Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Isparta Davraz Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Isparta Davraz Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Kış tatili dendiğinde en sevilen spor aktivitelerinden birinin kayak olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde kayak sporunun yapılabileceği muhteşem yerler bulunuyor. Eğer siz de farklı kayak merkezleri arıyorsanız Davraz Kayak Merkezi hakkındaki bu yazımızı değerlendirebilirsiniz. Davraz Kayak Merkezi, kayak severler için oldukça elverişli pistlere ve eşsiz manzaralara sahip. Yazımızda Davraz Kayak Merkezi hakkında genel bilgileri ve 2024 fiyatlarını paylaşıyoruz.

Davraz Kayak Merkezi

davraz-kayak-merkezi-1

Akdeniz’in akıl almaz bir iklimi var. Bir tarafta güneşin yakıcılığı kumsalların sıcaklığıyla yarışırken, bir tarafta da metrelerce kar görmek mümkündür. Torosların çevrelediği bu bölge sizleri şaşırtmaya bayılıyor.  İşte Davraz Kayak Merkezi de adeta coğrafyaya meydan okuyan bir yer. Akdeniz’in güneşine, sıcağına aldırmayan başına buyruk, beyazlar içerisinde en tepede sizleri bekliyor. Erciyes, Palandöken gibi ülkemizin ünlü kayak merkezlerini biliyoruz. Buralar, kar kalınlığı ile göz dolduran, soğuğuyla meşhur kayak merkezleri. Davraz da 1995 yılından beri pek çok kar severe ev sahipliği yapıyor. 

Davraz Dağı, 2635 m zirve yüksekliği ile dikkat çeker. Akdeniz Bölgesinin Göller Yöresinde, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası’nı kuşatan dağ kütlelerinden biridir. Davraz Kayak Merkezi nerede, merak edenler için Isparta il merkezinin 26 km güneydoğusunda bulunduğunu belirtelim. En yakın yerleşim yeri Çobanisa Köyü’dür. Merkez buraya 8 km uzaklıktadır. Davraz Kayak Merkezi, Kulovası Yaylasında Davraz Dağı’nın kuzey yamacında yer alır. Bitki örtüsüne bakıldığında otsu bitkilerin yanı sıra çam, ardıç, sedir hakimdir.

Davraz Kayak Merkezi, Antalya’ya yakındır. Bu konumu ile dikkat çeker. Gelişmeye müsait bir merkezdir. Coğrafi özellikleri birçok doğa sporu için elverişlidir. Dağcılık, dağ bisikleti, trekking, yamaç paraşütü, jeep safari gibi aktiviteleri de keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Davraz Dağı bu açıdan oldukça avantajlı bölgelerden biridir. Kayak merkezinde günlük ortalama 4000 kişiyi taşıyan mekanik tesislerde 3 telesiyej mevcut. Bir adet teleski ve 2 adet babylift var. Özellikle yeni başlayanlar için babylift idealdir.

Davraz Kayak Merkezi Pistleri

Davraz Kayak Merkezi pistleri zorluk derecesine göre gruplanmıştır. Toplamda 14 kayak pisti var. Kayak merkezini ziyaret ettiğinizde siz de seviyenize uygun renkteki pisti tercih edebilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi mavi, kırmızı ve siyah olmak üzere üç farklı kayak pistinden oluşuyor. Daha önce hiç kayak yapmadıysanız kısa bir dersin ardından sizi mavi piste bekliyoruz. Eğer “Ben tecrübeliyim. Kayakta rakip tanımam!” diyorsanız hodri meydan 😀 Sizi alkışlarla siyah piste davet ediyoruz. 1650 ile 2350 metre arası değişen pist yüksekliği ile nefesinizi kesecek gibi gözüküyor. 

  • Mavi Renkli Pistler

Yeni başlayanlar için uygundur. 2 adet mavi pist bulunur. Toplam uzunluğu 4000-4500 metredir. %12-%15 eğimi vardır. 750 kayakçı kapasitesi ile hizmet verir.

  • Kırmızı Renkli Pistler

Orta düzeyde kayakçılar için kullanılan pistlerdir. 8 adet kırmızı pist bulunur. Yaklaşık 1500 m uzunluğundadır. %15-25 eğimli ve 1200 kayakçı kapasitelidir. 

  • Siyah Renkli Pistler

Eğer usta bir kayakçı olduğunuzu düşünüyorsanız siyah pistler size göredir. 2 tane siyah pistin toplam uzunluğu 4000 metredir. %25 eğimi bulunur. 300 kayakçı kapasitesine sahiptir. 

Davraz Kayak Merkezi’nde Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayağı ve Snowboard kayak türlerini deneyimleyebilirsiniz. Davraz Kayak Merkezi’nde isteyenler için profesyonel kayak dersi de veriliyor. Kayak ekipmanlarını takım olarak kiralamak istemeyenler parça halinde de kiralayabilir. Kayak takımı kiralarken sağlamlığını kontrol etmeniz önerilmektedir. Merkezde verilen hizmetler arasında sağlık hizmeti de sezon boyunca konuklar için sunulmaktadır. 

Davraz Kayak Merkezi Nerede?

Akdeniz Bölgesi’nin Göller yöresi doğasıyla bir başka güzeldir. Doğal oluşumlu gölleri, karstik şekilleriyle görülmeye değer önemli duraklara sahiptir. Kayak Merkezi de Göller yöresinin önemli şehri Isparta’da yer alıyor. 

Davraz Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Davraz Kayak Merkezi, her seviyedeki kayakçı için uygun bir coğrafi yapıya sahip. Bu yüzden hızla da gelişmeye devam ediyor. Asfalt yolları kışın hiçbir zaman kapanmaz. Bu da güvenli bir yolculuk imkanı sağlar. Davraz Kayak Merkezinin ulaşım kolaylığı sadece yurt içi değil Avrupa, Rusya, Ukrayna ve Ortadoğu ülkelerinin de dikkatini çeker. Hem yurtiçi hem de yurt dışından gelen misafirler için yoğun ilgi gören kayak merkezlerinden biridir.

Davraz Kayak Merkezi’nin bulunduğu konumun daha anlaşılır olmasına adına Isparta şehir merkezine 26 km uzaklıkta olduğunu söyleyebiliriz. Isparta Havalimanına 50 km, Eğirdir şehir merkezine 23 km uzaklıktadır. Antalya Havalimanını kullanmak isteyenler de olabilir. Buraya 125 km uzaklıktadır. Antalya şehir merkezine ise 140 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden ulaşım için kendi özel araçlarınız dışında toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz. 

Davraz Kayak Merkezi Konaklama

Davrazda konforla kış sporlarının tadını çıkarmak için alternatifler bulabilirsiniz:

  • Sirene Davraz Otel
  • Isperia Davraz Otel
  • Isparta Davraz Otel
  • Çobanisa Davraz Dağ Evler

En bilinen konaklama yerleri arasındadır. Ayrıca Isparta şehir merkezinin yakın olduğunu düşünerek merkezdeki otelleri de tercih etmek mümkün.

Davraz’da Sezon Ne Zaman Başlar?

Davraz Kayak Merkezinde kayak sezonu ne zaman merak edebilirsiniz. Kar yağışı genellikle aralık ayında başlar. Yağışlar mayıs ayına kadar devam eder. Kayak merkezi en çok Ocak-Şubat aylarında ilgi görmektedir. Yaz aylarında da futbolcuların çalışma kampı olarak kullanılmaktadır. Bu amaçla merkezde 4 futbol sahası vardır. Davraz Kayak Merkezi’nin dört mevsim güzel olduğunu gösteren bir özelliği de gül ve lavanta bahçeleridir. Özellikle bahar ve yaz aylarında çok fazla ilgi çekmektedir. Eğirdir Gölü manzarası eşliğinde kayak yapmak için günübirlik ziyaretler de mümkündür. Bu nedenle Davraz Kayak Merkezinin tüm doğa severlere hitap eden bir yer olduğunu görebilirsiniz. 

Davraz Kayak Merkezi 2024 Ücretleri

davraz-kayak-merkezi-2

Tatil planı yaparken bütçe ayarlamak zahmetli bir iştir. Konaklama masrafları, uçak biletleri fiyatları derken liste uzar gider. Biz de Isparta geziniz için Davraz Kayak Merkezi ücretlerini araştırdık. Buna göre Isparta Davraz Kayak Merkezi 2024 skipass fiyatları:

  • 5 kontor ücreti: 50 TL’dir tek kontör fiyatı 10 TL’dir
  • 6 kontör ücreti: 60 TL’dir tek kontör ücreti: 10 TL’dir
  • 50 kontörlük kart ücreti: 450 TL’dir tek kontör ücreti: 9 TL’dir.
  • 100 kontörlük kart ücreti: 800 TL’dir tek kontör ücreti: 8 TL’dir
  • 200 kontörlük kart ücreti: 1.300 TL’dir tek kontör ücreti: 6.50 TL’dir
  • 300 kontörlük kart ücreti: 1.650 TL’dir tek kontör ücreti: 5.50 TL’dir
  • 500 kontörlük kart ücreti: 2.250 TL’dir tek kontör ücreti: 4.50 TL’dir.

