Yolcu360 Blog
izmir-bit-pazarlari-2-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İzmir Bit Pazarları – İzmir’deki En İyi 8 Bit Pazarı

İzmir Bit Pazarları – İzmir’deki En İyi 8 Bit Pazarı

Bit pazarları, taşınabilir türde mal ve eşyayı satın almaya ya da satmaya yarayan bir çarşı olarak tanımlanıyor. Araştırmalar, bit pazarının ortaya çıkışını 1860’lara dayandırıyor. Paris’te kurulan ve bitlerin sardığı eşyaların satıldığı el pazarı ile başlıyor. Bit pazarlarında genellikle kullanılmış, ucuz eşyalar, koleksiyon ya da antika eşyalar satılıyor. Bu durum zamanla bit pazarlarını ilgi çekici hale getiriyor. Gelin İzmir bit pazarları nerede ve hangi günler kuruluyor birlikte inceleyelim.

Türkiye’nin her yerinde bit pazarları oldukça popüler. Sosyokültürel durum fark etmeksizin bit pazarları alışveriş sevenler için çok önemli. Pazar kültürünün önemli bir parçası da bit pazarlarını gezmek. Bit pazarları sayesinde hem bütçenize hem de zevkinize uygun birçok şeyi alabilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde birden fazla bit pazarı gezebilirsiniz. 

izmir-bit-pazarlari-.jpg

Keyifli alışveriş yapabileceğiniz en güzel bit pazarlarının bulunduğu bir il de İzmir. İzmir bit pazarlarına başka şehirlerden de oldukça fazla ziyaretçiler geliyor. Çünkü İzmir bit pazarlarında aradığınız birçok şeyi uygun bir fiyatla satın alabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz eşya, hırdavat ürünleri, giyim, ayakkabı gibi ürünler bit pazarlarında! 

İzmir Bit Pazarları Hakkında

Ege’nin İncisi olarak bilinen İzmir,  kıyı şeridi şehirlerimizden biri. Birçok tarihi yeri ve doğal güzelliği barındırıyor. Bununla birlikte en güzel pazarlara da sahip bir il olarak biliniyor. İzmir bit pazarlarını ziyaret etmek isteyenler için farklı noktalarda bit pazarı gezmek mümkün. Hatta trafik, temizlik, alan yetersizliği gibi nedenlerle bazı İzmir bit pazarlarının yeri sık sık değişse bile ziyaretçisi azalmıyor. Yine de her pazarı takip eden, müdavimi olduğu pazarı bırakmayan alışveriş severleri görebilirsiniz. “İzmir bit pazarı nerede?” merak edenler için İzmir’in en ünlü bit pazarının Bornova’da olduğunu belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte Buca, Konak, Balçova, Güzelbahçe, Karabağlar, Çiğli ilçelerinde bit pazarı kuruluyor.  

  • İzmir Bornova – Özkanlar Bit Pazarı

İzmir Bornova bit pazarı İzmir’in en önemli Pazar yerlerinden biri olarak biliniyor. Bornova’da tek bir pazar yeri yok. Salı günleri bit pazarı kuruluyor. Ayrıca cumartesi günleri semt pazarı olarak açılıyor. Tekstil ürünleri alışverişi yapmak isterseniz perşembe günü Sosyete Pazarını gezebilirsiniz. Bornova, Pazar günleri ikinci el otomobil pazarı olarak hizmet veriyor. Antika sevenler için de her ayın son pazar günü Antika Pazarı dikkat çekiyor. Haftanın farklı günlerinde ihtiyacınız olan birçok şeye ulaşabilirsiniz. Bornova bit pazarı oldukça zengin bir ürün çeşitliliğine sahip. Eski oyuncaklar, kitaplar, değerli eşyalar, vintage kıyafetler, maske ve parti kıyafetleri gibi seçenekler sunuyor. Bornova’nın farklı semtlerinde ve özellikle pasajlarda çok sayıda antika dükkanı olduğunu da eklemek gerek. 

Bornova Bit Pazarı Nerede?

Kazımdirik, İzmir Çevre Yolu, 35100 Bornova/İzmir

  • Kahramanlar Bit Pazarı

Kahramanlar Bit Pazarı her Cumartesi kuruluyor. Ürün yelpazesi oldukça geniş. Giyim, hırdavat, antika, oyuncak, elektronik türünde aradığınızı bulabilirsiniz. Kahramanlar Bit Pazarı Konak Ege Mahallesinde hizmet veriyor. Sabah 05:00 ten sonra açılan pazarda en iyi ürünleri tükenmeden almak isterseniz erken saatlerde ziyaret edebilirsiniz.

Kahramanlar Bit Pazarı Nerede?

Ege, İşçiler Cd. No:95, 35230 Konak/İzmir
  • Tepecik Bit Pazarı

Tepecik Bit Pazarı, Yeşildere Bit Pazarı olarak da biliniyor. Konak Ege Mahallesinde açılıyor. Her cumartesi kuruluyor. Sık sık yeri değişen pazarlar arasında yer aldığını belirtmemiz gerekiyor. Ancak ürün çeşitliliğinden dolayı da oldukça popüler bir pazar yeri olduğunu söyleyebiliriz. Bu pazarda ağırlıklı olarak giyim ürünleri görebilirsiniz. Ayrıca el işi ürünler, oyuncaklar, elektronik eşya ve çantalar da pazarda satın alabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor. 

izmir-bit-pazarlari-1.jpg

  • Güzelbahçe Bit Pazarı

Güzelbahçe Bit Pazarı, Güzelbahçe Atatürk Mahallesinde kuruluyor. Bu pazar ucuzluğu ile de dikkat çekiyor. Kitap, kozmetik, kırtasiye gibi ihtiyaçlarınızı da bulabilirsiniz. Bu da size mağazada alışveriş yapıyormuş gibi keyif verebilir. Güzelbahçe Bit Pazarı bütçenizi yormadan alışveriş yapabileceğiniz güzel pazarlardan biri olarak görülüyor. 

Güzelbahçe Bit Pazarı Nerede?

Atatürk, Erler Cd. No:77, 35310 Güzelbahçe/İzmir
  • Yenişehir Bit Pazarı

Yenişehir Bit Pazarı küçük alana rağmen çok zengin bir ürün yelpazesine sahip. Yenişehir’de kuruluyor. Alışveriş yaparken çok kalabalık bir alanda, sıkışık şekilde alışveriş yapmak söz konusu. Ancak ürünleri buna değiyor. Her hafta pazar günleri açılıyor. Yenidoğan Mahallesindeki Yenişehir Bit Pazarı ulaşım açısından da oldukça kolay. İstediğiniz ürünleri bulabilmek ve rahat gezmek için erken saatte ziyaret edebilirsiniz. 

Yenişehir Bit Pazarı Nerede?

Yenidoğan, 35360 Konak/İzmir
  • Eskici Bit Pazarı

Eskici Bit Pazarı, Balçova’da bir dükkanda. Küçük bir dükkan olan bu pazarda ağırlıklı olarak giyim ürünleri sunuluyor. Kadın ve erkek kıyafetleri, aksesuarları bu pazarda oldukça çeşitli. Eskici Bit Pazarı deforme olmuş, çok eski ve yıpranmış ürünleri satışa sunmuyor. Böylelikle yeni diyebileceğimiz ürünlerle bu pazarda karşılaşabilirsiniz. Haftanın her günü açık olan bu pazarda giyim ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Eskici Bit Pazarı Nerede?

Eğitim, Ünlü Sk. 8/B, 35330 Balçova/İzmir
  • Karabağlar Antika Pazarı

Karabağlar Antika Pazarı’nın en önemli özelliği hem alım hem de satım yapıyor olması. Evinizde kullanmadığınız eşyalarınızı da satabileceğiniz bir pazar yeri. Antika eşyalara meraklı olan alışveriş sevenler için oldukça elverişli bir pazar olarak ilgi görüyor. Her gün açık olan bu pazarda vazo, biblo, daktilo gibi antika eşyalar bulabilirsiniz. Hatta bugüne kadar eşi az, görülmemiş antika eşyalar da görebilirsiniz. Bu açıdan en renkli bit pazarları arasında yer alıyor. 

izmir-bit-pazarlari.jpg

  • Çiğli Bit Pazarı

Çiğli Bit Pazarı’nın yeri Küçük Çiğli’de Anadolu Mahallesi’nde. Yer değişikliğine sık sık uğrayan pazarlar arasında yer alıyor. Yine de bu pazar yeri gezmek ve alışveriş yapmak için ideal pazarlardan biri. Cumartesi günü açık olan Çiğli Bit Pazarında birçok ihtiyacınızı temin edebilirsiniz. Satışa sunulan ürünler arasında giyim, elektronik parçalar, oyuncak ve aksesuarlar ön planda yer alıyor. 

İzmir’in bit pazarlarını incelediğimizde çok çeşitli ve herkese hitap ürünler sunan bit pazarları görüyoruz. İzmir şehrinin güzelliğine ek olarak pazar yerlerini tanıyabilirsiniz. Böylelikle İzmir bit pazarlarını gezerek keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.

İzmir’de Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

İzmir araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle