Yolcu360 Blog
arabayla-ege-turu

Arabayla Ege Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla Ege turu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı keyifli bir Ege turu rotası belirlemekten geçiyor. Arabayla tatil güzergahını belirleyip yola çıkmak için ne çok erken ne de çok geç… Üstelik aracınız olmasına da gerek yok. Araç kiralama seçenekleriyle. Muhteşem sahilleri ve tarihle doğanın kucaklaştığı bu toprakları gezebilirsiniz.

Arabayla Ege Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla Ege turu hemen herkesin hayalinde var. Akdeniz kadar otelleşmemiş ancak giderek daha fazla alanı turizme açılan Ege sahilleri özellikle yaz mevsiminde çok keyifli. Arabayla tatil güzergahı belirlemek üzere yola çıkanların ana rotası genellikle Ege turu oluyor. Çünkü Ege bölgesinde görülmeye değer yerler listesi epey uzun. Şirince, Nazarköy, Sığacık, Birgi gibi muhteşem köyler, Foça, Seferihisar, Çeşme gibi sahil kasabaları, Spil Dağı, Kemalpaşa ovası gibi doğal kamp ve park alanları ile arabayla Ege turu rotası belirlemek çok eğlenceli. Seyahatin yaşama değer kattığına inanan yolcu360.com ailesi olarak, Ege bölgesinde görülmeye değer yerleri sizin için listeledik.

Arabayla Ege Turu Rotası

Arabayla Ege turu yapacaksınız, bölgenin sadece Çeşme ve Alaçatı demek olmadığını bilmelisiniz. Rüzgar sörfü ile birlikte 2000’li yılların başlarında İstanbul’dan akın akın turist çeken Çeşme Alaçatı gerçekten çok özel bir Ege sahil köyü. Ancak Ege’de en az Alaçatı kadar güzel olan ve henüz keşfedilmemiş çok sayıda köy, kasaba ve şehir var. Bir haftalık bir tatil sürenizin olduğunu var sayarak, işe kuzey Ege turu ile başlamanızı öneriyoruz. Ardından rotayı mutlaka Ege’nin incisi İzmir’e çevirin. İzmir’de gezilecek yerler listesi sandığınız uzun.

 

Birgi Köyü

 

Her güzel köyü, kasabayı gezmeye kalkarsanız bir haftadan fazlasına ihtiyacınız olacaktır. İzmir’in yemekleri de çok özgündür ve İzmir’de ne yenir konusu da epey derin. Boyoz, deniz ürünleri, menemen, İzmir köfte, enginar salatası ya da enginar dolma, kereviz, radika, cibez, deniz börülcesi tatmadan dönmeyin.

Karaburun

 

Foça’da denize girmeden, Sığacık pazarını gezmeden dönmeyin. Bu arada Ata Demirer’in son filmi de Sığacık’ta çekildi.

Güney Ege

İzmir’de görülecek çok şey var ama rotayı özellikle dalış tutkunları için biraz güneye kaydırmakta fayda var. Muğla bölgesi aklınızı başınızdan alacak güzellikte. Bodrum’un kendine özgü yaşam biçimi ve mimarisi, Marmaris ormanları ve ormanın sarp yamaçlarından aşağı inince akvaryum gibi sularda yüzmek…Arabayla Ege gezisine çıkmışken Kütahya, Uşak ve Manisa’ya da zaman ayırın. Termal turizmin Türkiye’deki en iyi örneklerini bulabileceğiniz Kütahya özellikle de Simav kesinlikle görülmeli. Bu arada Türkiye’nin En İyi Kaplıcaları yazımıza da göz gezdirebilirsiniz.

Arabayla Ege turuna çıkma planınızda geniş bagajı olan ve mümkünse az yakan bir araca ihtiyacınız olabilir. Bazı bölgelerde rahat ilerleyebilmek için 4×4 bir araç da faydalı olabilir. Ancak Ege, Karadeniz turu gibi mutlaka 4 çeker araç gerektirmez. Eğer Ege seyahati için uygun bir aracınız yoksa araç kiralama yapabilirsiniz. Bu amaçla bölgeye uçakla gelip örneğin İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilir geziniz bitince de aracı ilgili rent a car ofisine bırakabilirsiniz. 

Kiralık Aracı Nereye Bırakacağım?

Araç kiralama prosedürlerine göre aracı, kiraladığınız ofise teslim etmeniz gerekir. Ancak siz, örneğin aracı İzmir havalimanından kiralayıp güney Ege turuna devam edip Muğla’dan uçağa binerek eve dönmeyi planlıyorsanız; aracı Muğla Dalaman Havalimanı ‘ndaki ilgili rent a car ofisine de bırakabilirsiniz. Bu konuda araç kiralama şirketi sizi bilgilendirecek ve  size farklı ofise araç teslimi sebebiyle ekstra bir ücret teklif edilecektir.  Ancak yaşayacağınız konfora değer.

Ege Bölgesi şehirleri

Ege Bölgesinde Görülmeye Değer Yerler

İzmir merkez, Foça, Seferihisar, Urla üzüm bağları, Sığacık pazarı, Kemalpaşa Nazarköy, Kımız Çiftliği, Karşıyaka sahili, Çeşme, Karaburun, Güzelbahçe balık restoranları, Selçuk, Kuşadası, Kütahya kaplıcaları, Muğla ve Marmaris bölgesi genel olarak Ege’de görülmeye değer noktalardır. Bu bölgelere gidip gördükçe içindeki gezilecek noktaları keşfedebilirsiniz.

Arabayla Ege turuna çıkacaksanız mutlaka bunlara göz atın!

 

4 yorum

  • rota çok güzel anlatılmış ben bir ekleme yapmak istiyorum; çeşme bölgesinde delikli koy tarafına da uğrayın. pişman olmayacaksınız 😉

  • 2 senedir yaz tatillerimde ege kıyılarını gezip marmaris -içmeler de el frenini çekiyorum.Bu güzellikler beni bir daha ki yaza kadar idare ediyor. 🙂