Yolcu360 Blog
ticari-arac-0

En İyi 12 Hafif Ticari Araç

Ticaretle uğraşanlar daha fazla yük taşıyabilen ve zorlu şartlarda sorun yaşatmayan ticari araçlara ihtiyaç duyuyor. Aynı zamanda dayanıklı da olması gereken bu araçlar, vergi bakımından ve yük taşıma açısından avantajlı olabiliyor. Tam da bu nedenle hafif ticari araç satın alırken pek çok özelliğe dikkat edilir. Bunlardan en önemlisi, aracın hafifliğidir. Hafif ticari araçların en çok tercih edilme sebeplerinden biri de günlük kullanım için de uygun olmalarıdır. Ticari araç seçerken aracın iç tasarımı ve kullanışlılığı da dikkat edilmesi gereken diğer özelliklerdendir. Az yakan, arazide güçlü performans sunan, taşıma kapasitesi yüksek olan ve sorun çıkarmayan ticari araçlar için rehberimize bakın.  İşte en iyi 12 hafif ticari araç:

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Modüler ve Güçlü: Hafif Ticari Araçlar

Daha fazla yük kapasitesi olan, parça fiyatları uygun, sağlam ve güven veren hafif ticari otomobili kim istemez ki? Hafif ticari araç düşünüyorsanız ve aklınızda hâlâ soru işaretleri varsa bu listemize mutlaka bakın. Her koşulda yanınızda olan ve işlerinizi genişletmeniz için üretilen en iyi ticari araçları derledik. Kimi sağlamlığıyla kimi yakıt ekonomisiyle ön plana çıktı. Fakat listeyi oluştururken Türkiye pazarını baz aldık.

Sadece ticari amaçla değil günlük hayatta da kullanabileceğiniz en iyi hafif ticari araçlar için yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Ford Transit Connect

ticari-arac

Amerikan markası Ford 2003 yılından beri Ford Transit Connect’i üretiyor. Ford Otosan bünyesinde üretilen bu araç Ford marka araçlarda bulunan hemen hemen bütün özelliklere sahip. Otomatik park, hız sabitleyici, eller serbest, yokuş kalkış desteği, Ford SYNC… Ayrıca devrilmeyi önleyici sistem, kalın çelikten yapılmış güçlü gövde ve iskeleti ile güven ve dayanıklılığı simgeliyor. Uzun yıllar boyunca hiç sorun yaşamadan kullanacağınız bu aracın Tourneo Courier, Transit Courier, Tourneo Connect gibi farklı versiyonları mevcut. Kocaeli’nde üretilen Ford Transit Connect, yüksek performansı, kaliteli parçaları ve konforuyla tercih edilen bir hafif ticari araç olarak ön plana çıkıyor.

  • Fiat Doblò

ticari-arac-

İlk kez 2000 yılında piyasaya sürülen Fiat Doblo oldukça büyük bir ilgi gördü. 2007 ve sonrasında Türkiye’de de oldukça rağbet gören aracın yedek parçalarına da oldukça makul fiyatlarla ulaşılabiliyor.

Fiat Doblo, Türkiye’de de en sık tercih edilen ticari araçlarından biri. Sürekli kendini güncelleyen bir yapısıyla son tasarımları da oldukça kaliteli. Donanımı da giderek daha fazla aracın iki farklı motor seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan biri 90 biri 105 beygirdir. 90 beygir özellikli motorda şanzıman özelliği ve start, stop özelliği de bulunmaktadır.

İtalyan marka Fiat’ın cefakâr hafif ticarisi Doblò dışında Cargo, Combi ve Fiorino adı altında satılan ticarileri de var.

  • Fiat Fiorino

ticari-arac-1

Doblo’dan sonra Türkiye’de en sık tercih edilen ikinci hafif ticari araçtır. Ancak Doblo’ya göre daha küçük bir boyut ve iç tasarıma sahiptir. Ayrıca sürüşü diğer araçlardan daha kolay olan Fiat Fiorino’nun fiyat avantajı da kullanıcıyı cezbeden bir detay. Ayrıca son yıllarda iç mekan konforu ve sürüş teknolojisindeki dijitalleştirimeye dayalı yenilikler de çok ilgi çekti.

  • Volkswagen Caddy

ticari-arac-2

İlk olarak 1980 yılında banttan indirilen Alman ticarisi Caddy’nin birçok versiyonu var. Maxi Van, Trendline, Comfortline ve Exclusive versiyonları ticari araç kullananların hayatını kolaylaştırıyor. Kaliteli iç malzeme, Klasikleşen DSG şanzıman, TDI motor Alman teknolojisi ile birleşince Caddy, ticareti keyfe çevirmek isteyenler için ideal. Konforlu yükleme odaklı tasarımı, güçlü motoru, malzeme ve işçilik kalitesi gibi yakıt ekonomisi de onu çekici bir seçenek haline getiriyor. 

  • Renault Kangoo

ticari-arac-3

Fransız marka Renault’nun 1996 yılından beri ürettiği (ilk versiyonları Express adıyla satılıyordu) hafif ticari araç Kangoo’nun dizel ve benzinli motor seçenekleri mevcut. Araç güncellenen yapısı ile önceki tasarımına göre daha şık ve kullanışlı hale gelmiştir.