Tesis kontör kullanımı ise şu şekildedir:

  • Kart depozito ücreti: 100 TL’dir
  • Gondol tesis: 6 kontör
  • Leitner tesisi: 5 kontör
  • STM-1 başlangıç tesisi: 5 kontör
  • STM 1-ara istasyon tesisi: 3 kontör
  • T-bar tesisi: 3 kontör
  • Buble tesisleri: 5 kontör
  • Yürüyen bant tesisleri: 2 kontör

Isparta’da Neler Yapılır?

Isparta’ya kadar gelmişken Davraz’a uğrayıp dönmeyi düşünmediniz değil mi? Benzersiz doğası ve tertemiz havasıyla Isparta’da gezilip görülecek daha çok yer var. Sizi bırakmayız. 😀

Mis Kokulu: Lavanta Bahçeleri

Gitmesek de adını son yıllarda sıkça duymaya alışık olduğumuz lavanta bahçeleri Isparta’da yer alıyor. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız işte; mis kokulu arka planınız hazır! Bizden tavsiye: Şifa dolu lavantanın kokusunu bol bol içinize çekin.

Oltanızı Getirmeyi Unutmayın! : Beyşehir Gölü

“Tatilde oltayı ne yapacağız?” dediğinizi duyar gibiyiz. Sizi baştan uyaralım. Bu sıradan bir Isparta gezisi olmayacak. Balık tutarken kendinizi bir anda kayak yaparken bulabilirsiniz.

Pek çok balık çeşidinin yaşadığı Beyşehir Gölü’nde kontrollü bir şekilde balık tutabilirsiniz. Kim bilir belki şansınız yaver gider de akşam yemeği sizden olur. 😀

Nefes Kesici: Yazılı Kanyon

Buz gibi sularda nefes kesici maceraya çıkmaya ne dersiniz? Yazılı Kanyon’u Isparta’nın en çok ilgi çeken yerlerinden biridir. Sarp dağların arasından süzülen ırmakta rafting yapmanın keyfini yaşamadan dönmeyin.

Huzurlu Bir Manzara: Kovada Gölü

Özellikle sonbahar aylarında, sarı-turuncu renkleriyle baş döndürücü bir güzelliğe bürünüyor. Kızılçamdan, meşeye; yabani gülden, böğürtlene çeşit çeşit bitkinin ahengini mutlaka görmelisiniz. Ayrıca Kovada Gölü’nde yer alan yürüyüş ve bisiklet rotaları ile doğayı bizzat keşfe çıkabilirsiniz. 

Eğirdir’in Tam Ortasında: Yeşilada

Şehirden uzaklaşmak, ruhunuzu dinlemek mi istiyorsunuz? Sizi Yeşilada’ya davet ediyoruz. Eğirdir Gölü’nün ortasında yemyeşil ve sessiz küçücük bir ada. Gün batımında balık yemek isterseniz de leziz restoran seçenekleriyle ön plana çıkıyor.

Isparta Konaklama

Davraz Kayak Merkezi, son yıllarda konaklama hizmetleriyle de kendini oldukça geliştirdi. Misafirlerinin konforunu düşünen, temiz otelleriyle sizleri ağırlamaya hazır. Buradaki oteller, uçsuz bucaksız beyazlığın ortasında tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek adına dizayn edilmiştir. İşte Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde yer alan en iyi beş otel:

  1. Rosa Therapy Hotel (Google Puanı: 4.8)
  2. Ramada by Wyndham Isparta (Google Puanı: 4.5)
  3. Sirene Davraz Hotel (Google Puanı: 4.3)
  4. Isparta Davraz Hotel (Google Puanı: 4.3)
  5. İsperia Davraz Hotel (Google Puanı: 3.0)

Tatil anılarınızı anlatırken “Akdeniz’deydim ama çok üşüdüm!” diyerek, arkadaşlarınızı şaşırtmak istiyorsanız sizi Isparta Davraz Kayak Merkezi’ne bekliyoruz.

Isparta’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle