Yolcu360 Blog
Kiralık araçlarda periyodik bakım

Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım

Kiralık araçlarda periyodik bakım konusu rent a car şirketlerinin önemle üzerinde durduğu detaylar arasında. yolcu360.com olarak aldığınız hizmetin kalitesine etki eden periyodik bakım zamanları ve periyodik bakım neleri kapsar konusunu inceledik…

Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım

Araç kiralama yaparken en çok merak edilen konulardan biri de teslim alınan aracın bakımların yapılıp yapılmadığıdır. Detayları vereceğiz ama hemen söyleyelim ki; rent a car şirketleri için filolarındaki araçların periyodik bakımlarının tamamlanması ve düzenli olarak yapılması çok önemlidir. Bu nedenle kiralık aracın periyodik bakım ve sigorta süreçleri mutlaka rent a car şirketleri tarafından tamamlanır. Zaten bu iş kalemleri aldığınız hizmetin bir parçasıdır.Gelelim detaylara…

Kiralık araçların periyodik bakım fiyatları ilgili rent a car şirketlerinin iş ortakları ile yaptıkları anlaşmalara bağlıdır. Bu süreç araç kiralama yapan şirket ya da bireyleri etkilemez. Araç periyodik bakım listesi neleri içeriyor, bindiğim aracın hangi kısımları kontrol edilmiş diye merak ediyorsanız şöyle bir özet yapabiliriz:

Öncelikle araç periyodik bakım aralıkları markaya- modele ve aracın km’sine göre değişir. Periyodik bakımda ne değiştirilir sorusunun yanıtı genellikle araç motorunun randımanlı çalışmasını sağlayacak parçalar şeklinde özetlenebilir. Bunlar: Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, klima polen filtresi, yakıt filtresi gibi parçalar kontrol edilir ve gerekiyorsa yenisiyle değiştirilir. Fren bakım ve kontrolü, soğutma suyu kontrolü, far ayarı, ön takım kontrolü, lastik basıncı ve lastik diş derinliği kontrolü, şase ve kaporta kontrolü mutlaka yapılır.

Periyodik Bakım Zamanları

Kiralık oto periyodik bakım zamanları da bireysel olarak kullandığınız araçlarla benzerdir. Aracın km’si, model ve markası da periyodik bakım zamanlarına etki eder. Benzinli araçlar ortalama yılda bir kez ya da 15 bin km’de bir periyodik bakamına girerler. Dizel motorlu araçlar için süre biraz daha kısadır. Dizel araç periyodik bakım süresi 10 bin km’dir.

Periyodik Bakım Neleri Kapsar?

Kiralık aracın periyodik bakımı neleri kapsar diye merak ediyorsanız, bu konuda da bireysel kullanımda olan araçlardan temelde büyük bir farklılık yoktur. Aracın km’sine ve benzinli ya da dizel motor seçeneğine göre değişen sürelerde Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, klima polen filtresi, yakıt filtresi, Fren, şanzıman, soğutma suyu, farlar ve lastikler kontrol edilir.

 

Yorum ekle