Araçta 90 ve 150 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunmaktadır. Bu nedenle alanının en iyi hafif ticari araçlarından biri haline gelmiştir. Kangoo, Türkiye’de de olağanüstü satış rakamlarına ulaşmıştır. Otomatik klima, cam tavan, navigasyon, yağmur ve far sensörü gibi özellikleri de eklenen Kangoo hafif ticari araç tercihi için ideal bir model oluyor.

  • Dacia Dokker

ticari-arac-4

Dacia’nın hafif ticari temsilcisi Dacia’nın Dokker modeli Logan, Sandero ve Stepway modeli kadar tutulmasa da ticarette yükünüzü hafifletecek bir araç. Dacia, bu modeli ile en iyi hafif ticari araçlar sektörüne giriş yapmıştır. Teknolojik açıdan oldukça iyi bir altyapısı bulunmaktadır. Bu nedenle piyasadaki değeri giderek artmaktadır. Fransız marka Renault’nun satın aldığı Romanyalı otomobil üreticisi Dacia’nın Dokker Ambiance Stepway isimli versiyonları bulunmaktadır.

En İyi 10 Dacia Araba

  • Peugeot Partner

ticari-arac-5

Peugeot ve Citroën grubunu oluşturan PSA Group’un en iyi hafif ticarisi. Bu model, hafif ticari araç kategorisinin çıtasını oldukça yükseltmiştir. 1996 yılında Berlingo ile banttan indirilen Partner, tüm dünyada iyi satış rakamlarına ulaşmıştır. Geçmişten günümüze tasarımı da oldukça değişen araç içerisinde 7 inçlik bir dokunmatik ekran da var. 2.05 metre yükleme uzunluk kapasitesine sahip araç, ön koltuklar katlandığında 3,25 metre uzunluğa kadar yük alabilir.  

  • Mercedes Vaneo 

ticari-arac-6

Mercedes-Benz’in ürettiği ve listedeki diğer hafif ticarilerden daha farklı bir görünüme sahip ticari aracıdır. Her ne kadar Türkiye’de çok tercih edilmediyse de ağır tonajlı araç uzmanı Mercedes-Benz’in tecrübesini Vaneo’ya da aktardığını söylemek yanlış olmaz. 5 kapılı olan bu aracın 1.6 ve 1,9 litrelik benzinli ile 1,7 litrelik dizel motor versiyonları mevcut. Marka bu segmentte Citian modeliyle yoluna devam etmektedir.

  • Citroën Berlingo 

ticari-arac-7

Fransız marka Citroën’in 1996 yılından beri ürettiği Berlingo’nun Berlingo Panelvan ve Berlingo Combi olmak üzere 2 versiyonu var. Benzinli, LPG’li ve dizel seçenekleri bulunan Berlingo’nun panelvanında yazı masasına dönüşebilen, katlanabilen 3 kişilik yolcu koltuğu bulunmaktadır. Ayrıca 4.1 metreküpe kadar yük taşıyabilme kapasiteye sahip. Berlingo Combi ise daha çok geniş ailelere seslenen, şık bir ticaridir. 

Citroen ve Peugeot Fransız iki firma olduğu için iş birliği içerisindeler. Dolayısıyla donanımlar, tasarımları ve altyapıları birbirine oldukça benzer. Bu nedenle Citroen markası da en iyi hafif ticari araçlar kategorisinde araç üretmektedir.

  • Opel Combo 

ticari-arac-8

Alman marka Opel’in 1994 yılından beri ürettiği hafif ticari aracı Türkiye’de son modeli 2012 yılında satılmıştır. 2012 yılında Fiat ile anlaşan marka yoluna Doblò ile devam etmiştir. İki aracın da görüntüsü aynıdır.

  • Škoda Roomster

ticari-arac-9

Çek marka Škoda’nın Type 5J ve Praktik isimleriyle de bilinen modeli listemizdeki diğer hafif ticari araçlardan daha mütevazı ölçülere sahip. 4214 mm uzunluğunda olan bu araç, taşıyacağınız yük az ise iş dışında da ailenizle birlikte değerlendirebileceğiniz şık bir alternatif sunuyor. 2006 yılından beri üretilen bu hafif ticari otomobil vergi avantajları ile de tercih edilen araçlar arasında.

  •  Ford Tourneo Courier

ticari-arac-10

Tourneo Courier, Ford’un Connect serisinin devam modeldir. 78 ve 95 beygirlik olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunan araç oldukça iddialıdır. Ford’un yeni dilinin kullanıldığı bu aracın tasarımı da oldukça kalitelidir. Tasarımı ihtiyaçlara oldukça cevap veriyor. Diğer modellerden çok daha estetik olduğunun da altını çizmek gerek.

Yük ve yolcu taşımacılığı konusunda piyasanın en işlevsel araçları olan hafif ticari araçlar sınıfının yıldız üyelerini oluşturuyor. İç tasarımı, kullanışlılığı ve yakıt teknolojisine dikkat ederek en uygun ticari araç seçimi, ticari hayatta kazandırıyor. Siz de ticari faaliyetlerle uğraşıyorsanız veya çok amaçlı bir araç satın almak istiyorsanız listemizde incelediğiniz modellerden birini düşünebilirsiniz. Ayrıca hafif ticari araç kiralama seçeneklerine de bakabilirsiniz. 

 

Yorum ekle