Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Türkiye birbirinden doğal alanı ve tarihi değerleri ile turizm açısından çok zengin haliyle Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler listesi hayli uzun.

Türkiye gezilecek yerler bakımından zengin bir coğrafya. Türkiye’nin gezilmesi gereken yerleri bu yüzden hayli fazla. Bu yıl Türkiye video çekimlerim nedeniyle yaklaşık 47 şehir gezdim. Gezdiklerim içerisinde beni etkileyen yerler o kadar çok oldu ki anlatamam. Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken 10 yer denince sınırlamak oldukça zor. Ülkem tarihi ve doğal güzellikler bakımından gerçekten bir cennet. Aylarca gezseniz de keşfiniz bitmez. Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda ki güzellikleri en kısa sürede keşfetmenizi isterim.

İşte Türkiye’de görülmesi gereken 10 yer….

Nemrut Krater Gölü – Bitlis

Türkiye’de görülmesi gereken 10 yer arasında buraya ilk gideceğim zaman; acaba beni nasıl bir göl bekliyor dediğimde kafamda oluşan soru işaretleri, vardığımda şaşkınlığım ile kaybolmuştu. Tatvan’dan yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuk sonrası varabileceğiniz Krater gölü bu ülkenin görülmesi gereken az bilinen yerlerinden biridir.


Ani harabeleri – Kars

Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler içinde Ani Harabeleri de var. Ören yerlerin başında olmayı hak eden muhteşem bir geçmişe sahip olan Ani harabelerinin geçmiş tarihi 6. Yüzyıla kadar dayanıyor. Kars şehir merkezinden yaklaşık 40 dakikalık bir yolculukla varabilirsiniz. Ermenistan sınırımızda yer alan alanda ziyaret edebileceğiniz bir çok tarihi eser bulunmakta.

Kars Gezi Rehberi için Tıklayın!


Kayaköy – Fethiye 

Türkiye’de görülmesi gereken 10 yer arasında bir diğeri de Kayaköy. İlk defa ziyaret ettiğim Fethiye kent merkezine 10 dakika uzaklıktaki Kayaköy’ü mutlaka görmenizi isterim. Muğla Fethiye araç kiralama yaparak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  Mübadele sonrası göç edilerek yerlerine gelen Türklerinde alışamaması sonucu yıllardır boş kalan köy tam bir hayalet köy görünümünde. Son deprem sonrası ayakta kalan yapılar sizi ziyaretinizde dikkatinizi çekecektir. Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken 10 yer dediğimizde Kayaköy’den bahsetmeden geçemeyiz.


Nemrut Heykelleri – Adıyaman 

Türkiye’nin gezilmesi gereken yerleri arasında elbette kommagene krallığının Ateş dağı muhteşem heykelleri. Adıyaman araç kiralama ile yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonra varabileceğiniz bu topraklar gerçekten çok özel. Önerim sabah gün doğumu ya da gün batımını mutlaka burada izlemeniz,  büyüleneceksiniz.

Adıyaman Gezilecek yerler için Tıklayın!


Varda Köprüsü – Adana

Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında Verda Köprüsü de olmalı. Adana’nın Karaisalı ilçesinde yer alan köprüye yolcu360‘dan Adana araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz. 1912 yılında Almanlar tarafından yapılan köprü aynı zamanda Alman köprüsü olarak da bilinmekte. Geçtiğimiz sene James Bond filminde de kullanılan köprü gerçekten insanı şaşırtan görüntüye sahip. 

Adana Gezi Rehberi için Tıklayın!


Tortum Şalelesi – Erzurum

Türkiye’nin en büyük ve muhteşem şelalesi. Gördüğünüzde vay be dedirtecek kadar güzel. Debi olarak da ülkemizin en görkemli akan şelalesidir. Erzurum araç kiralama ile yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonrası varabilirsiniz. Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında rahatlıkla gösterebileceğimiz bir rota.

Erzurum Gezilecek Yerler için Tıklayın!


Darüşşifa – Edirne

Mutlaka Edirne’ye geldiğinizde  görülecek yerlerin başında olan Darüşşifa 4. Murad döneminde yapılan büyük bir külliye. Tıp müzesi 2 kez Avrupa’da en iyi müze ödülüne de layık görülmüş. Hastalıkların müzik, su sesi ve güzel kokularla tedavi edildiği bu müze görülmesi gereken yerlerin başındadır. Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında olan Darüşşifa’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Edirne araç kiralama seçenekleri ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Edirne Gezi Rehberi için Tıklayın!


Menderesler – Ordu

Türkiye görülmesi gereken 10 yer listesinde Dünyada eşi benzeri olmayan güzellikteki Menderesler, Ordu’nun Perşembe yaylasındadır, Ordu araç kiralama ile ulaşabilirsiniz. 38 kilometre uzunluğundaki menderesler Karadeniz ziyaretinizde mutlaka görülecekler listenize girmeli. Akan ufak derelerin adı olan Mendereslerde uzun zaman geçirerek hatta kamp bile kurarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.,

Ordu Gezi Rehberi için Tıklayın!


Akdamar Adası – Van 

Türkiye’de gezilmesi gereken yerler arasında olan Akdamar adası, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan büyük bir tarihe sahip. Adanın diğer bir isim efsanesi ise Ah Tamara’dır. Van’ın Gevaş ilçesinden kalkan motorlar tekneler ile 15 dakikalık bir yolculuk sonrası varabilirsiniz.

Van Gezilecek Yerler için Tıklayın!


İztuzu plajı – Muğla

Türkiye’de görülmesi gereken 10 yer arasında bir diğeri muhteşem güzellikteki İztuzu plajı. Bir tarafında tuzlu suyuyla Akdeniz Plajı diğer tarafında ise Köyceğiz nehrinden akan tatlı su ile gerçekten görülmesi gereken doğal güzelliğimiz. Özellikle Dalyan Radar tepesinden görüntüsü muhteşemdir, görmelisiniz. Muğla araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz.

Muğla Gezi Rehberi için Tıklayın!

Türkiye gezilecek yerler dediğimizde bu liste gittikçe uzayabilir, fakat gezdiğim yerlerin içerisinde beni en çok etkileyen yerler oldu. Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken 10 yer diye sınırlayacak olursak bunlar benim ilk 10 durağım diyebiliriz.

Keşfetmeniz dileğiyle..

Yorum ekle