Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Kiralanan Aracın Arıza Yapması Durumunda Ne Yapılır?

Kiralanan Aracın Arıza Yapması Durumunda Ne Yapılır?

Araç kiralama hizmeti, hepimizin en az bir kez deneyimlediği bir sistem. Bazılarımızsa işimiz gereği sürekli araba kiralama yapıyor. Bir rent a car ofisine araç kiralamak üzere giderken akıllara gelen sorulardan biri de “kiraladığım araç arıza yaparsa” konusu oluyor. Öncelikle rent a car şirketleri, genellikle filolarının yeni ve sağlam araçlardan oluşmasına özen gösterirler. Ayrıca yıllık hatta çoğu zaman aylık bakımlar sağlarlar. Ancak tüm bunlara rağmen kiralanan araba arızaları da yaşanabilir. Peki, kiralanan aracın arıza yapması durumunda ne yapılır?

Kiralanan Aracın Arıza Yapması Durumunda Ne Yapılır?

Araba arıza durumları, farklı sebeplerle farklı şekillerde ortaya çıkar. Kullanıcı hatasının neden olacağı oto arızalarının yanı sıra tamamen zamanla aşınma, eski, işlev kaybetme sonucu da arıza yaşanabilir. Hem kendi aracınızda hem de kiralık oto arıza durumları için alınacak ilk önlem Kasko Sigortasıdır. Ayrıca aracı teslim alamdan önde arıza gösterge tablosuna göz gezdirmeniz varsa bir uyarı hemen kiralama yetkilisine bilgi vermeniz ve söz konusu aracı teslim almamanız tavsiye edilir. Peki, oto arıza göstergesindeki işaretler nelerdir ve ne söylerler?

Araba Arıza Göstergeleri

Araba bozulması sorunu genellikle pek çok modelde önceden bazı uyarılarla kendini gösterir. Bu nedenle aracın gösterge tablosuna sürekli dikkat etmek önerilir. Araç ikaz lambaları yaklaşık 70 kusur tane şeklinde listelenir. Bunlardan kırmızı renkte yanıp söneneler oldukça ciddi bir soruna işaret eder. Sarı renktekiler de yine önemlidir. Yeşil renkte yanıp sönen ikaz ışıkları genellikle çok acil bir uyarı içermez. Örneğin yeşil renkte yanan bir kar kristali görüyorsanız aracınız size, “kar modunu kullanabilirsin” diyordur. Tüm işaretler uluslararası bir sisteme göre belirlenir ve tüm arabalarda aynıdır. Ancak en yaygın yaşanan arızalar için olan araba arıza işaretlerinden bazıları şöyle özetlenebilir. Mesela aküye benzer bir gösterge yanıyorsa akü bitmiş ya da akü arızası var demektir. Eğer benzin pompası görüyorsanız yakıtın bitmek üzere olduğunu anlayabilirsiniz.

Kiralanan Araç Kaskosu

Kiralık arabaların kasko sigortası kiralama şirketi tarafından yapılır. Burada kiralayana düşen, her hangi bir arıza, kaza durumunda araçta durup tutanak tutturmak üzere trafik polisini beklemektir. Benzer şekilde kullandığınız kiralık araçta çizilme, vurulma görürseniz de aracı hareket ettirmeden hemen tutanak için trafik polisi çağırmanız gerekir. Kiralık oto kasko sigortası konusunda araç kiralama yaparken ilgili görevlinin sizi bilgilendirmesini istemelisiniz.

Araç Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?
  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle