bu vergiler de sizin sorununuz olmaktan çıkıyor. Ayrıca bireysel kiralamada çok fazla söz konusu olmasa da şirket olarak araç kiraladığınızda vergi avantajlarıyla epeyce bir uygun fiyata üstelik son model bir araç kullanıyor olabiliyorsunuz.

Araç kiralama şirketlerinin avantajları bir markadan diğerine değişiklik gösterebiliyor. Dönemsel kampanyalar ya da farklı ihtiyaç sağlayıcılarla yapılan işbirlikleri kullanıcılara oldukça avantajlı bir biçimde yansıyabiliyor. Mesela uçak bileti alırken x rent a car şirketinden %35’e varan indirimle yıllık araba kiralama yapabiliyorsunuz. Bu avantajlarla oto kiralama yapmak için ilgili haberleri takip etmekte fayda var.

Kiralık oto kullanmanın avantajlarından haberdar olmak için yolcu360.com’u takip edin. Ülkenin en güvenilir araç kiralama markalarının sunacağı avantajları hemen karşılaştırın ve en iyi çözüme en zahmetsiz biçimde ulaşın.

Araba Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?

  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle